Helsingin juhlaviikot

Huvilanrannassa maksutonta ohjelmaa ja vaihtuva ravintolavalikoima yli viiden viikon ajan

Jaa
Helsingin juhlaviikkojen festivaalikeskus Huvilanranta aukeaa jo perjantaina 28. heinäkuuta. Tarjolla on maksutonta ohjelmaa kuten teemoitettuja klubi-iltoja, akustisia keikkoja, lasten ohjelmaa sekä pop up -tapahtumia. Vaihtuva ravintolavalikoima takaa Huvilanrannan monipuolisen ruoka- ja juomatarjonnan.
Juhlaviikkojen palvelupiste on auki Huvilanrannassa koko festivaalikeskuksen aukiolon ajan. Kuva: SkyPro
Juhlaviikkojen palvelupiste on auki Huvilanrannassa koko festivaalikeskuksen aukiolon ajan. Kuva: SkyPro

Helsingin juhlaviikkojen ikoninen tapahtumapaikka Huvila sai viime vuonna ympärilleen laajan yleisölle avoimen festivaalikeskus Huvilanrannan. Arkkitehtuurin Finlandialla palkitun JKMM Arkkitehtien suunnittelema terassialue aukeaa tänä vuonna jo kolme viikkoa ennen Juhlaviikkojen alkamista ja on auki festivaalin loppuun asti. Huvilanrannasta löytyy myös Juhlaviikkojen palvelupiste, josta voi ostaa lippuja festivaalin konsertteihin ja esityksiin.

Laaja ohjelmatarjonta jo kolme viikkoa ennen Juhlaviikkojen alkamista

Maksuton Huvilanranta tarjoaa ennen Juhlaviikkojen alkamista, ajalla 28.7.–16.8., laajan kattauksen erilaiset helsinkiläiset huomioivaa ohjelmaa. Elokuun keskiviikko- ja torstai-iltaisin Huvilanrannan kävijöitä viihdyttävät tanssittavan diskomusiikin Under the Sun -klubi sekä vaihtuvien dj-vieraiden We Are Your Friends -klubi, jossa kuullaan muun muassa DJ Orkideaa ja Roberto Rodriguezia. Perjantai- ja lauantai-iltaisin sukelletaan erilaisten musiikkityylien maailmaan niin dj-musiikin kuin akustisten keikkojenkin myötä – esimerkiksi 28. heinäkuuta kuullaan romurautaa ja kierrätysmateriaalia soittimina hyödyntävää Trash Drumming -yhtyettä, ja 29. heinäkuuta Jazz & Conversations -tapahtuma johdattaa jazzin lempeään tunnelmaan Olli Ojajärven ja Mitja Tuuralan seurassa keskustellen ja musisoiden. Sunnuntaisin Skidit Disko tuottaa lapsille osallistavan ja kokemuksellisen show-elämyksen.

Vaihtuva ravintolatarjonta ja räätälöityjä makuelämyksiä

Huvilanrannan suurterassin ruoka- ja juomatarjonnasta vastaa useamman ravintolan valikoima Huvilanrantaan räätälöidyin ruokalistoin. Terassin aukeamisesta Juhlaviikkojen alkuun, ajalla 28.7.–16.8., Huvilanrannan kävijöitä palvelevat Helsingin parhaaksi lounaspaikaksi valittu Satama Bar & Bistro, runsaissa ja ruokaisissa vegaanisissa annoksissa kunnostautunut Just Vege ja korealaisen katukeittiön vahvistus POCHA!.

Juhlaviikot käynnistävänä Taiteiden yönä 17.8. ravintolavalikoima vaihtuu ja Huvilanrannan kävijöille makuelämyksiä tarjoilevat festivaalin loppuun asti marokkolainen Casa Moro, villiruokaan erikoistunut Skutta sekä kekseliäistä ja yksinkertaisista pasta-annoksistaan tunnetun Bar Goosen luojien pop up -ravintola De LeonBar Pommes Frites Powered by Mummon tarjoaa yllätyksellisiä ranskalaisten perunoiden annoksia koko terassin aukiolon ajan.

Huvilan konsertit alkavat Taiteiden yönä

Juhlaviikot alkaa Taiteiden yönä torstaina 17.8. ja Huvilan konserttikavalkadin avajaiskonserttia tähdittävät tuoreen näkökulman kotimaiseen popmusiikkiin tarjoilevat Yeboyah, F, Hassan Maikal, Pesso, Yrjänä, Figaro ja DJ Renaz Ebrahimi. Erityispitkä konsertti alkaa normaalia aikaisemmin.

Huvilan kahdeksantoista illan konserttisarja koostuu laaja-alaisesti eri musiikkityylejä edustavista kansainvälisistä vieraista sekä kotimaisten artistien merkkipäivien teemoittamista konserteista. Helsingin juhlaviikkojen koko ohjelma on luettavissa osoitteessa helsinkifestival.fi. 

Huvilanranta on auki 28.7.–16.8. klo 15–23 ja 17.8.–3.9. klo 13–23 . Helsingin juhlaviikkoja vietetään 17.8.–3.9.2023. Kaikkien esitysten ja konserttien liput ovat myynnissä Ticketmasterissa tai lippu.fi:ssä.

Juhlaviikkojen pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat ja Elisa, sponsori Accenture ja palvelukumppanit Akun tehdas, Helsinki Bryggeri, Heku, Marski by Scandic ja Renault.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäpäällikkö Anna Mäkelä, anna.makela@eventshelsinki.fi, puh. 050 581 4153

Kuvat

Juhlaviikkojen palvelupiste on auki Huvilanrannassa koko festivaalikeskuksen aukiolon ajan. Kuva: SkyPro
Juhlaviikkojen palvelupiste on auki Huvilanrannassa koko festivaalikeskuksen aukiolon ajan. Kuva: SkyPro
Lataa
Kuva: Pietari Purovaara
Kuva: Pietari Purovaara
Lataa
Kuva: Petri Anttila
Kuva: Petri Anttila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin juhlaviikot
Helsingin juhlaviikot
Kaasutehtaankatu 1
00540 Helsinki

http://helsinkifestival.fi

Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen taustaorganisaationa toimii Helsingin kaupungin perustama Helsingin tapahtumasäätiö. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot hakee taiteellista johtajaa8.6.2023 13:59:30 EEST | Tiedote

Helsingin juhlaviikot hakee taiteellista johtajaa viisivuotiskaudelle 2025–2029. Marko Ahtisaari on toiminut Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana syksystä 2018 lähtien ja vastaa kuluvan vuoden sekä vuoden 2024 festivaalin ohjelmasta. Uusi taiteellinen johtaja valitaan syksyn aikana ja hän aloittaa työnsä vuonna 2024. Helsingin juhlaviikot on Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali ja Helsingin kesän päätösjuhla, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Festivaalin ja sen taiteellisen johtajan tehtävänä on tarjota helsinkiläisille sekä laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia ja monimuotoisia taide-elämyksiä. Taiteelliselta johtajalta odotetaan laaja-alaista kokonaisnäkemystä taiteellisesta suunnittelusta, joten työhön voidaan valita myös työpari tai -ryhmä. Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja työskentelee festivaalia tuottavassa Helsingin tapahtumasäätiössä ja tekee läheistä yhteistyötä Juhlaviikkojen tuottajatiimin sekä festivaalin viestinnän, mar

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme