Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Keilaniemestä tontti Varmalle

Jaa

Lisäksi jaosto myönsi varauksen Tvijälp-nimisen saaren kehittämisedellytysten kartoittamiselle, muutti maanvuokrasopimusta Matinkylän urheilupuistossa ja jatkoi useita suunnitteluvarauksia.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä Keilaniemestä tontin Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle. Tontin kauppahinta on 12 400 000 euroa.

Hanke on merkittävä työpaikkakohde ja arkkitehtuuriltaan näyttävä puurakenteinen toimistorakennus Keilaniemen sisääntulossa, Kehä I:n tunnelin eteläpäässä. Tontin pinta-ala on noin 5 747 m2 ja rakennusoikeus 20 000 k-m2. Tontille on mahdollista sijoittaa kolmikerroksinen maanalainen pysäköintilaitos.

Varman tarkoituksena on käynnistää työt kesäkuussa 2023. Sopimuksen mukaan sopimusalueen tulee olla täysin valmis viimeistään talvella 2027.

Espoon Jääurheilun Tuki ry:n Ilmatar Areenan maanvuokrasopimusta muutettiin

Jaosto päätti, että Espoon kaupungin ja Espoon Jääurheilun Tuki ry:n välillä allekirjoitettua maanvuokrasopimusta muutetaan.

Muutettu sopimus vastaa elinkeino- ja kilpailukykyjaoston 24.1.2022 päättämää urheilu- ja liikuntatoimintaan vuokrattavien tonttien ja alueiden vuokrahinnoittelua. Vuokrasta peritään liikuntatilojen osalta vain 10 % siltä ajalta, jona vuokralaisella on voimassa oleva kumppanuussopimus Espoon kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Vuokra on takautuvasti, 20.9.2022 alkaen, 18 844 euroa vuodessa. Espoon kaupungin liikunnan ja urheilun -yksikön sekä Espoon Jääurheilun Tuki ry:n välillä on ollut kumppanuussopimus 20.9.2022 alkaen.

Tvijälpin kehittämisedellytysten kartoittaminen voi alkaa

Jaosto varasi Aalto Development Oy:lle alueen Tvijälp-nimisen saaren kehittämisedellytysten kartoittamiseksi. Varaus on voimassa 31.5.2024 saakka, ja hankkeen etenemisestä raportoidaan elinkeino- ja kilpailukykyjaostolle viimeistään vuoden 2024 alussa. Varausalueella voidaan tehdä esimerkiksi maaperätutkimuksia.

Jos suunnittelu etenee kaupungin hyväksymien kehitystavoitteiden mukaisesti, voidaan alueelle myöntää erikseen valmisteltava tarkempi suunnitteluvaraus.

Useita suunnitteluvarauksia jatkettiin

Jaosto päätti jatkaa asuinrakentamisen suunnitteluvarauksia Kivenlahdesta, Henttaalta ja Pohjois-Tapiolasta, liikekeskushankkeen suunnitteluvarausta Kivenlahdesta, toimistorakennushankkeen suunnitteluvarausta Keilaniemestä sekä urheilutontin varausta Latokaskesta ja vesialueelle kaavaillun hyvinvointikeskuksen suunnitteluvarausta Keilaniemenrannan edustalta.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Selostukset

Jaosto kuuli selostukset aiheista:

  • Keilaniemen tunnelivaraussuunnitelma
  • Mellsteninranta
  • Vesiurheilukeskus Laguuni
  • Omakotitonttien luovutus

Esityslistat ja pöytäkirja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kouluissa vietetään juhlaviikkoa 75-vuotiaan kouluruokailun kunniaksi 2. – 6.10.202328.9.2023 10:14:29 EEST | Tiedote

Espoo Catering Oy juhlistaa tätä upeaa innovaatiota Kouluruoka 75 -juhlaviikolla Espoon kouluissa. Juhlaviikon tarkoituksena on kertoa espoolaisille koululaisille kouluruoan historiasta, herättää ylpeyttä kouluruoasta ja osallistaa oppilaat kehittämään tulevaisuuden kouluruokaa. Espoo Catering tarjoilee juhlaviikon aikana suosikkiruokia eri vuosikymmeniltä ja viikko huipentuu perjantaina tarjottavaan juhla-ateriaan. Viikon aikana oppilaat voivat myös äänestää viikon parhaan ruoan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme