Basam Books

Sari Kaarnirannan Maaliskuussa kaikki loppui on psykologinen jännitysromaani kolmesta eri elämänvaiheessa olevasta naisesta

Jaa
Maaliskuussa kaikki loppui on Kaarnirannan viides romaani.
Maaliskuussa kaikki loppui (Basam Books 2023)
Maaliskuussa kaikki loppui (Basam Books 2023)

”Nyt Heikki ainakin uskoisi. Ehkä lopulta jopa ymmärtäisi. Jos ei, tähdet päättäisivät heidän kohtalostaan, eikä Mari epäillyt yhtään auttaa niitä, käyttää hyväkseen niiden viiltävän teräviä sakaroita.”

Helmi istuu keittiönpöydän äärellä, tarkkailee naapurissa asuvan Marin elämää ja yrittää kirjoittamalla ratkaista, mikä siinä on pahasti vinossa. Luovan kirjoittamisen opettaja Senni lukee Helmin tarinoita, vaikka olisi toisaalta halunnut jättää ne kokonaan lukematta. Tarinoiden kaunis kotiäiti pelkää, koska joutuu jatkuvasti peittelemään. Hän peittelee selvitäkseen hengissä.

Asioiden peittely on yhteistä kaikille kolmelle romaanin naiselle. Ulkoinen hallittu järjestys ja sisäinen mielen kaaos törmäävät heidän elämässään. Pikkuhiljaa vanhan elämän alta alkaa kuitenkin raapiutua esiin jotain uutta, aitoa ja tavoittelemisen arvoista. Naiset saavat kerättyä rohkeutta päästää irti ja katsoa sisään omasta ikkunastaan. Lopuista tulee alkuja, kesä taittaa talven ja laskeva aurinko näyttäytyy uutena nousevana.

Sari Kaarnirannan psykologinen jännitysromaani Maaliskuussa kaikki loppui kertoo itsensä kadottamisesta ja löytämisestä, ahtaista parisuhteista, keskiluokkaisesta pahoinvoinnista, lapsuuden arvista, riippuvuuksista, ikääntymisestä, kirjoittamisesta ja talvesta, jonka jälkeen tulee aina kesä, jolloin unikon nuput rapsahtavat auki.

Sari Kaarniranta on kirjailija, jota kiinnostavat jännitteet ihmissuhteissa, niiden syyt ja seuraukset. Sanoja enemmän häntä kiinnostaa se mikä jää sanomatta ja esillä olevaa enemmän kaikki piiloon jäävä. Maaliskuussa kaikki loppui on Kaarnirannan viides romaani.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:


Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

Maaliskuussa kaikki loppui (Basam Books 2023)
Maaliskuussa kaikki loppui (Basam Books 2023)
Lataa
Sari Kaarniranta (kuvaaja: Sanni Rissanen)
Sari Kaarniranta (kuvaaja: Sanni Rissanen)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme