Lahden Yliopistokampus

Yliopistotoiminnan laajentuminen jatkui Lahdessa

Jaa
Lahden alueen yliopistotoiminta kasvoi jälleen uuteen kokoluokkaan vuonna 2022. Euromääräinen kokonaisvolyymi lähes kaksinkertaistui 18 miljoonaan ja opiskelijoiden määrä ylitti tuhat henkilöä.

Lahden Yliopistokampus kerää vuosittain Helsingin yliopistolta ja LUT-yliopistolta tietoja niiden Päijät-Hämeessä tai Päijät-Hämeeseen suuntautuvasta toiminnasta. Vuoden 2022 luvut kertovat viime vuosien hyvän vireen jatkuneen ja ottaneen uusia kierroksia.

Yliopistojen TKI-hankkeiden volyymi oli yli 8 miljoonaa euroa, mikä on toimintakentässä merkittävä summa.

Aiemmin tehdyssä suuntaa antavassa kyselyssä yliopistolaiset ilmoittivat toimineensa vuoden aikana yli 40:ssä yhteistyötä sisältäneessä hankkeessa yli 170 yhteistyökumppanin kanssa.

Lahden katukuvassa selvimmin näkyvä muutos lienee kasvanut opiskelijamäärä. Ensimmäistä kertaa kaupungissa on yli tuhat yliopistojen tutkinto-opiskelijaa luomassa uutta lahtelaista opiskelijakulttuuriaan.

Kasvun taustalla on erityisesti LUT-yliopiston Lahden toimintojen laajeneminen. LUTin vuoteen mahtui paljon uutta, mm. laboratorioyhteistyön alkaminen Andritz Oy:n kanssa, tuotantotalouden kandiohjelman käynnistyminen ja Suomen ensimmäisen sähköisen liikenteen professorin aloittaminen.

Helsingin yliopiston tiedekunnista alueella toimivat erityisesti bio- ja ympäristötieteellinen, valtiotieteellinen, humanistinen ja matemaattis-luonnontieteellinen.

Yliopistoilla on yhteistä toimintaa mm. Lahden JunnuYliopiston toteutuksessa. JunnuYliopiston ja Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen alueellinen tiedekasvatustoiminta tavoittaa yhteensä yli 3000 lasta ja nuorta vuosittain.

Lahden Yliopistokampuksen katsaus vuoteen 2022 ja toiminnan luvut ovat katsottavissa Yliopistokampuksen sivuilla: https://www.lahdenyliopistokampus.fi/tutustu-ja-seuraa/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Lahden Yliopistokampus
Lahden Yliopistokampus
Niemenkatu 73
15140 Lahti

https://www.lahdenyliopistokampus.fi/

Lahden Yliopistokampus on yksi Suomen kuudesta yliopistokeskuksesta. Yliopistokampuksella toimivat Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto muodostavat yli 200 asiantuntijan lahtelaisen tiedeyhteisön, joka tekee monialaista, kansainvälisen tason tutkimusta ja antaa kattavasti opetusta tutkintokoulutuksesta tiedekasvatukseen. Yliopistokampus toimii vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa ja edistää toiminnallaan alueen kehittymistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lahden Yliopistokampus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme