Varsinais-Suomen ELY-keskus

På resa till Åbolands skärgård? Beakta Skärgårdsvägens trafikarrangemang i resans tidtabell

Dela
På Skärgårdsvägen (landsväg 180) finns för närvarande trafikarrangemang som försämrar trafikens smidighet och vilka det lönar sig att beakta när man styr kursen mot skärgården. Förseningarna på Skärgårdsvägen upprepas lätt om man är på väg med färjeförbindelser längre ut i skärgården.

På Skärgårdsvägen (lv 180) pågår två stora vägbyggen när Rävsundsbron och Hessundsbron förnyas. Vid vägbyggen har hastighetsbegränsningen sänkts till 50 km/h och dessutom finns det andra trafikarrangemang under tiden för bygget. Det lönar sig att på förhand kontrollera aktuell information om trafikarrangemangen på byggplatserna på projektets webbplats. Dessutom har hastighetsbegränsningen vid den nuvarande Rävsundsbron sänkts till 30 km/h och på bron finns kravet på 60 m avstånd för tung trafik.

I början av Skärgårdsvägen är trafikmängderna stora året runt, men under sommaren ökar trafikmängden ytterligare. Förseningarna upprepas lätt om man är på väg med färjeförbindelser längre ut i skärgården. Det lönar sig att reservera tillräckligt med tid till resans början och beakta trafikarrangemangen på Skärgårdsvägen i restiden.

Till Åboland skärgård kommer du också med buss. Bussrutterna går ända till Nagu, Korpo och Houtskär. Tidtabellerna för landsvägsfärjorna och bussturerna har synkroniserats sinsemellan. Hittills har det inte förekommit betydande förseningar i busstrafiken som skulle ha orsakat förseningar i de fortsatta förbindelserna med färjorna. NTM-centralen följer situationen kontinuerligt och ändringar görs enligt behov.

Mer information:

Projektsidor Förnyande av Lv 180 Rävsundsbron och Hessundsbron (vayla.fi)

Seutu+ kollektivtrafikens rutter och tidtabeller(seutuplus.fi)

I responskanalen finns tips för turism i skärgården (palautevayla.fi)

Med bil på Skärgårdens ringväg?Observera åtminstone dessa före resan! (på finska)

Med cykel på Skärgårdens ringväg?Absolut! (på finska)

Med buss på Skärgårdens ringväg?Det går bra! (på finska)

Nyckelord

Bilder

Om

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Varsinais-Suomen ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum