Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

KUTSU MEDIALLE: EU ja Suomi sodan ja teknologian myllerryksessä

Jaa
EVAlla on ilo kutsua median edustajat tilaisuuteen, jossa keskustellaan EU:sta.

Torstaina 15. kesäkuuta klo 13.0017.30

Paikka: Etänä Zoomissa tai Valkoinen Sali, Aleksanterinkatu 16, Helsinki

Ukrainan sota on kiristänyt geopolitiikan jännitteitä. Miten Euroopan unioni ja Suomi pärjäävät blokkiutuvassa maailmassa? Mikä merkitys globaalilla etelällä on kasvulle ja turvallisuudelle? Pystyykö velkaantuva ja ikääntyvä EU rahoittamaan sekä kasvavat puolustusmenot että vihreän siirtymän investoinnit?

Entä miten Suomi ja EU hyödyntää tekoälyn mahdollisuudet ja startupien kyvyt?

Tervetuloa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVAn tapahtumaan, jonka avaa komissaari Jutta Urpilainen. Aiheista ovat keskustelemassa myös ulkoministeri Pekka Haavisto, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, Ulkopoliittisen instituutin UPIn ohjelmajohtaja Juha Jokela, Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti, puolustusministeriön apulaisosastopäällikkö Olli Ruutu, WithSecuren hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa ja Lifeline Venturesin osakas Timo Ahopelto.

Tilaisuuden juontaa EVAn johtaja Emilia Kullas.

Ohjelma

13.00 Tervetuloa, EVAn johtaja Emilia Kullas

Avaussanat, EVAn hallituksen puheenjohtaja Carl Haglund

13.05 EU, Ukraina ja globaali etelä – miltä Euroopan tulevaisuus näyttää, komissaari Jutta Urpilainen

13.45 KESKUSTELU: EU:n visio geopolitiikan puristuksessa – Mikä on Suomen suunta maailmassa?

ulkoministeri Pekka Haavisto, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, komissaari Jutta Urpilainen, keskustelun vetää EVAn johtaja Emilia Kullas

14.30  Tauko

14.50 KESKUSTELU: Ukraina, turvallisuuden vaatimukset ja vihreä siirtymä – miten velkaantuvat ja ikääntyvät Euroopan maat tämän kaiken rahoittavat?

UPIn ohjelmajohtaja Juha Jokela, Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti, keskustelun vetää EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto

15.40 KESKUSTELU: Puolustus, tekoäly ja startupit – missä ovat Suomen mahdollisuudet?

Lifeline Venturesin osakas Timo Ahopelto, puolustusministeriön apulaisosastopäällikkö Olli Ruutu, With Securen hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa, keskustelun vetää EVAn johtaja Emilia Kullas

Pyydämme ilmoittautumista keskiviikkoon 14.6. kello 9.00 mennessä: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 97 28. Ilmoitathan samalla, osallistutko paikan päällä vai etänä Zoomissa. Tilaisuus tallennetaan.

Ohjelma päivitetty 15.6.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Jäykkä sääntely ja viranomaistoiminta haittaavat yritystoimintaa Suomessa5.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Yritysten oikeusturvassa on viisi suurta ongelmaa: sääntely on lisääntynyt hallitsemattomasti, valitusprosessit hidastavat investointeja, säännöt ovat erilaisia julkiselle ja yksityiselle toimijalle, viranomaistoiminta on ennakoimatonta ja kirjavaa, eikä lainsäädäntöprosessissa oteta huomioon yritysvaikutuksia, kirjoittavat EVAn johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää ja oikeustieteen professori Juha Raitio EVA Analyysissa Hiekkaa rattaissa.

Suomessa siirrytty hienoisesti kulutuksen verottamisesta työn verottamiseen – toisin kuin OECD suosittelee28.6.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

Työn verojen suhde bruttokansantuotteeseen on viime vuosina Suomessa hieman kasvanut, kun taas kulutus- ja haittaverojen suhde bruttokansantuotteeseen on pienentynyt. Työn ja kulutuksen verojen suhde bruttokansantuotteeseen pysyi pitkään vakaana, mutta nyt Suomessa on siis siirrytty hienoisesti kulutuksen verottamisesta työn verottamisen suuntaan. Myös yritys-, pääomatulo- ja omaisuusverojen suhde bruttokansantuotteeseen on kasvanut. Tiedot käyvät ilmi EVAn päivitetystä Verojen kirja -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme