Varsinais-Suomen ELY-keskus

Turunmaan saaristoon matkalle? Huomioi Saaristotien liikennejärjestelyt matkan aikataulutuksessa

Jaa
Saaristotiellä (mt 180) on tällä hetkellä liikenteen sujuvuutta heikentäviä liikennejärjestelyjä, jotka kannattaa ottaa huomioon saaristoon suunnatessa. Matkojen viivästykset Saaristotiellä kertautuvat helposti, jos on matkalla lauttayhteyksillä kauemmas saaristoon.

Saaristotiellä (mt 180) on käynnissä kaksi suurta tietyömaata, kun Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat uusitaan. Tietyömaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus 50 km/h ja lisäksi on muita työmaanaikaisia liikennejärjestelyjä. Ajantasaiset tiedot työmaiden liikennejärjestelyistä kannattaa tarkistaa etukäteen hankkeen verkkosivuilta. Lisäksi nykyisen Kirjalansalmen sillan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta 30 km:iin/h ja sillalla on raskaan liikenteen 60 m etäisyysvaatimus.

Saaristotien alkupäässä liikennemäärät ovat suuret ympäri vuoden, mutta kesäaikaan liikennemäärä lisääntyy entisestään. Matkojen viivästykset kertautuvat helposti, jos on matkalla lauttayhteyksillä kauemmas saaristoon. Kannattaakin varata riittävästi aikaa matkan alkupäähän ja huomioida Saaristotien liikennejärjestelyt matka-ajassa.

Turunmaan saaristoon pääsee myös linja-autolla. Linja-autoreitit ulottuvat Nauvoon, Korppooseen ja Houtskariin saakka. Maantielautta-aikataulut ja linja-autovuorot on synkronoitu keskenään. Toistaiseksi linja-autoliikenteessä ei ole ollut merkittäviä matkan viivästyksiä, joista olisi aiheutunut myöhästymisiä jatkoyhteyksistä lautoilta. ELY-keskus seuraa tilannetta jatkuvasti ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan.

Lisätietoja:

Hankesivut Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen (vayla.fi)

Seutu+ joukkoliikenteen reitit ja aikataulut(seutuplus.fi)

Palauteväylässä vinkkejä saaristossa matkailuun (palautevayla.fi)

Autolla Saariston rengastiellä? Huomioi ainakin nämä ennen matkaa!

Pyörällä Saariston rengastiellä? Ehdottomasti!

Bussilla Saariston rengastiellä? Onnistuu!

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

Kirjalansalmen sillalle tulossa lisää liikennerajoituksia22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen sillan kuntoa seurataan jatkuvasti ja sillalle on tehty tarkastuksia kesä-, elo- ja syyskuussa. Sillan kunto on heikentynyt oletettua nopeammin ja raskaan liikenteen aiheuttamia kuormituksia sillalla on tarpeen vähentää. Lisärajoitukseksi suunnitellaan raskaan liikenteen yksisuuntaisuuteen perustuvaa ratkaisua. Sen tarkempaa toteutustapaa selvitetään parhaillaan. Arvion mukaan järjestelyt voidaan ottaa käyttöön joulukuun loppuun mennessä. Mikäli sillan kunto edellyttää tätä nopeampia rajoitustoimia, sillalle joudutaan asettamaan painorajoitus päiväaikaan ja yöaikaan liikenne muutetaan yksisuuntaiseksi. Sillalla on turvallista liikennöidä. Rajoitukset on asetettu, jotta sillalla liikennöinti on turvallista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme