Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

VAMK kouluttaa akkualan osaajia akkuteollisuuden kasvaviin tarpeisiin

Jaa
Autoalan siirtymä ja akkujen lisääntynyt käyttö sähkön varastoinnissa lisäävät akkualan investointeja. Suomeenkin akkutuotannon hankkeita suunnitellaan enenevissä määrin. Akkualan kasvutavoitteet luovat kysyntää akkualan koulutukselle. Vaasan ammattikorkeakoulun verkossa järjestämä, osallistujille maksuton akkualan koulutus vastaa osaltaan näihin osaamistarpeisiin.
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl

Suomen kansallisen akkustrategian 2025 mukaisesti Suomessa pyritään kasvattamaan akkualan investointeja sekä edistämään Suomen kilpailukykyä ja tunnettuutta akkualalla. Akkuala suunnitteleekin Suomeen lähivuosien aikana miljardien eurojen investointeja, minkä seurauksena akkuteollisuus tulee tarvitsemaan useita tuhansia uusia osaajia.

Vaasan ammattikorkeakoulu aloittaa syksyllä 2023 useamman akkualaan liittyvän opintokokonaisuuden tekniikan ja liiketalouden alalla, joiden tarkoituksena on vastata energiantuotannon rakennemuutoksen tuomiin osaamistarpeisiin.

“On tärkeää, että voimme kouluttaa osaavaa työväkeä vastaamaan akkualan kasvaviin tarpeisiin. Nämä osallistujille maksuttomat opintokokonaisuudet ovat mainio tapa päivittää omaa osaamistaan”, kommentoi Marja-Riitta Vest, VAMKin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan päällikkö.

Akkualan liiketoimintaosaamista työelämässä oleville

Syyskuussa 2023 alkavan Liiketalousosaamista akkuarvoketjulle – koulutuksen tavoitteena on perehdyttää osallistuja akkuteollisuuteen liittyviin erityisvaatimuksiin logistiikan näkökulmasta. Koulutus sisältää energian varastoinnin kannattavuuden, projektinhallinnan sekä logistiikan opintoja. Opetus järjestetään englannin kielellä.

Osallistujille maksuton koulutus toteutetaan kokonaan verkossa, joten osallistuminen on mahdollista kaikkialta Suomesta. Koulutuksen opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Opinnot ovat alemman ammattikorkeakoulututkinnon tasoisia ja opinnoissa pärjätäkseen hakijalla on hyvä olla vähintään 2. asteen tutkinto suoritettuna. Koulutuksen kokonaislaajuus on 15 opintopistettä ja se koostuu kolmesta 5 opintopisteen jaksosta.

“Koulutus on suunnattu jo työelämässä oleville ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään akkuteollisuuteen liittyvissä tehtävissä. Tällainen työelämälähtöinen koulutus on hyvä tapa päästä sisään akkualalle”, sanoo VAMKin liiketalouden lehtori Teemu Myllylä.

Ilmoittautuminen koulutukseen on nyt auki. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti ja osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten halukkaiden kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Koulutuskokonaisuuden opinnot alkavat 4.9.

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. 

Koulutuksesta voi lukea lisää Vaasan ammattikorkeakoulun verkkosivulta. https://www.vamk.fi/opintokokonaisuus/business-knowledge-for-the-battery-value-chains

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK/Kasper Dalkarl
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Pitkäjänteistä käytännön työtä vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi25.9.2023 09:12:24 EEST | Tiedote

YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden vuosipäivänä Vaasan ammattikorkeakoulussa liputetaan päivän kunniaksi. Kestävän kehityksen eteen tehdään konkreettisia toimia päivittäin ja omaa hiilijalanjälkeä pyritään jatkuvasti vähentämään. Vastuullisuus näkyy sekä organisaation toiminnassa että koulutustarjonnassa, jonka avulla koulutetaan kestävän kehityksen tulevaisuuden asiantuntijoita.

Long-term practical work towards sustainability and sustainable development goals25.9.2023 09:12:24 EEST | Press release

On the anniversary of the United Nations' Sustainable Development Goals, flags are flown in honor of the day at Vaasa University of Applied Sciences. Concrete actions are taken daily to advance sustainable development, and efforts are continuously made to reduce one's carbon footprint. Responsibility is evident in both the organisation's activities and its educational offerings, which aim to train future experts in sustainable development.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme