Demarinuoret

Häirintä ei kuulu politiikkaan

Jaa

Demarinuoret tuomitsee kaikenlaisen häirinnän sekä vallan väärinkäytön paitsi omassa toiminnassaan myös puolueessa ja laajemmin yhteiskunnassa.

”Häirintä ja vallankäyttö politiikassa kohdistuu usein nimenomaan nuoriin. Demarinuoret haluaa vaalia sekä määrätietoisesti vahvistaa turvallista poliittista toimintaympäristöä jokaiselle. Myös politiikassa on voitava vaikuttaa ilman pelkoa tai uhkaa häirinnästä. Se vaatii rehellistä työtä turvallisempien tilojen puolesta”, kommentoi Demarinuoria luotsaava varapuheenjohtaja Emilia Kangaskolkka.

Demarinuorilla on tehtävään nimetyt ja koulutetut häirintäyhdyshenkilöt kaikilla tapahtumilla, joihin voi ottaa tarvittaessa yhteyttä. Nettisivuiltamme löytyy lomake, jonka kautta ongelmatapausten ilmoittaminen on mahdollista myös anonyymisti. Jokainen häirintätapaus käsitellään perusteellisesti ja luottamuksella.

”SDP:llä kuten muillakin poliittisilla puolueilla on tässä peiliin katsomisen paikka. Meidän täytyy löytää keinoja purkaa rakenteita, jotka mahdollistavat puolueissa tapahtuvaa häirintää ja hankaloittavat siihen puuttumista. Politiikan täytyy olla turvallinen paikka toimia ihan jokaiselle”, linjaa Demarinuorten pääsihteeri Sara Salonen

“Demarinuoret tulee myös kouluttamaan koko henkilöstönsä ja keskeiset luottamustoimijat häirinnän tunnistamiseksi ja siihen puuttumiseksi”, Salonen päättää.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten tavoitteet SDP:n puoluekokouksessa: Suomesta hiilineutraali vuonna 2030 ja äänestysikärajaksi 16 vuotta1.9.2023 07:30:00 EEST | Tiedote

Demarinuoret osallistuu viikonloppuna Jyväskylässä järjestettävään SDP:n 47. puoluekokoukseen. Nuorisoliitolla on yhteensä kymmenen kärkitavoiteitta, joihin tehty puoluekokoustyö tiivistyy. Tavoitteissa näkyy tahto kirittää puoluetta esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa, nuorten osallisuuden parantamisessa sekä opiskelijapolitiikassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme