Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkistrategian toteuttamiseen uusi poikkihallinnollinen ohjelma

Jaa
Helsingin kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5. kesäkuuta täydentää aiempaa päätöstään Helsingin kaupunkistrategian täytäntöönpanosta ja lisätä strategisiin poikkihallinnollisiin ohjelmiin viidennen ohjelman, joka koskee henkilöstön saatavuutta.
Kuva: Emilia Hoisko
Kuva: Emilia Hoisko

Kaupunginhallitus päätti viime vuoden huhtikuussa, että Kasvun paikka -kaupunkistrategiaa toteutetaan valtuustokaudella 2021–2025 neljällä strategisella poikkihallinnollisella ohjelmalla, jotka ovat Vastuullinen ja kestävä talous, Kunniahimoinen ilmastovastuu, Viihtyisä kaupunki ja Segregaation ehkäiseminen.

Henkilöstölle vetovoimainen Helsinki on yksi strategian painopisteistä. Henkilöstön saatavuuden ohjelmalla varmistetaan riittävät strategian mukaiset koko kaupunkia koskevat toimet henkilöstön saatavuuden parantamiseksi. Painotus on erityisesti muuta kuin suomea ja ruotsia puhuvien työntekijöiden rekrytoinnissa työvoimapulasta kärsiville aloille. Toimenpiteinä ovat ulkomailta rekrytointi ja Suomessa olevan työvoimapotentiaalin rekrytointi ja ohjaaminen kaupungin tehtäviin. Lisäksi kaupunki vahvistaa sisäisiä polkuja työvoimapula-aloille sekä edistää englanniksi palvelukseen ottamista ja työskentelyä.

Kaupunginhallitus varasi alueen arkkitehtuuri- ja designmuseohankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämiselle

Kaupunginhallitus päätti varata Makasiinirannasta alueen Kiinteistö Oy ADM:lle arkkitehtuuri- ja designmuseohankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten. Varaus on voimassa 31.12.2025 saakka.

Museohankkeelle varattavan alueen koko on noin 5 900 m² ja se sijoittuu Makasiinirannan uudisrakentamisalueen pohjoispäähän.

Kasvatuksen ja koulutuksen uudeksi apulaispormestariksi esitetään Johanna Laisaarta

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto myöntää kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Nasima Razmyarille eron apulaispormestarin tehtävästä ja valitsee uudeksi apulaispormestariksi Johanna Laisaasaaren. Valtuusto valitsee apulaispormestarin 14. kesäkuuta.

Kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungissa on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakunnan puheenjohtajina sekä kaupunginhallituksen jäseninä. Kaupunginvaltuusto valitsee apulaispormestarin valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta.

Muina valtuuston päätettäviksi etenevinä asioina kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan Yrjönkadun uimahallin peruskorjauksen hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee vuonna 1928 valmistuneen Yrjönkadun uimahallin toiminnallista ja teknistä perusparannusta. Rakennuskustannusten enimmäishinta on arvonlisäverottomana 21,9 miljoonaa euroa tammikuun 2023 kustannustasossa.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää valtuustolle noin 2 500 brm² laajuisten päiväkotitilojen vuokraamista varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön. Kyseessä on Herttoniemen yritysalueen kupeeseen osoitteeseen Abraham Wetterin tie 15 rakennettava uudisrakennus, jonka kaupunki vuokraa 25 vuodeksi. Uusia tiloja tarvitaan, koska Herttoniemen peruspiirin päiväkotien nykyiset tilat eivät riitä alueen kasvavaan palvelutarpeeseen.

Vuokra-ajalta maksettavien arvonlisäverottomien vuokrien ja investointikustannusten kokonaissumma on enintään 12,8 miljoonaa euroa. Lopullisen päätöksen tilojen vuokraamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Emilia Hoisko
Kuva: Emilia Hoisko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme