Elcoline Group

Nopeasti kasvava suomalaisyritys vahvistaa omistajapohjaansa – Evliin kuuluva EAB Private Equity ja rinnakkaissijoittajat tekevät Elcolineen yli 20 miljoonan euron pääomasijoituksen

Jaa
MEDIATIEDOTE Evli-konserniin kuuluva EAB Private Equity tekee merkittävän pääomasijoituksen nopeasti kasvavaan Elcolineen, joka tarjoaa teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluita sekä vaativien teknisten projektien toteutusta. Sijoituskierrosta johtaneen EAB Private Equityn rinnalla yhtiöön sijoittavat myös Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, pääomasijoitusyhtiö Tesi ja Arvo Sijoitusosuuskunta. Elcolinen perustajat ja avainhenkilöt jatkavat huomattavina omistajina yhtiössä.
Evli-konserniin kuuluvan EAB Private Equityn pääomasijoituksella vauhditetaan Elcolinen kasvua yli 200 miljoonan euron kokoluokkaan. Kuvassa teollisuuden huolto- ja kunnossapidon palveluita tuottavan Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen (vas.) sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman. Kuva: Elcoline.
Evli-konserniin kuuluvan EAB Private Equityn pääomasijoituksella vauhditetaan Elcolinen kasvua yli 200 miljoonan euron kokoluokkaan. Kuvassa teollisuuden huolto- ja kunnossapidon palveluita tuottavan Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen (vas.) sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman. Kuva: Elcoline.

Varkaudessa vuonna 2002 perustettu Elcoline on Pohjoismaiden johtava yrittäjävetoinen teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluita sekä vaativien teknisten projektien toteutusta tarjoava yhtiö. Elcoline työllistää Suomessa ja Ruotsissa yli 600 teollisuuden palvelualan ammattilaista ja sen pro forma liikevaihto oli 67 miljoonaa euroa vuonna 2022. Valtaosa liikevaihdosta tulee jatkuvaluonteisesta palvelusta, mikä luo vakaan pohjan kannattavalle kasvulle. Elcolinen asiakaskuntaan lukeutuu tunnettuja kansainvälisiä teollisuusyrityksiä, kuten ABB, Andritz, Meyer, Outokumpu, Parmaco ja SSAB.

“Viime vuosina Elcoline on kasvanut keskimäärin yli 40 prosentin vuosivauhtia, ja vahvan kasvun odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kasvumme perustana ovat pitkät asiakassuhteet eri toimialojen markkinajohtajien kanssa sekä laaja palveluvalikoima ja kokenut henkilöstö. Haluamme olla lähellä asiakasta ja siten vankasti läsnä tärkeillä teollisuuden paikkakunnilla Suomessa ja viimevuotisen yritysoston myötä enenevässä määrin Ruotsissa”, Elcolinen toimitusjohtaja Leif Backman kertoo.

Sijoituksella vauhditetaan yhtiön kasvua yli 200 miljoonan euron kokoluokkaan

Kokonaissijoitus kohteeseen on yli 20 miljoonaa euroa, joka käytetään yhtiön yrityskauppavetoisen kasvutarinan jatkamiseen ja nykyisen omistusrakenteen uudelleen järjestelyyn. Elcolinen perustaneet Jere Räisänen ja Jouko Juvonen sekä yhtiön johto ja muut avainhenkilöt jäävät sijoituksen jälkeen merkittäviksi omistajiksi.

“Yhtiön perustamisesta lähtien Elcolinen toimintaa on kehitetty yrittäjämäistä ketteryyttä ja palvelukulttuuria vaalien. Vahvan orgaanisen kasvun rinnalla olemme määrätietoisesti toteuttaneet yrityskauppoihin keskittyvää kasvustrategiaa, mitä tullaan entisestään vauhdittamaan nyt saadun pääomituksen kautta. Olemme tyytyväisiä, että yhtiön omistuspohja vahvistuu isojen kotimaisten sijoittajatahojen mukaan tulon myötä ja saamme yhteistyökumppaniksemme kokeneita ammattilaisia edistämään kunnianhimoisten tavoitteidemme saavuttamista”, Elcolinen hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen toteaa.

Kansainvälinen laajentuminen avaa yhtiölle uusia kasvumahdollisuuksia. Yli 10 miljardin euron teollisuuden kunnossapidon markkinat tarjoavat Elcolinen kaltaiselle toimijalle hyvät kasvunäkymät Suomessa ja Ruotsissa. Kattavan asiakasportfolionsa kautta yhtiö toimii jopa tätä huomattavasti laajemmalla markkinalla.

“Uutena aktiivisena omistajana tulemme tukemaan Elcolinen suunniteltua pohjoismaista kasvua. Yhtiö on hyvin asemoitunut hyötymään vallitsevista markkinatrendeistä, kuten teollisuusyritysten kiihtyvät panostukset kestävämpään tuotantoon, keskittyminen isompiin palvelukokonaisuuksiin ja kunnossapidon ulkoistamiseen. Asiakasvaatimukset sekä toimialan pirstaloituneisuus ajavat konsolidaatiota, jossa haluamme olla mukana”, EAB Private Equityn osakas Kalle Kekkonen sanoo.

Vihreän siirtymän mahdollisuudet lisäävät sijoituskohteen houkuttelevuutta

EAB Private Equityn tavoitteena on tehdä merkittäviä vähemmistösijoituksia kasvuyhtiöihin, joilla on erinomainen tuottopotentiaali ja joiden liiketoiminta edistää vastuullisuutta ja kestävää kehitystä. Aiemmin EAB Private Equityn tiimi on tehnyt vastaavia sijoituksia Proventiaan, Solnet Green Energyyn ja Bladefenceen.

Elcolinen liikevaihdosta iso osa tulee energia- ja infrastruktuurisektorilta. Yhtiö on osaltaan varmistamassa energian saannin turvaamista ja sujuvaa siirtymää uusiin vähähiilisiin energiajärjestelmiin ja -tuotantoon. Lisäksi Elcolinella on vahva asema energiaintensiivisillä sektoreilla, kuten kaivos- ja terästeollisuudessa.

”Lähivuosien kaavaillut kestävän kehityksen investoinnit ovat suuria. Näemme Elcolinella olevan huomattavaa potentiaalia tukea asiakkaitaan kohti vähäpäästöisempää ja energiatehokkaampaa tuotantoa”, Kekkonen lisää.

“Asiakkaat tarvitsevat osaavia ulkopuolisia kumppaneita mahdollistamaan laajojen muutosprosessien läpiviennin ja ylläpidon. Pystymme osoittamaan jo tehtaiden ja uuden teknologian käyttöönoton suunnitteluvaiheessa, miten tuotantoa optimoimalla ja huoltotoimenpiteitä ennakoimalla voidaan vähentää materiaali- ja energiahukkaa ja päästöjä”, Backman summaa.

Sijoituksen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja tavoitteena on toteuttaa kauppa mahdollisimman pian.

- - -

Elcoline Group

Elcoline on pohjoismainen kasvuyhtiö, joka on erikoistunut teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluihin. Palveluitamme ovat kokonais- ja osakunnossapidon ulkoistukset, huollon palvelusopimukset sekä vaativat asennusprojektit. Laaja palveluvalikoimamme kattaa niin mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt kuin putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energiateollisuuden osien konepajavalmistuksen. Asiakkaamme toimivat mm. teräs-, meri-, energia-, puolustus-, kemian-, teollisen rakentamisen ja kaivosteollisuuden parissa. Laadukkaita ja turvallisia palveluita tuottamalla varmistamme asiakkaittemme tuotantovarmuuden.

Elcoline on perustettu vuonna 2002 ja se työllistää noin 600 teollisuudenalan ammattilaista. Yhtiö toimii Suomessa ja Ruotsissa sekä huoltosopimuskohteissa ympäri maapalloa. Tavoitteemme on kasvaa kannattavasti ja olla toimialamme arvostetuin kumppani asiakkaillemme sekä halutuin työnantaja työntekijöillemme. Lisätietoja osoitteesta www.elcoline.fi.

Evli Oyj

Meille vauraus merkitsee keinoa edistää hyvää niin yksilön kuin yhteiskunnan tasolla. Autamme yhteisöjä, yrityksiä ja yksityishenkilöitä kasvattamaan varallisuuttaan vastuullisesti, kokemukseemme, asiantuntemukseemme ja pohjoismaisiin arvoihin nojaten.

Olemme Pohjoismaiden paras rahastotalo (1) ja Suomen johtava varainhoitaja (2), joka palvelee niin instituutio-, yritys- kuin yksityisasiakkaita. Palveluihimme sisältyvät sijoitusrahastot, varainhoito- ja pääomamarkkinapalvelut, vaihtoehtoiset sijoitustuotteet, yritysanalyysi, kannustinjärjestelmien suunnittelu ja hallinnointi sekä yritysjärjestelypalvelut. Vastuullisuus on osa jokaista sijoituspäätöstämme, ja asiakkaamme arvostavat asiantuntijuuttamme vastuullisuuskysymyksissä. Evli on myös Suomen parhaaksi arvioitu varainhoitaja vastuullisessa sijoittamisessa (3).

Evli-konsernissa työskentelee noin 300 ammattilaista, ja Evlin hallinnoitavana on noin 16,7 miljardia euroa asiakkaiden varoja (netto 3/2023). Evli Oyj:n B-sarjan osakkeet on listattu Helsingin pörssiin.

1 Lipper Fund Awards 2023.
2 Morningstar Awards 2023 (c). Morningstar, Inc. All Rights Reserved. Awarded to Evli for the Best Fund House in Finland. Kantar Prospera External Asset Management Finland 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021. Kantar Prospera Private Banking 2019, 2020 Finland.
3 SFR Scandinavian Financial Research Institutional Investment Services Finland 2021, 2022.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo

Elo on suomalainen työeläkeyhtiö. Hoidamme asiakkaidemme eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Sijoitusvarat on hyvin hajautettu sekä kansainvälisesti että eri omaisuusluokkiin. Ne turvaavat eläkkeet ja luovat perustan kestäville tuotoille vuosikymmeniksi eteenpäin. Elon sijoitusomaisuus on 28 miljardia euroa vuoden 2022 lopussa. www.elo.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy (Tesi)
Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, markkinatietoa, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter | LinkedIn Uutiskirje

Pohjanmaan Arvo Sijoitusosuuskunta

Arvo Sijoitusosuuskunta on alueellinen sijoitus- ja kehitysyhtiö, joka luo toiminnallaan lisäarvoa omistajille ja elinvoimaa alueelle. Arvo edistää alueellista hyvinvointia kahdella tavalla: kohdistamalla osan sijoituksistaan Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan talousalueilla toimiviin listaamattomiin yrityksiin ja tulouttamalla vuosittain suurimman osan tuloksestaan jäsenistölleen osuuskorkoina.

Arvo on pitkäjänteinen sijoittaja, joka sijoittaa omasta taseestaan. Osuuskunnan sijoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on sijoitusstrategian mukaisen vuotuisen tuoton saavuttaminen ja omistaja arvon vakaa kasvattaminen. Arvo Sijoitusosuuskunnan omistavat sen noin 24 000 jäsentä, joilla on yhteensä 820 530 osuutta. Osuuskunta on perustettu vuonna 1914.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Evli-konserniin kuuluvan EAB Private Equityn pääomasijoituksella vauhditetaan Elcolinen kasvua yli 200 miljoonan euron kokoluokkaan. Kuvassa teollisuuden huolto- ja kunnossapidon palveluita tuottavan Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen (vas.) sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman. Kuva: Elcoline.
Evli-konserniin kuuluvan EAB Private Equityn pääomasijoituksella vauhditetaan Elcolinen kasvua yli 200 miljoonan euron kokoluokkaan. Kuvassa teollisuuden huolto- ja kunnossapidon palveluita tuottavan Elcolinen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen (vas.) sekä Elcoline Groupin toimitusjohtaja Leif Backman. Kuva: Elcoline.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Elcoline Group
Elcoline Group
Leijukuja 6
78210 Varkaus, Finland

+358 20 155 6300http://www.elcoline.fi

Elcoline Group

Elcoline on pohjoismainen kasvuyhtiö, joka on erikoistunut teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluihin. Palveluitamme ovat kokonais- ja osakunnossapidon ulkoistukset, huollon palvelusopimukset sekä vaativat asennusprojektit. Laaja palveluvalikoimamme kattaa niin mekaaniset asennukset, sähkö-, automaatio- ja instrumentointityöt kuin putkistojen asennukset ja hitsaukset sekä energiateollisuuden osien konepajavalmistuksen. Asiakkaamme toimivat mm. teräs-, meri-, energia-, puolustus-, kemian-, teollisen rakentamisen ja kaivosteollisuuden parissa. Laadukkaita ja turvallisia palveluita tuottamalla varmistamme asiakkaittemme tuotantovarmuuden.

Elcoline on perustettu vuonna 2002 ja se työllistää noin 600 teollisuudenalan ammattilaista. Yhtiö toimii Suomessa ja Ruotsissa sekä huoltosopimuskohteissa ympäri maapalloa. Tavoitteemme on kasvaa kannattavasti ja olla toimialamme arvostetuin kumppani asiakkaillemme sekä halutuin työnantaja työntekijöillemme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elcoline Group

Elcoline Group Oy:n hallitukseen on nimitetty Ari Lehtoranta ja Kia Aejmelaeus3.7.2023 11:04:56 EEST | Tiedote

Evli-konserniin kuuluva EAB Private Equity sekä Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, pääomasijoitusyhtiö Tesi ja Arvo Sijoitusosuuskunta tekivät Elcolineen yli 20 miljoonan euron kokonaissijoituksen, joka jakautuu yrityskauppavetoisen kasvutarinan jatkamiseen ja omistusrakenteen uudelleen järjestelyyn. Sijoitus on saanut kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Elcolinen perustajat ja avainhenkilöt jatkavat yhtiön huomattavina omistajina. Pääomasijoituksen myötä Ari Lehtoranta ja Kia Aejmelaeus aloittivat Elcoline Group Oy:n hallituksessa uusina jäseninä 26.6.2023.

Nordic companies Elcoline and Salgrom to cooperate on industrial fire protection that features space technology30.6.2023 14:51:28 EEST | Press release

Elcoline Group and Salgrom Technologies have entered into a cooperation agreement to produce fire protection solutions for industrial needs in the Nordic countries. The range includes a wide selection of some of the most effective aerosol fire suppression and extinguishing automation solutions, including life cycle services. The agreement will enable the companies to meet the increasing demand, which has been driven by the need to abandon traditional fire extinguishing agents that harm the environment.

Nordiska Elcoline och Salgrom ingår ett samarbetsavtal om industriell brandbekämpning som utnyttjar rymdteknologi30.6.2023 14:46:39 EEST | Tiedote

Elcoline Group och Salgrom Technologies har ingått ett samarbetsavtal om att producera brandbekämpningslösningar för den nordiska industrins behov. Utbudet omfattar ett brett sortiment av aerosolbaserade lösningar för brandbekämpning och släckningsautomatik som hör till de effektivaste i världen, inklusive livscykeltjänster. Genom avtalet kan företagen svara på den växande efterfrågan, som har påskyndats av att traditionella brandbekämpningsämnen fasas ut på grund av att de är miljöskadliga.

Elcoline provides long-term career prospects in the maritime industry with no shortage of glamour: “It’s amazing to witness the construction of a giant cruise ship from start to finish”30.6.2023 14:36:11 EEST | Press release

Over the past year, Elcoline has been involved in making history in the construction of the largest luxury cruise ship in the world by electrifying demanding technical rooms, for example. The cruise ship, which will be delivered in October, has already attracted wide-spread international attention.

Elcoline erbjuder långa arbetsutsikter inom marinindustrin, som inte saknar en viss glans: ”Det är fascinerande att följa med byggandet av en jättekryssare från början till slut”30.6.2023 14:27:31 EEST | Uutinen

Under det senaste året har Elcoline fått bidra till historieskrivningen genom att delta i byggandet av världens största lyxkryssare, bland annat genom att utföra elinstallationer i krävande tekniska utrymmen. Kryssaren ska överlämnas i oktober och har redan väckt mycket internationell uppmärksamhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye