Pirkanmaan hyvinvointialue

Johanna Loukaskorpi, Aleksi Jäntti ja Erja Pelkonen johtavat nyt Pirkanmaan aluevaltuustoa

Jaa
Pirkanmaan aluevaltuusto valitsi maanantaina uudet puheenjohtajat. Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Johanna Loukaskorpi (sd), 1. varapuheenjohtajaksi Aleksi Jäntti (kok) ja 2. varapuheenjohtajaksi Erja Pelkonen (ps).

Aluevaltuustosta eroa pyytäneiden Miko Bergbomin (ps) ja Joakim Vigeliuksen (ps) tilalle nousivat varavaltuutetut Arto Grönroos ja Veli-Matti Ahtiainen.

Aluehallituksen uusi kokoonpano on Kari-Matti Hiltunen, pj, (henkilökohtainen varajäsen Juho Ojares),pj, Leena Kostiainen (Anneli Taina), Jari Andersson (Ida Leino), Marko Jarva (Jocka Träskbeck), Hanna Laine, 1.vpj, (Leena Mankkinen), Arja Laitinen (Ulla Kampman), Pekka Järvinen (Atanas Aleksovski), Sari Tanus (Jorma Jussila), Lassi Kaleva (Veli-Matti Ahtiainen), Jouni Sirén, 2.vpj, (Anna Kontula), Milka Hanhela (Sinikka Torkkola), Olga Haapa-aho (Perttu Jussila) ja Katariina Pylsy (Hanna Holma).

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Touko Sikala. Ilkka Sasi siirtyi puheenjohtajan tehtävästä lautakunnan jäseneksi. Tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan varajäseneksi aluevaltuusto valitsi Jussi Savolaisen Juhana Suoniemen tilalle.

Omat investoinnit pääosin Kaupin alueella

Aluevaltuusto hyväksyi investointisuunnitelman vuosille 2024-2027. Vuonna 2023 tehdään vain välttämättömät ja kiireelliset investoinnit. Hyvinvointialueen lähivuosien merkittävimmät omat investoinnit keskittyvät Tays Keskussairaalan alueelle Kaupin kampukselle. Sinne on valmistumassa vuodenvaihteessa uudisrakennus aikuispsykiatrialle. Lisäksi valmisteilla on uudistamisohjelman loppuosan rakennushankkeet sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian uudisrakennus ja Kaupin yliopistollinen sote-keskus.

Investointisuunnitelma lähetetään sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäministeriön käsiteltäväksi. Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa myös neuvottelut valtiovarainministeriön kanssa lainanottovaltuuden muuttamiseksi.

Aluevaltuusto hyväksyi myös muut esityslistan asiat esityksen mukaisesti. Lisäksi aluevaltuusto täydensi hallintosääntöön henkilöstöjaoston tehtäviä niin, että henkilöstöjaosto päättää myös yhteistoiminnan ja työsuojelutoiminnan periaatteista ja seuraa niiden toteutumista.

Yhteyshenkilöt

Aluevaltuuston puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi

Puh:040 8063691

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme