Business Finland

Kestävyysurheilija Deichmann uintijuoksee Suomen saariston läpi ja seikkailee Pohjois-Karjalan ja Kainuun erämaissa

Jaa

Saksalainen extreme-urheilija Jonas Deichmann aikoo kesäkuussa edetä Turusta Maarianhaminaan uiden ja juosten. Suomessa vieraillessaan hän tutustuu samalla myös Järvi-Suomen luontoon mm. pyörällä ja kajakilla liikkuen sekä karhukojussa saunoen. Netflixistäkin tuttu Deichmann saapuu Suomeen kansainvälistä matkailua edistävän Visit Finlandin kutsumana. 

Kuva @ Jonas Deichmann

Jonas Deichmann on seikkailija, extreme-urheilija ja useiden maailmanennätyksien haltija. Hän on purjehtinut maapallon ympäri, pyöräillyt 18 000 kilometriä Kapkaupungista Nordkappiin ja uinut 465 kilometriä Kroatian rannikkoa pitkin - vain muutamia projekteja mainitakseen.

Deichmannin seikkailut vievät hänet usein Euroopan syrjäisimpiin kolkkiin ja seuraavana projektina hänellä on uintijuosta (swimrun) Suomen saaristossa sekä tutustua Itä-Suomen luontoon mm. pyöräilemällä, melomalla ja polkujuoksemalla. Visit Finland on kutsunut Deichmannin Suomen seikkailulle tavoitteenaan tehdä Suomea tutuksi Saksassa tavallisesta poikkeavalla tavalla.

– Järvi-Suomi eli Land der tausend Seen on iskostunut Suomen tunnetuimmaksi asiaksi saksalaisten mielissä. Deichmannin seikkailujen myötä saamme esiteltyä saksalaisille Itä-Suomen ja rannikon luontotarjontaa aivan uudenlaisella tavalla, Visit Finlandin PR manager Eevakaisa Mölsä kertoo projektin taustoista.

Suomen luonto uudella tavalla

Suomessa Deichmannin matkan ensimmäinen etappi vie hänet Järvi-Suomeen, mm. Kajaaniin, Kuhmoon, Kontiolahdelle ja Joensuuhun. Kajakkimelonta Hossan kansallispuistossa, saunominen karhukojussa, riippumatossa nukkuminen, polkujuoksu ja pyöräily Kolin kansallispuistossa sekä saarihyppely Pielisellä odottavat Deichmannia.

– Olen erittäin innoissani päästessäni kokemaan Järvi-Suomen lukemattomat järvet ja saaret. Seikkailijana olen erityisen kiinnostunut koskemattomasta erämaasta, ja urheilijana löydän alueelta varmasti lukemattomia mahdollisuuksia pyöräilyn ja polkujuoksun parissa, Jonas Deichmann sanoo.

Matkan toinen osa on enemmän kestävyyshaaste. Deichmannin on tarkoitus edestä Turusta Maarianhaminaan uintijuosten. Matka saariston läpi etenee vuorotellen uiden ja juosten, reitti ja etenemisen rytmitys määräytyvät täysin ympäröivän luonnon mukaan.

– Olen käynyt Suomessa jo useita kertoja, viimeksi vuonna 2019 kun pyöräilin Etelä-Afrikan Kapkaupungista Nordkappiin. Tällä kertaa tarkoituksena on uida ja juosta saaristossa noin 200 kilometrin matka sekä nauttia Järvi-Suomen tarjonnasta, Deichmann kommentoi.

Deichmannin on Suomessa 4.-18.6.2023 ja hänen seikkailujaan voi seurata Instagramissa: @jonas_deichmann.

Yhteyshenkilöt

Heli Hemgård
Visit Finland | Business Finland
+358 40 901 5219
heli.hemgard@businessfinland.fi

Eevakaisa Mölsä
Visit Finland | Business Finland
+358 50 349 5289
eevakaisa.molsa@businessfinland.fi

Sanna Könönen-Wahlstedt
Visit Åland
+358 18 24 252
sanna.kononen-wahlstedt@visitaland.com

Jaana Keränen
Wild Taiga Finland
+358 50 5920 505
jaana@wildtaiga.com

Marianne Markkanen
North Karelia / VisitKarelia
+358 40 4874897
marianne.markkanen@visitkarelia.fi

Kuvat

Hossan kansallispuisto
Hossan kansallispuisto
Lataa
Ahvenanmaan saaristo
Ahvenanmaan saaristo
Lataa
Jonas Deichmann
Jonas Deichmann
Lataa

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa noin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Nokian johtama 120 kumppanin veturihanke kasvatti yli 200 miljoonalla eurolla tutkimus- ja kehitysinvestointeja Suomessa19.9.2023 08:14:00 EEST | Tiedote

Business Finland vauhdittaa globaalisti toimivien yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) lisäyksiä Suomeen veturirahoituksella. Nokia-veturin ekosysteemikumppanit investoivat Business Finlandin osarahoittamissa projekteissa TKI-työhön yhteensä yli 200 miljoonaa euroa vuosien 2020-23 aikana. Veturihankkeissaan yritykset ratkovat merkittäviä tulevaisuuteen liittyviä haasteita. Tavoitteena on Suomen kilpailukyvyn kasvattaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme