Lapin aluehallintovirasto luovutti hengenpelastusmitalin Pauli Klasilalle

Jaa

Lapin aluehallintoviraston ylijohtaja Kaisa Ainasoja luovutti Pauli Klasilalle tasavallan presidentin myöntämän hengenpelastusmitalin 6. kesäkuuta 2023 Rovaniemellä. Klasila pelasti vuonna 2021 kaksi ihmistä häkämyrkytykseltä.

Lapin aluehallintoviraston mukaan Pauli Klasila on toiminnallaan pelastanut kuolemalta kaksi henkilöä. Klasila pelasti tyttärensä ja sukulaistytön häkämyrkytykseltä Enontekiön Muotkajärvellä lokakuussa 2021. Häkämyrkytyksestä itsekin kärsinyt Klasila toimi pelastustilanteessa erittäin rohkeasti ja oman henkensä uhalla.

Hengenpelastusmitali annetaan tunnustukseksi erittäin rohkeasta, neuvokkaasta tai oman hengenvaaran uhalla suoritetusta teosta, jolla toisen ihmisen henki on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Tänä vuonna mitali myönnettiin 17 henkilölle.

Aluehallintovirastojen tehtävänä on käsitellä saamansa mitaliehdotukset ja luovuttaa presidentin myöntämät mitalit.

Lapin alueelle hengenpelastusmitali on saatu edellisen kerran vuonna 2017. Hengenpelastusmitaleja on myönnetty Suomessa 1920-luvulta lähtien.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme