Maanmittauslaitos palvelee asiakkaita Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 12.6. alkaen

Jaa

Maanmittauslaitoksen nykyinen asiakaspalvelupiste Pormestarinkadulla on suljettu tiistaina 6.6. muuton takia. Valtion toimijoiden yhteinen palvelupiste avaa ovensa 12.6. Lappeenrannan virastotalolla osoitteessa Villimiehenkatu 2. Maanmittauslaitoksen lisäksi saat Lappeenrannan yhteisessä palvelupisteessä 9 muun viranomaisen palveluita, neuvontaa ja tukea sähköiseen asiointiin.

Maamittauslaitoksen palvelupisteessä asiakkaat voivat hoitaa kiinteistöihinsä liittyviä asioita, saada huoneistotietojärjestelmään liittyvää neuvontaa, tilata karttatuotteita ja saada tietoa Maanmittauslaitoksen sähköisistä palveluista.

– On myös asiakkaille kätevää, että useamman viraston asiakaspalvelu on keskitetty samaan paikkaan. Yhteisessä asiakaspalvelussa asiakas saa helpommin tietoa eri virastojen palveluista, kertoo tietopalvelupäällikkö Jaana Rintala.

Uusiin tiloihin muuttaa yhteensä 18 valtion toimijaa. Yhteisessä asiakaspalvelussa on 10 valtion toimijaa: Maanmittauslaitos, Kansaneläkelaitos, Edunvalvontatoimisto, Oikeusaputoimisto, Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Ulosottolaitos, Etelä-Karjalan hyvinvointialue ja Rikosseuraamuslaitos.

Uuden yhteiskäyttöisen virastotalon käyttäjiksi tulevat myös Aluehallintovirasto, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Business Finland, Traficom, Väylävirasto, Fintraffic ja Valtori.

Lappeenrannan virastotalon peruskorjaus ja Lappeenrannan yhteinen palvelupiste ovat osa valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistusta. Hankkeen tavoitteena on koota valtion käyntiasiointi yhteisiin palvelupisteisiin 2020-luvun aikana. Samalla tehostetaan valtion tilankäyttöä, kun virastot muuttavat yhteiskäyttöisiin toimistotiloihin.

Yhteyshenkilöt

Tietopalvelupäällikkö Rintala Jaana, 040 572 1192, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Statistik över fastighetsköp: Fastighetshandeln avtog och priserna fortsatte att sjunka28.9.2023 09:36:07 EEST | Tiedote

Färsk statistik visar att det har skett över 16 procent färre fastighetsköp än i fjol mellan början av januari och mitten av september. Handeln med och priserna på egnahemshus sjönk klart. Priset på skog steg däremot. Handeln med stugor med egen strand inom detaljplaneområden fortsatte att avmattas, men populära områden och objekt finner en ny ägare oberoende av konjunktursvängningar. I Nyland till och med steg priserna på stugor, även om de genomsnittliga priserna sjönk.

Kiinteistökauppatilasto: Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskivat edelleen28.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Tuore tilasto kertoo, että kiinteistökauppoja on tehty yli 16 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammikuun alun ja syyskuun puolivälin välisenä aikana. Omakotitalokauppojen määrät ja hinnat laskivat selvästi. Metsän hinta sen sijaan nousi. Rantamökkien kauppa asemakaava-alueilla hiljeni edelleen, mutta suositut alueet ja kohteet löytävät uuden omistajan suhdannevaihteluista huolimatta. Uudellamaalla mökkien hinnat jopa nousivat, vaikka keskimäärin kauppahinnat laskivat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme