VR-Yhtymä Oyj

Toukokuussa tehtiin 1,3 miljoonaa kaukoliikenteen matkaa – kesälle lisää edullisia lippuja

Jaa
Toukokuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1,3 miljoonaa matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,1 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–toukokuussa on tehty lähes 6 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 10,1 miljoonaa tonnia.

Toukokuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 300 000 matkaa, mikä on noin 13 % enemmän kuin vuoden 2022 toukokuussa ja noin 9 % enemmän kuin toukokuussa 2019.

”Arvonlisävero-alennuksen päättymisestä huolimatta matkamäärät olivat toukokuussa hyvässä, tasaisessa kasvussa. Tavoitteemme on, että yhä useampi valitsee ympäristöystävällisen junamatkan. Mahdollistamme tämän dynaamisella hinnoittelulla, jonka avulla voimme tarjota entistä edullisempia junalippuja. Olemme lisänneet tälle kesälle runsaasti edullisia lippuja, jotta mahdollisimman moni valitsisi kesällä junamatkailun”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat toukokuussa 2,1 (2,5) miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 18 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisestä johtuen. Kotimaan kuljetusvolyymit laskivat toukokuussa prosentin metsäteollisuuden kysyntätilanteen heikennyttyä. Tänä vuonna tammi-toukokuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 10,1 (12,5) miljoonaa tonnia, mikä on noin 20 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Metsäteollisuuden nopeasti heikentyneiden suhdannenäkymien ja epävarman markkinatilanteen takia VR käynnisti toukokuun lopussa mahdollista töiden sopeuttamistarvetta koskevat muutosneuvottelut VR:n tavaraliikenteessä.

Toukokuun kaukoliikenteen täsmällisyyteen vaikuttivat erityisesti radasta johtuvat syyt

Kaukoliikenteen täsmällisyys oli toukokuussa 87,1 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (57 %), muihin syihin (24 %) ja VR-syihin (19 %). Toukokuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät ratatyöt ja nopeusrajoitukset.

VR:n lähiliikenteessä toukokuun täsmällisyys oli 96,7 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat radasta johtuviin syihin (64 %), muihin syihin (28 %) ja VR-syihin (8 %).

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

VR-Yhtymä Oyj
VR-Yhtymä Oyj
Radiokatu 3
00240 Helsinki

029 4343https://www.vrgroup.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa, ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

VR edistää kilpailua raideliikenteessä – myy 11 junayksikköä Suomen Lähijunat Oy:lle30.11.2023 10:03:59 EET | Tiedote

VR Group Oyj on myynyt 11 Sm2-junayksikköä Suomen Lähijunat Oy:lle. Myyntisopimus allekirjoitettiin syyskuussa 2022 ja kauppa on nyt viimeistelty. VR ilmoitti marraskuun aikana asettavansa myyntiin myös ylimääräisiä liikennekelpoisia dieselvetureitaan. Yhtiö haluaa aktiivisilla toimillaan edistää kilpailua raideliikenteessä ja olla mukana kasvattamassa asiakaslähtöistä, kestävää ja kilpailuun perustuvaa raidemarkkinaa.

VR hakee logistiikkapalvelujen kasvua uusilta toimialoilta ja vihreästä siirtymästä22.11.2023 09:42:36 EET | Tiedote

Raideliikenne tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa kuin muut liikennemuodot. Siksi se on ratkaisevassa asemassa, kun tavoitteena on liikenteen päästöjen vähentäminen. VR:n logistiikkaliiketoiminnassa, VR Transpointissa, panostetaan aktiivisesti kolmeen keskeiseen kasvualueeseen, jotka tukevat vihreää siirtymää: teollisuuden investointeihin, vihreän siirtymän investointeihin sekä yhdistettyihin kuljetuksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme