Vapriikki

Vapriikin kesän erikoiskierrokset alkavat

Jaa
Kesällä museo levittäytyy myös lähiympäristöön, ja kävijöillä on mahdollisuus nauttia opastuksista ulkona. Tervetuloa Wivi Lönnin seurassa kuulemaan 115-vuotiaan paloaseman historiasta, tai tutustumaan oppaan johdolla Tammerkosken teollisuushistoriaan! Kierrokset starttaavat tällä viikolla.
Kuva: Heli Nousiainen
Kuva: Heli Nousiainen

Koskessa ajan virta

Tammerkosken kuohut lumosivat aikoinaan sekä Ruotsin kuninkaan että Venäjän keisarit. Kosken voima valjastettiin teollisuuden käyttöön 1820-luvulla, ja kosken ympärille nousivat tehdasrakennukset. Mutta mitä tapahtui kosken rantaa 150 vuotta hallinneille punatiilirakennuksille, kun tuotanto siirtyi muualle? Kävelykierroksella tutustutaan Tammerkosken alueen teollisuushistoriaan Tampellan ja Finlaysonin alueiden uusiokäytössä olevien tehdasrakennuksien kautta. Säävaraus.

Kierrokset kesä-heinäkuussa keskiviikkoisin klo 12.

Wivi Lönnin matkassa

Draamallisella kävelykierroksella tutustutaan yhden maamme merkittävimmän arkkitehdin, tamperelaisen Wivi Lönnin suunnittelemaan, tänä vuonna 115 vuotta täyttävään keskuspaloasemaan! Millaista oli uraauurtavan naisarkkitehdin elämä 1900-luvun alussa, ja mistä Wivi sai inspiraationsa? Oppaana arkkitehtuurin helmien saloihin toimii Wivi Lönn tai hänen yhteistyökumppaninsa Armas Lindgren. (Mahdollisuuksien mukaan sisältää vierailun paloasemalla) Kesto n. 45–60 min. Säävaraus.

Kierrokset kesä-heinäkuussa torstaisin klo 16 ja sunnuntaisin klo 12.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tähtitalvikki PoikajärviViestintäsuunnittelija

Puh:050 321 1189

Kuvat

Kuva: Heli Nousiainen
Kuva: Heli Nousiainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vapriikki
Vapriikki
Alaverstaanraitti 5
33100 Tampere

http://www.vapriikki.fi

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vapriikki

Vapriikki avasi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivuston11.9.2023 10:40:35 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutui syyskuun alussa 2023. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden piti päästä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Vapriikki ei silti hylkää Tampereelle tärkeää aihetta. Uusi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivusto tarjoaa nyt tietoa sisällissodan tapahtumista Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalielämysten ja pelillisyyden sekä artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä.

Tampere 1918 -näyttely siirtyy verkkoon22.8.2023 09:08:33 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutuu 3.9.2023. Näyttely on vuodesta 2008 alkaen saanut paljon kiitosta niin kävijöiltä kuin historian ja museoalan ammattilaisilta. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden on päästävä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Viimeisten viikkojen aikana museossa on luvassa yleisöopastuksia ja draamakierroksia näyttelyyn sekä Vapriikin kuva-arkiston luento.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme