Tampereen ammattikorkeakoulu

Marssi seitsemään ihmeeseen – Puolustusvoimien spektaakkelissa mukana TAMKin musiikkiteatteriopiskelijoita

Jaa
Puolustusvoimat tuo täysin ainutlaatuisen musiikkielämyksen isoille areenoille loppukesästä 2023. Samuel Harjanteen, Petrus Kähkösen ja Jack Johanssonin käsikirjoittama esitys yhdistää ennenkokemattomalla tavalla sotilasmusiikin, kuviomarssin ja musiikkiteatterin.

Kiehtova tarina tapahtuu videopelimaailmassa, missä päähenkilöt seikkailevat antiikin Välimerellä selvittämässä Zeuksen patsaan katoamista.

– Lavalla nähdään Puolustusvoimilta noin 300 henkeä, eli soittajia kaikista kuudesta soittokunnasta sekä lisäksi taitokivääriryhmä. Osassa esityksistä on mukana myös Rauman poikasoittokunta, osassa Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteri. Alkunumeroon on kutsuttu mukaan paikallisia lapsi- ja nuoriso-orkestereja, joten areenaksi tarvitaan jäähalli, jotta kaikki mahtuvat näyttämölle, kertoo sotilasmusiikkialan intendentti Ruusa Hilakari.

Näyttelijöinä ja laulusolisteina nähdään Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatterin opiskelijoita. He olivat luonteva valinta rooleihin, sillä TAMK Musiikki tekee yhteistyötä myös Puolustusvoimien soittokuntien kanssa. Kisällihenkinen yhteistyökuvio palvelee hyvin sekä soittokuntia että opiskelijoita.

Esityksen ohjaavat Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen. Samuel on tehnyt TAMKin opiskelijoiden kanssa yhteistyötä aiemminkin. Hän ohjasi vuonna 2017 Spring Awakening-esityksen valmistuville opiskelijoille, lisäksi opiskelijoita on esiintynyt Harjanteen tuotannoissa.

– TAMK Musiikilla on mielestäni hyvä meininki ja hyvää energiaa, se on juuri sitä mitä tällainen areenaspektaakkeli tarvitseekin, Harjanne toteaa.

Marssi seitsemään ihmeeseen -kiertue:
Ti 22.8.2023 klo 19.00 Kivikylän Areena, Rauma
To 24.8.2023 klo 19.00 Vaasan Sähkö Areena, Vaasa 
Ma 28.8.2023 klo 19.00 Energia-areena, Oulu 
Ke 30.8.2023 klo 19.00 Olvi Areena, Kuopio 
Pe 1.9.2023 klo 19.00 Joensuu Areena, Joensuu 
Ti 5.9.2023 klo 19.00 Ikioma Areena, Mikkeli 
To 7.9.2023 klo 19.00 Helsingin jäähalli, Helsinki 

Lipunmyynti: Ticketmaster

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria Piirainen, tuottaja, TAMK Musiikki, p. 050 469 8891, maria.piirainen@tuni.fi


Ruusa Hilakari, sotilasmusiikkialan intendentti, Puolustusvoimat, p. 0299 500732, ruusa.hilakari@mil.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Maksuttomista mikro-opinnoista uutta osaamispääomaa yrittäjille27.9.2023 13:00:32 EEST | Tiedote

Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat käynnistäneet hankekokonaisuuden, jonka tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä päivittämään muutoskykyään, vahvistamaan niiden vihreää siirtymää ja parantamaan digitalisaatioon liittyvää osaamistaan. Osaamista voi päivittää mikro-opinnoilla, jotka ovat maksuttomina saatavilla yritystenmuutoskumppanina.fi-sivustolla. Hankekokonaisuuden yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

School to belong vähentää korkeakouluopiskelijoiden yksinäisyyttä – TAMK ensimmäisenä korkeakouluna mukana19.9.2023 14:00:27 EEST | Tiedote

Korkeakouluopintoihin ja usein uudelle paikkakunnalle tultaessa odotetaan opiskelijaelämää, uusia kavereita ja kuulumista opiskelijayhteisöön. Valitettavasti kaikkien osalta tämä ei toteudu kuten voisi toivoa. Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on ensimmäisenä korkeakouluna mukana HelsinkiMission yksinäisyyttä vähentävässä School to Belong -ohjelmassa.

Invitation to media: Welcome to meet Tunisian higher education and ministry delegation at Tampere University of Applied Sciences 26th Sept, 2023 at 10:30 am13.9.2023 15:07:00 EEST | Press Invitation

Tampere University of Applied Sciences (TAMK) is active in promoting international cooperation with research, development, and innovation projects. We are partnering in a RDI project ‘BiotechTunisia’. As part of it, we are welcoming Senior Researchers, Professors, Members of University management and Ministry of Education and Scientific Research from Tunisia. The media is warmly welcome to meet the delegation for short interviews and a cup of coffee and refreshments. The delegation comprises of 22 members.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme