Lappset Group Oy

Ensimmäinen suomalaisten lahjoittama leikkikenttä aukeaa Ukrainan Lvivissä

Jaa
Suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt ovat yhdistäneet voimansa rakentaakseen ukrainalaisille lapsille leikkikentät Lviviin ja Kiovaan, ja ensimmäinen leikkikenttä on nyt avattu. Joy of Play yhteistyön aloitteentekijä on Hartwallin perhe. Projektin pääkumppanit ovat lastenvaatemerkki Reima ja leikki- ja liikuntavälineiden tuottaja Lappset. Myös kymmenien muiden yritysten ja yksityisten lahjoitukset Ukrainaid-tukihankkeen kautta mahdollistavat näiden kahden leikkikentän rakentamisen.
Paikalliset koululaiset viihtyivät Lvivin julkisen koulun nro 62 leikkikentän avajaisissa.
Paikalliset koululaiset viihtyivät Lvivin julkisen koulun nro 62 leikkikentän avajaisissa.

Lvivin leikkikenttä on avattu 

Tänään pidettiin ensimmäisen leikkikentän avajaiset Lvivin julkisen koulun nro 62 sisäpihalla. Lappsetin tuottamien turvallisten ja innostavien leikkivälineiden ansiosta alakoulun 6-10-vuotiaat oppilaat voivat nyt nauttia kiipeilystä, keinumisesta ja riippumisesta. Sisäpihan välineet palvelevat oppilaita paitsi välituntien myös liikuntatuntien aikana.  

Koulun rehtori, Oksana Gurei, ilmaisee lasten ja opettajien yhteisen ilon leikkikentästä: 

"Olemme unelmoineet kauniista leikkialueesta jo vuosien ajan, jotta lapset voisivat nauttia koulussakin eikä heitä aina tarvitsisi viedä kauas puistoihin leikkimään. Vuosi sitten lähestyin Leopolis Hotelin johtajaa pyytäen jotain avustusta koulullemme, ja tässä nyt ollaan – unelmamme kävi toteen, ja lapset alkavat leikkiä täällä heti tänään ollessamme koulun kesäleirillä." 

 

Miksi juuri tämä koulu? 

Lvivin julkinen koulu nro 62 sijaitsee Lvivin keskustassa, Teatralna-kadun varrella olevassa historiallisessa rakennuksessa.Hartwallin perhe on jo 15 vuoden ajan omistanut Leopolis Hotel Lvivin, joka sijaitsee aivan koulun vieressä. Hotelli on tukenut koulua taloudellisesti ja aloitti Joy of Play -projektin paikallisen yhteiskuntatyönsä osana. Hotellin paikallinen johto on valvonut projektityötä ja varmistanut, että se on toteutunut suunnitelmien mukaisesti. 

 

Tietoa hankkeesta  

Lvivin leikkipuiston kokonaiskustannuksiksi muodostui noin 65 000 €, josta 35 prosenttia kului valmisteluihin: maaperän pohjustukseen, hulevesien viemäröintiin, vesieristeisiin ja seinien osittaiseen remonttiinjotta leikkikentästä olisi iloa vielä vuosien ajaksi. Koska sisäpihalle ei pääse isoilla työkoneilla, suurin osa työstä piti tehdä käsin. Neljäsosa budjetista käytettiin leikkivälineiden asennustyöhön ja nykyaikaiseen kumipitoiseen turvapinnoitteesen.Välineet ja kuljetukset aiheuttivat 35 prosenttia kuluista, mutta Lappset tarjosi välineet ja heidän logistiikkakumppaninsa hoitivat kuljetuksen Lapista Lviviin veloituksetta. Reima kattoi oman osansa kaikista kuluista. Kokonaisuudessaan työ kesti kolme kuukautta. 

 

Kiova: leikkikentän paikasta neuvotellaan 

Toinen leikkikenttä rakennetaan Kiovaan, ja sen paikasta vielä keskustellaan. Projektityöryhmä toivoo saavansa rakennustyöt käyntiin kesän aikana.   

 

- - - 

 

The Joy of Play -projektista 

Projektin toteuttaa Hartwallin perhe ja heidän tiiminsä, jotka ovat jo pitkään toimineet Ukrainassa. Ukraina ja sen asukkaat ovat perheelle läheiset, ja sodan puhjettua perhe on toimittanut maahan humanitääristä apua. Siviileille ja sotilaille on lähtenyt rekkalasteittain tarvikkeita. Perheen omistamilla yrityksillä on Ukrainassa monitaitoista henkilökuntaa ja laaja verkosto, joiden avulla avun perillemeno sitä tarvitseville voidaan varmistaa. Paikan päällä projektia koordinoi Lvivissä sijaitseva Leopolis-hotelli.  

 

Lue projektin edellinen lehdistötiedote  

Tutustu Ukrainaid-tukihankkeeseen

 

Lisätietoja ja valokuvia:  

Ursula Blässar ja Pia Hartwall: joyofplay@khw-invest.fi  

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Katso time lapse -video sisäpihan remontista ja leikkipaikan rakentamisesta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ursula Blässar ja Pia Hartwall: joyofplay@khw-invest.fi

Kuvat

Paikalliset koululaiset viihtyivät Lvivin julkisen koulun nro 62 leikkikentän avajaisissa.
Paikalliset koululaiset viihtyivät Lvivin julkisen koulun nro 62 leikkikentän avajaisissa.
Lataa
Lvivin julkisen koulun nro 62 oppilailta puuttui paikka, jossa olisi hauska viettää välitunteja. Tämän hankkeen ansiosta lapset voivat nyt juosta, hyppiä, keinua ja leikkiä yhdessä turvallisesti koulun sisäpihalla.
Lvivin julkisen koulun nro 62 oppilailta puuttui paikka, jossa olisi hauska viettää välitunteja. Tämän hankkeen ansiosta lapset voivat nyt juosta, hyppiä, keinua ja leikkiä yhdessä turvallisesti koulun sisäpihalla.
Lataa
Lviv koulu nro 62 sisäpiha ennen remonttia ja leikkipaikan asennusta.
Lviv koulu nro 62 sisäpiha ennen remonttia ja leikkipaikan asennusta.
Lataa
Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund ja Lappset Groupin SVP, Design & Innovations Erkki Ikäheimo osallistuivat Lvivin leikkikentän avajaisiin 7.6.2023.
Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund ja Lappset Groupin SVP, Design & Innovations Erkki Ikäheimo osallistuivat Lvivin leikkikentän avajaisiin 7.6.2023.
Lataa
Lvivin leikkikentän avajaisia juhlittiin 7.6.2023.
Lvivin leikkikentän avajaisia juhlittiin 7.6.2023.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lappset Group Oy
Lappset Group Oy
Hallitie 17, PL 8146
96101 ROVANIEMI

020 775 0100http://www.lappset.fi

Reima lyhyesti 
Reima on maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden merkki. Reiman missiona on edistää aktiivista lapsuutta, jotta seuraava sukupolvi olisi valmiina tulevaisuuden haasteisiin. Kankaanpäässä vuonna 1944 toimintansa aloittanut yritys työllistää noin 350 henkeä ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 154 miljoonaa euroa. Konserni myy tuotteitaan yli 50 eri maahan. Reima-tuotteiden suunnittelun kulmakivet ovat innovaatio, toiminnallisuus, turvallisuus ja tuore suomalainen design. Vaatteita arvioi maailman rehellisin ja säälimättömin testaustiimi: lapset. Tutustu tarkemmin: www.reima.com 

 

Lappset lyhyesti 

Lappset Group Oy on yli 50 vuoden ajan omistautunut leikin ja liikkumisen edistämiseen. Sen tarkoituksena on lisätä hyvinvointia maailmassa luomalla innostavia alueita, jotka ruokkivat mielikuvitusta, edistävät oppimista, kunnioittavat ympäristöä ja kannustavat koko ihmiskuntaa aktiivisuuteen. Lappset suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia, inklusiivisia ja kestäviä leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, teemapuistoja sekä puisto- ja kadunkalusteita. Rovaniemeläinen perheyritys työllistää lähes 400 eri alojen asiantuntijaa kahdeksassa eri maassa. Tuotantoa sillä on Suomessa, Virossa ja Alankomaissa, ja sen kansainvälinen jakeluverkosto ulottuu yli 60 maahan. Lappset-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli noin 66 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,5 miljoonaa euroa. Tutustu tarkemmin: www.lappset.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lappset Group Oy

First of two playgrounds donated from Finland opens in Lviv, Ukraine7.6.2023 12:21:37 EEST | Press release

Finnish companies and individuals have teamed up to build kids’ playgrounds in Lviv and Kyiv, Ukraine, and the first playground is now ready. This “Joy of Play” project is run by the Hartwall family, and the key partners are kids’ wear brand Reima and play facilities producer Lappset Group. Additionally, donations from dozens of other corporations and private individuals through the Ukrainaid initiative are enabling the building of the two playgrounds.

Finns donate two children’s playgrounds to Ukraine13.4.2023 10:22:07 EEST | Press release

Finnish companies and individuals are teaming up to build kids’ playgrounds in Lviv and Kyiv, Ukraine. The Hartwall family is the driving force behind this “Joy of Play” cooperation. The key partners in the project are kids’ wear brand Reima and play and sports facilities producer Lappset Group. Additionally, donations from dozens of other corporations and private individuals through the Ukrainaid initiative are enabling the building of the two playgrounds.

Suomalaiset lahjoittavat kaksi lasten leikkikenttää Ukrainaan4.4.2023 11:44:48 EEST | Tiedote

Suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt ovat yhdistäneet voimansa rakentaakseen ukrainalaisille lapsille leikkikentät Lviviin ja Kiovaan. Joy of Play -yhteistyön aloitteentekijä on Hartwallin perhe. Projektin pääkumppanit ovat lastenvaatemerkki Reima ja leikki- ja liikuntavälineiden valmistaja Lappset. Myös kymmenien muiden yritysten ja yksityisten lahjoitukset Ukrainaid-tukihankkeen kautta mahdollistavat näiden kahden leikkikentän rakentamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme