Hanna Makkula blir direktör för ansvarsområdet för arbetarskyddet i Västra och Inre Finland

Dela

SVM, FM Hanna Makkula inledde i början av juni sitt jobb som direktör för ansvarsområdet för arbetarskyddet vid regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland. Tjänsten är placerad i Tammerfors.

Hanna Makkula har en mångsidig karriär bakom sig. Hon har både arbetat inom organisationer och inom den kommunala och statliga sektorn. Innan hon kom till regionförvaltningsverket arbetade hon som direktör för Södra Savolax AN-byrå och före det med flera olika uppgifter vid Södra Savolax landskapsförbund. Makkula anser att hennes erfarenheter från olika arbetsuppgifter och i olika organisationer ger ett djup för hennes arbete i ledningen för Västra och Inre Finlands arbetarskyddsmyndighet.

”Arbetshälsa är en konkurrensfaktor”

Enligt Hanna Makkula har arbetet med det finländska arbetslivet och arbetsplatserna varit en röd tråd genom hennes karriär. Intresset för det finländska arbetslivet ledde också henne till det ledande uppdraget inom arbetarskyddsmyndigheten. ”Arbetarskyddet har en central roll i att förbättra det finländska arbetslivet”, bedömer hon. ”Arbetshälsa är också en konkurrensfaktor och där måste vi vara världsledande”, säger Makkula. Hanna Makkula anser sin nya uppgift vara starkt kopplad till främjande av arbete och arbetshälsan i vardagen inom sitt eget ansvarsområde, samt allmänt främjande av arbetarskyddsförvaltningen och främjande av hela det finländska samhället. 

Nyckelord

Kontakter

Direktör för ansvarsområdet för arbetarskyddet vid Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland Hanna Makkula, hanna.makkula(at)rfv.fi, +358 295 018 559

Arbetarskydd - sunt arbete!
I egenskap av arbetarskyddsmyndighet säkerställer vi att arbetet i Finland är sunt, tryggt och rättvist. Vi övervakar hur arbetet utförs på arbetsplatser. Vi tillhandahåller också vägledning och rådgivning samt uppmuntrar arbetsplatser till självmant och förebyggande arbetarskyddsarbete.

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum