Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Vetelin Haapajärven kunnostustöiden ensimmäinen vaihe on loppusuoralla (Keski-Pohjanmaa)

Jaa
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloitti Vetelin Haapajärven kunnostukseen liittyvien tulvasuojelu- ja peruskuivatusrakenteiden rakentamisen elokuussa 2022 ja nyt työt ovat pääosin valmistuneet.

Vetelin Haapajärven kunnostushankkeen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen rakenteet ovat pääosin valmistuneet tämän kevään aikana. Alueelle on rakennettu peltojen tulvasuojelupenkereet ja niiden taustavesien kuivatuspumppaamot ja huoltotiet sekä kokooja- ja eristysojia. Tulvasuojelupenkereitä on rakennettu 5 100 metriä. Kuivatuspumppaamoja on rakennettu yhteensä 9 kpl ja ne sijaitseva pääosin Haapajärven rannalla. Huoltoteitä on tehty yhteensä 1 100 metriä. Lisäksi Haapalan yksityistietä on korotettu ja tiivistetty ja tien taustan peltojen kuivatusta on tehostettu. Tietä on korotettu kolmessa kohdassa, yhteensä 800 metrin matkalta.

Töiden viimeistelyä ja tarvittavia korjauksia tehdään vielä, kun maaperä kuivuu riittävästi, Varsinkin penkereitä joudutaan vielä korjaamaan kevään sateiden aiheuttamien vaurioiden takia.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on aloittanut kunnostushankkeen toisen vaiheen valmistelun. Tämä vaihe sisältää erityisesti ELY-keskuksen ja Vetelin kunnan toteuttamia ruoppauksia. ELY-keskus ruoppaa järvestä massoja, joita käytetään matalaien rantapeltojen korotuksiin ja peltojen viljeltäviin luiskiin. Vetelin kunnan ruoppaukset palvelevat erityisesti virkistyskäyttöä alueelle tehdyn Haapajärven maiseman ja virkistyskäytön sekä riistatalouden parantamisen suunnitelman mukaisesti. Ruoppaustyöt pyritään toteuttamaan ensi talven aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Vesitalousasiantuntija Marko Aalto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 971
Vesitalousasiantuntija Usko Lintinen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 872
Yksikön päällikkö Kim Klemola, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 829
Antti Pöyhönen, Vetelin Haapajärven pengerrysyhtiö, puh. 0400 993 554
Vesa Kaunisto, Vetelin Haapajärven kunnostuksen ohjausryhmän pj., puh 050 398 78 89

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett MKB-kontaktmyndighetens motiverade slutsats om MKB-beskrivningen för Freyr Battery Finland Oy:s CAM-fabrik i Vasa (Österbotten)25.9.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Freyr Battery Finland Oy planerar att bygga CAM-fabriken på Långskogens industriområde på en tomt som ligger öster om Vasa flygplats, cirka 8 kilometer från centrum av Vasa mot sydost. Litiumjärnfosfat (LFP) som tillverkas vid fabriken är ett katodaktivt material (CAM = cathode active material) som används i battericeller. Målet är att fabriken ska tillverka 20 000–60 000 ton LFP-material per år.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut YVA-yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Freyr Battery Finland Oy:n CAM-tehtaan YVA-selostuksesta (Pohjanmaa)25.9.2023 12:00:00 EEST | Tiedote

Freyr Battery Finland Oy suunnittelee CAM-tehtaan rakentamista Laajametsän teollisuusalueelle Vaasan lentoaseman itäpuolelle, 8 kilometriä Vaasan keskustasta kaakkoon. Laitoksella valmistettava litiumrautafosfaatti (LFP) on katodiaktiivimateriaali (CAM = cathode active material), jota käytetään akkukennoissa. Tehtaan tavoitteena on tuottaa 20 000–60 000 tonnia LFP-materiaalia vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme