Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Vetelin Haapajärven kunnostustöiden ensimmäinen vaihe on loppusuoralla (Keski-Pohjanmaa)

Jaa
Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloitti Vetelin Haapajärven kunnostukseen liittyvien tulvasuojelu- ja peruskuivatusrakenteiden rakentamisen elokuussa 2022 ja nyt työt ovat pääosin valmistuneet.

Vetelin Haapajärven kunnostushankkeen toteuttamisen ensimmäisen vaiheen rakenteet ovat pääosin valmistuneet tämän kevään aikana. Alueelle on rakennettu peltojen tulvasuojelupenkereet ja niiden taustavesien kuivatuspumppaamot ja huoltotiet sekä kokooja- ja eristysojia. Tulvasuojelupenkereitä on rakennettu 5 100 metriä. Kuivatuspumppaamoja on rakennettu yhteensä 9 kpl ja ne sijaitseva pääosin Haapajärven rannalla. Huoltoteitä on tehty yhteensä 1 100 metriä. Lisäksi Haapalan yksityistietä on korotettu ja tiivistetty ja tien taustan peltojen kuivatusta on tehostettu. Tietä on korotettu kolmessa kohdassa, yhteensä 800 metrin matkalta.

Töiden viimeistelyä ja tarvittavia korjauksia tehdään vielä, kun maaperä kuivuu riittävästi, Varsinkin penkereitä joudutaan vielä korjaamaan kevään sateiden aiheuttamien vaurioiden takia.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on aloittanut kunnostushankkeen toisen vaiheen valmistelun. Tämä vaihe sisältää erityisesti ELY-keskuksen ja Vetelin kunnan toteuttamia ruoppauksia. ELY-keskus ruoppaa järvestä massoja, joita käytetään matalaien rantapeltojen korotuksiin ja peltojen viljeltäviin luiskiin. Vetelin kunnan ruoppaukset palvelevat erityisesti virkistyskäyttöä alueelle tehdyn Haapajärven maiseman ja virkistyskäytön sekä riistatalouden parantamisen suunnitelman mukaisesti. Ruoppaustyöt pyritään toteuttamaan ensi talven aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Vesitalousasiantuntija Marko Aalto, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 971
Vesitalousasiantuntija Usko Lintinen, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 872
Yksikön päällikkö Kim Klemola, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 829
Antti Pöyhönen, Vetelin Haapajärven pengerrysyhtiö, puh. 0400 993 554
Vesa Kaunisto, Vetelin Haapajärven kunnostuksen ohjausryhmän pj., puh 050 398 78 89

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kollektivtrafiken påverkas av den nya viktbegränsningen på stadsbron i Kristinestad21.9.2023 14:43:03 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har i samarbete med Trafikledsverket beslutat att införa en lägre viktbegränsning på 8 ton på bron (tidigare viktbegränsning 25 ton). Den nya viktbegränsningen påverkar också kollektivtrafiken i området. De större bussarna kan inte längre köra över bron på grund av viktbegränsningen. Ändringar i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare. Ändringarna i bussrutterna träder i kraft 25.9.2023 och gäller tills vidare.

Kristiinankaupungin sillan uudella painorajoituksella vaikutusta joukkoliikenteeseen21.9.2023 13:39:55 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on päättänyt yhdessä Väyläviraston kanssa asettaa Kristiinankaupungin sillalle nykyistä (25 tonnia) alemman painorajoituksen 8 tonnia. Uudella painorajoituksella on vaikutusta myös alueen joukkoliikenteeseen. Isoimmat linja-autot eivät jatkossa voi painorajoituksen vuoksi liikennöidä sillalla. Reittimuutos astuu voimaan 25.9.2023 ja on voimassa toistaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme