Vihreät - De Gröna

Yli puolet äänioikeutetuista äänestänyt Vihreiden puheenjohtajavaalissa

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa 10.6. neuvoa-antavan jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestystä on pidetty puoluekokousta poliittisesti sitovana, jos yli puolet äänioikeutetuista on käyttänyt ääntään.

Yli puolet Vihreiden äänioikeutetuista jäsenistä on käyttänyt äänioikeuttaan puolueen puheenjohtajan vaalissa tiistaihin 6.6. mennessä. Äänioikeutettuja ovat kaikki jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun 14.5. mennessä. 

– On hienoa, että näin moni jäsen on jo äänestänyt puheenjohtajasta. Tulevina vuosina tullaan tarvitsemaan vahvaa vihreää politiikkaa, ja siihen jäsenemme pääsevät vaalissa osallistumaan ja vaikuttamaan. Uusi puheenjohtaja voi olla varma, että hänellä on takanaan vahva valtakirja jäsenistöltä. Vielä ehtii äänestää torstaihin 8.6. klo 12:00 saakka, minkä jälkeen nähdään, mihin lopullinen äänestysprosentti asettuu, kommentoi puoluesihteeri Veli Liikanen. 

Jäsenäänestys puheenjohtajasta on muodollisesti neuvoa-antava. Jäsenäänestyksen tulosta pidetään kuitenkin puoluekokousta poliittisesti sitovana. Edellytys jäsenäänestyksen tuloksen laskemiselle on, että yli puolet äänioikeutetuista on käyttänyt ääntään. 

Jäsenäänestyksen tulos lasketaan puoluekokouksen alkamiseen mennessä. Tulos julkistetaan puoluekokouksessa Seinäjoella lauantaina kello 12.40, jolloin puheenjohtaja virallisesti valitaan.

Yhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Hyrkkö: Reilusti uudistuva Suomi kantaa vastuuta luonnosta, ihmisistä ja taloudesta.29.11.2023 14:41:00 EET | Tiedote

Valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkön mukaan Vihreät erottaa tästä hallituksesta ja muista puolueista se, että Vihreät on valmis tositoimiin ympäristökriisien ratkomiseksi ja talouden vahvistamiseksi, mutta ei tiukassakaan paikassa leikkaisi lapsilta ja nuorilta. Hyrkkö piti Vihreiden ryhmäpuheenvuoron opposition vaihtoehtobudjetteja koskevassa keskustelussa keskiviikkona. EMBARGO KUNNES PUHE ON PIDETTY.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme