Uudenmaan Vihreät ry, Nylands Gröna rf

Espoon Vihreät: Mikki Kausteesta valtuustoryhmän uusi puheenjohtaja

Jaa
Espoon Vihreiden valtuustoryhmän kesäkouksessa valittiin uusi valtuustoryhmän puheenjohtajisto. Valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj). Kaupunginhallitus esittää nykyistä Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajaa Inka Hopsua Espoon valtuuston puheenjohtajaksi tulevaksi vuodeksi. Valinta tehdään valtuuston 12.6. kokouksessa.
Espoon Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj).
Espoon Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj).

Espoon Vihreiden valtuustoryhmä piti kesäkokoustaan Bergön upealla lintutornilla 5.6.2023 Suvisaaristossa. Kokouksessa vaihdettiin Vihreitä kuulumisia, käytiin läpi kesäkuun valtuuston asialistaa ja päätettiin myös muutamista henkilömuutoksista koskien Vihreiden lautakuntapaikkoja sekä Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajistoa.

Kaupunginhallitus esittää nykyistä Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajaa Inka Hopsua valtuuston  puheenjohtajaksi tulevaksi vuodeksi. Valinta tehdään valtuuston 12.6. kokouksessa. Hänen tilalleen Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj). 

Mikki Kauste on 2. kauden valtuutettu sekä monivuotinen kaupunginhallituksen jäsen. Meri Löyttyniemi toimii valtuustotyön ohella Kestävä Espoo -ohjelmaryhmän puheenjohtajana. Risto Nevanlinnalla on kolmatta kautta jatkuvan valtuustotyönsä lisäksi monivuotinen kokemus etenkin kaupunkisuunnittelulautakunnasta, jossa hän toimi viime valtuustokaudella myös varapuheenjohtajana.

Tuoreella ryhmäpuheenjohtajalla Mikki Kausteella on paikallispolitiikan lisäksi kokemusta Vihreän puolueen valtakunnallisista tehtävistä. Kauste on toiminut valtuustotyön ohessa viimeiset neljä vuotta Vihreiden puoluevaltuustossa, joista kaksi viimeistä vuotta puoluevaltuuston varapuheenjohtajana, sekä puoluehallituksen jäsenenä. Lisäksi Kauste puheenjohti yhdessä espoolaisen valtuutetun sekä kansanedustajan Saara Hyrkön kanssa Vihreiden kulttuuripoliittisen ohjelman päivitystyön. 

”Vastuullinen pestini puoluevaltuuston varapuheenjohtajana loppuu tähän kesään. Se oli mielenkiintoinen ja antoisa näköalapaikka Vihreän kansallisen politiikan ytimeen. Se on myös kartuttanut poliittista kokemustani sekä ymmärrystäni asioista, mutta pidän mukavana sitä, että kalenteristani vapautui aikaa, mikä taas mahdollisti entistä sitoutuneemman toiminnan rakkaan Espoon hyväksi”, totesi Mikki Kauste tuoreeltaan valinnan jälkeen.

Kokouksessa Meri Löyttyniemi kiitti Inka Hopsua koko ryhmän puolesta erinomaisesta toiminnasta kuluneen kahden vuoden aikana sekä saamastaan luottamuksesta jatkaa varapuheenjohtajan tehtävässä. Kestävää Espoota rakennetaan yhteistyössä ja maltilla. Risto Nevanlinnan ja vihreiden pitkäaikaisen työn tuloksena Bergön lintutorni pystytettiin 1,5v sitten. Upeat maisemat palkitsevat ja runsaat kävijämäärät osoittavat sen olevan suosittu kohde.

Mikin näkemykset Vihreän valtuustoryhmän tulevan vuoden askelmerkeistä ovat kohtalaisen selvät:

“Espoon Vihreä valtuustoryhmä tulee jatkossakin kiinnittämään erityistä huomiota lasten ja nuorten hyvinvointiin, laadukkaan varhaiskasvatuksen ja opetuksen turvaamiseen. Espoossa tulee myös entistä paremmin turvata kaupungin kestävä ja laadukas kasvu. Kaupungin ilmastotyön kirittäminen ja espoolaisille tutkitusti tärkeän lähiluonnon turvaaminen jatkuu, Espoon merkittävän rikasta kulttuurihistoriaa unohtamatta. Valtuustoryhmän johtamisen lomassa pyrin omalta osaltani tiivistämään yhteydenpitoa Espoon Vihreiden jäsenistön suuntaan. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että valtuustoryhmämme tekemällä työllä on myös jäsenistömme laaja tuki ja että myös jäsenistömme pääsee osallistumaan ja vaikuttamaan tekemäämme työhön. Toivonkin ihmisten olevan minuun yhteydessä matalalla kynnyksellä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikki Kauste, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja,
mikkikauste@gmail.com

Kuvat

Espoon Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj).
Espoon Vihreiden valtuustoryhmän johtoon valittiin Mikki Kauste. Valtuustoryhmän varapuheenjohtajina jatkavat Meri Löyttyniemi (1.vpj) sekä Risto Nevanlinna (2.vpj).
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan Vihreät ry, Nylands Gröna rf
Uudenmaan Vihreät ry, Nylands Gröna rf
Mannerheimintie 15b, A-porras, 4.krs
00260 Helsinki

https://www.uudenmaanvihreat.fi/

Espoossa vihreys kehittyi 1970-luvulla ympäristöjärjestöjen ja asukasliikkeen yhteisvoimin. Kaupungissa toimi aktiivisesti paikallisia asukas- ympäristöliikkeitä ja virallisesti Espoon kaupunginvaltuustossa on ollut vihreä valtuustoryhmä jo vuodesta 1984. Reilun kolmenkymmenen toimintavuoden aikana Vihreät ovat kasvaneet yhdeksi Espoon suurimmista puolueista ja saavuttaneet toiminnallaan merkittävän kunnallispoliittisen painoarvon.

Nykyisin Vihreät on Espoon toiseksi suurin puolue 14 valtuutetulla.

Espoon Vihreät ry. 

Mannerheimintie 15b, A-porras, 4.krs

00260 Helsinki

https://www.espoonvihreat.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan Vihreät ry, Nylands Gröna rf

Länsi-Uudenmaan Vihreät ovat tyytyväisiä hyvinvointialueen palvelustrategiaan2.10.2023 10:31:49 EEST | Tiedote

Länsi-Uudenmaan vihreä valtuustoryhmä on hyväksymässä hyvinvointialueen palvelustrategian valtuustoryhmien välisten neuvottelujen mukaisesti. Neuvottelutulos saavutettiin yksimielisesti. “Lähdimme neuvotteluihin varmistamaan, että Länsi-Uudellamaalla järjestetään jatkossakin useimmin tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut helposti saavutettavina lähipalveluina. Tämän osalta lopputulos on varsin hyvä", Vihreän ryhmän puheenjohtaja Henna Partanen kiittää. Hyvinvointialue joutuu ensi vuoden aikana päättämään mitkä ovat ne toimipisteet, joiden vuokrasopimusta jatketaan lakisääteisen kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen. Valtuustoryhmien välisissä neuvotteluissa etukäteen paljon huolta herättäneet palvelujen verkoston karttamuotoiset skenaariot poistettiin ja asian jatkovalmistelua koskevia linjauksia tarkennettiin. “Palvelujen verkostoa koskevan päätöksenteon tueksi tullaan laatimaan erilaisia vaihtoehtoja, joiden vaikutuksia arvioidaan huolella etukäteen. Tästä pidimme neuvotteluissa kiin

Vihreät Länsi-Uudellamaalla: Palveluiden uudistaminen ei saa johtaa liialliseen keskittämiseen tai lapsilta leikkaamiseen18.9.2023 18:37:36 EEST | Tiedote

Länsi-Uudenmaan vihreä valtuustoryhmä peräänkuuluttaa tärkeimpien lähipalveluiden turvaamista hyvinvointialueen palveluita kehitettäessä. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostoa ja palvelustrategiaa koskevat puolueiden väliset neuvottelut alkavat tiistaina 19.9.2023. “Nykyisiin toimitiloihin ei ole tarve lukkiutua ja toimintoja pitää pystyä uudistamaan, osin yhdistelemäänkin, mutta palvelujen liiallinen keskittäminen ei ole oikea ratkaisu. Toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava koko alueella”, Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Henna Partanen sanoo. “Tämä edellyttää myös rohkeutta kokeilla ja kehittää uudenlaisia palveluiden tuotantotapoja, kuten digitaalisia palveluja ja lähipalveluja täydentäviä liikkuvia palveluja”, Partanen lisää. Palvelustrategiassa linjataan keinoja hyvinvointialueen talouden tasapainoon saamiseksi. Vihreille on tärkeää, että sopeutustoimet valitaan siten, etteivät ne aiheuta palvelujen tarpeen kasvua myöhemmin. “Säästöt eivät saa j

Uudenmaan Vihreät esittää Saara Hyrkköä Vihreiden puheenjohtajaksi28.4.2023 16:19:50 EEST | Tiedote

Uudenmaan Vihreät päätti virallisesti esittää kansanedustaja, diplomi-insinööri Saara Hyrkköä Vihreiden puheenjohtajaksi. - Vihreiden tavoitteena on rakentaa avointa, kansainvälistä, koulutukseen nojaavaa Suomea, joka kulkee vihreän siirtymän etujoukoissa ja pitää huolta ihmisistä ja taloudesta. Näistä lähtökohdista tulemme haastamaan ja kirittämään tekeillä olevaa oikeistokonservatiivista. On vaikea keksiä merkityksellisempää tehtävää, kuin luotsata Vihreiden uutta alkua juuri tällaisena aikana, sanoo Hyrkkö. Uudenmaan Vihreiden puheenjohtaja Outi Huusko iloitsee Hyrkön ehdokkuudesta. - Saara on kokenut tekijä, joka pystyy kokoamaan puolueväkeä ja tarjoamaan uskottavia ratkaisuja sekä Suomen että Vihreiden tulevaisuuden haasteisiin. Valituksi tullessaan hän olisi Vihreiden ensimmäinen puheenjohtaja Uudenmaan vaalipiiristä, sanoo Huusko. Vihreiden jäsenet äänestävät puheenjohtajasta 29.5.-8.6. Jäsenäänestykseen voivat osallistua kaikki 14.5. puolueeseen liittyneet. Puheenjohtaja valita

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue: Vihreä aluevaltuutettu menetti vaalikelpoisuutensa ja erotettiin terveydenhuollon palvelut -jaostosta16.3.2023 08:26:10 EET | Tiedote

Hyvinvointialueen työntekijöiden vaalikelpoisuus on aiheuttanut paljon keskustelua julkisuudessa ja Valtiovarainministeriön ohjeistuksen tulkinta on valtakunnallisesti (hyvin) kiistanalainen. “Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tulkinta vaalikelpoisuudesta on tiukin mahdollinen. Kaikki hyvinvointialueet eivät ole ottaneet näin tiukkaa tulkintaa”, toteaa aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Laura Tulikorpi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme