Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Yksityiselle sosiaalipalvelualalle neuvottelutulos – Talentia käsittelee esitystä 12.6.

Jaa
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, JHL, Sosiaalipalvelualan Allianssi Salli ja Sote ry ovat päässeet neuvottelutulokseen uudesta yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksesta työnantajia edustavan Hyvinvointiala HALIn kanssa.

Talentian hallitus käsittelee esitystä 12.6. klo 10.

Sopimuksen sisältö tulee julkiseksi, jos neuvotteluosapuolten hallinnot hyväksyvät sopimuksen. Talentia tiedottaa sopimuksen sisällöstä tarkemmin, jos sopimus hyväksytään.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto ja hakusaarto päättyvät heti. Juhannusviikolle suunnitellut lakot peruuntuvat, jos kaikki neuvotteluosapuolet hyväksyvät neuvottelutuloksen

Työriidan taustaa

Nyt aikaansaatu neuvottelutulos on syntynyt pitkien neuvottelujen tuloksena. Yksityinen sosiaalipalveluala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta alkaen. Alalla on ollut lakkoja toukokuun lopusta alkaen. Lisäksi voimassa on ollut ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakusaarto. 

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta neuvottelevat työntekijäpuolelta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry. Työnantajaa edustaa Hyvinvointiala HALI ry.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry
Ratamestarinkatu 11
00520 HELSINKI

Vaihde: +358 9 3158 6000, toimisto@talentia.fihttps://www.talentia.fi

Ammattijärjestö Talentia ajaa ja valvoo korkeasti koulutettujen sosiaalialan ammattilaisten palkkauksellisia ja ammatillisia etuja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme