Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Esplanadin uudet alueet ja kesäkadut avautuvat Helsinki-päivänä

Jaa
Esplanadien uusia kävely- ja oleskelualueita sekä kesäkatuja juhlistetaan Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Avajaispäivänä kesäkaduilla ja Esplanadeilla on monenlaista ohjelmaa, kuten kuorojen kierros, Kaartin soittokunnan esiintymisiä ja kukkakoristelukilpailu.
Uusi oleskelualue Pohjoisesplanadilla. Kuva: Kirsikka Mattila
Uusi oleskelualue Pohjoisesplanadilla. Kuva: Kirsikka Mattila

Helsinki kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan Esplanadien uusiin, laajentuneisiin kävely- ja oleskelualueisiin. Kokeiluluontoiset uudistukset ovat pääosin valmistuneet, ja alueella on uusia viihtyisiä oleskelualueita kalusteineen ja kasveineen. Myös vehreät kesäkadut avautuvat tuttuihin paikkoihin Kasarmikadulle, Erottajankadulle ja Designmuseon aukiolle.

Helsinki-päivän ohjelma alueella:

09–17 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailu
Kukkakoristelukilpailussa koristellaan yhteensä kymmenen valopylvästä. Kukin kilpailuryhmä koristelee yhden pylvään. Kaupunkilaiset valitsevat voittajan äänestämällä, ja paras teos palkitaan.

12–14 ja 16–18 Kukkatyöpaja Designmuseon aukiolla
Kukkatyöpajassa valmistetaan rannekukkia ja kukkavieheitä ammattilaisen opastuksella. Työpaja kestää noin 20 minuuttia. Jokaiseen työpajaan mahtuu mukaan noin 25 henkilöä.

16–17.30 Kaartin soittokunta
Seitsemänhenkinen soittokunta Tusan Brass lähtee liikkeelle kello 16 Runebergin patsaan luota Esplanadin puistosta, tekee kierroksen lähikaduilla ja päätyy kello 17.30 Designmuseon aukiolle.

17–19 Helsinki-päivän Mini-kuorojen kierros
Kuorot kiertävät kesäkatujen tapahtumapaikkoja, terasseja ja kävelykatuja sekä ilahduttavat myös Esplanadin Illallinen taivaan alla -tapahtumaan osallistujia.

Valmista kesäkuun aikana

Esplanadien laajennetut kävely-, oleilu- ja pyöräilyalueet valmistuvat kesäkuun aikana. Helsinki-päivän jälkeiseen aikaan jää muutaman levennysalueen rakentaminen sekä mahdollisesti ajoratamerkintöjen maalaamista ja istutuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pihla Kuokkanen
yksikön päällikkö
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 34301
pihla.kuokkanen@hel.fi

Kuvat

Uusi oleskelualue Pohjoisesplanadilla. Kuva: Kirsikka Mattila
Uusi oleskelualue Pohjoisesplanadilla. Kuva: Kirsikka Mattila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme