Varsinais-Suomen ELY-keskus

Yhteysalusliikenteen uusi reitti- ja aikataulusivusto Yhteysalus.fi on avattu

Jaa
Yhteysalusliikenteelle on toivottu reittiopaspalvelua. Uudesta Yhteysalus.fi -reitti- ja aikataulusivustosta löytää reittikartat ja linkit yhteysalusliikenteen aikatauluihin. Reitti- ja aikataulusivusto on toteutettu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Yhteysalusreittejä on kolmen maakunnan alueella. Valtaosa reiteistä on Varsinais-Suomessa, minkä lisäksi reittejä on myös Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Reitti- ja aikataulusivustosta löytyy maakuntakohtaisesti kaikki alueen reitit samalta kartalta klikkaamalla painiketta "Katso kaikki alueen reitit". Reittikohtaista linkkiä klikatessa avautuu tarkempi karttakuva kyseisestä reitistä sekä linkit ko. reitin aikatauluihin.

Saaristoliikenteen aikataulut löytyvät palveluntuottajien verkkosivuilta. Maantielautta- ja yhteysalusliikenteen liikennöintiä ja alusten sijaintia voi tarkastella myös Fintrafficin Liikennetilanne-palvelussa. Lisäksi ELY-keskuksen verkkosivuille on koottu tiedot yhteysalusliikenteen reiteistä, reittien palveluntuottajista sekä linkit palveluntuottajien verkkosivuille.

Yhteysalusten reitissä ja matka-ajassa on päiväkohtaista vaihtelua, sillä osaan saarista kuljetaan vain tarpeen tai etukäteistilausten mukaan. Myös keliolosuhteet voivat vaikuttaa matka-aikaan. Tämä kannattaa huomioida matkan suunnittelussa ja aikataulutuksessa. Joihinkin yhteysalusliikenteen aikatauluihin on merkitty jatkoyhteydet linja-autoon (esim. Utö ja m/s Baldur). Matkaa suunnitellessa on kuitenkin hyvä huomioida, että yhteysaluksilla riski myöhästymiseen jatkoyhteydestä bussilla on melko suuri. Tästä syystä varasuunnitelma kannattaa olla mietittynä.

Y-vuoro tarkoittaa sellaisia yhteysalusvuoroja, jotka pitää tilata hyvissä ajoin etukäteen aluksen puhelinnumerosta. Varauksen voi tehdä aikaisintaan viikkoa ennen ja viimeistään edellisenä päivänä. Huomaathan, että käytännöt vaihtelevat. Aikataulusta kannattaakin tarkistaa, mihin kellonaikaan mennessä varaus pitää viimeistään edellisenä päivänä tehdä. Mikäli saaressa poiketaan vain tarvittaessa, mutta alus liikennöi joka tapauksessa kyseisellä reitillä, tällaiset pysähdykset merkitään aikatauluun x-vuoron merkinnällä. X-vuorot voi tilata vasta aluksellakin.

Jos otat auton mukaan yhteysalukselle, autopaikka kannattaa varata alukselta etukäteen. Vakiintuneen käytännön mukaan yhteysalukselle voi tehdä autopaikkavarauksia aikaisintaan viikkoa ennen lähtöä, näin vältytään varmuuden vuoksi tehtäviltä varauksilta ja maksimoidaan aluksen käyttöaste. Tarkemmat varausohjeet ovat reittikohtaisissa aikatauluissa.

Yhteysalus

Förbindelsebåt 

Commuter Ferry

Lisätietoa: Varsinais-Suomen ELY-keskus, yhteydenotot Liikenteen asiakaspalvelun kautta, p. 0295 020 600 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme