Eversheds Asianajotoimisto Oy:n toimitusjohtajalle 5 000 euron rikemaksu rahanpesulain noudattamisen laiminlyönneistä

Jaa

Laiminlyönnit koskevat puutteita ilmoitusvelvollisen riskiarviossa ja henkilöstön koulutuksessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Suomen Asianajajaliiton esityksestä 5 000 euron rikemaksun asianajaja Jari Salmiselle, koska Eversheds Asianajotoimisto Oy:n riskiarvio arvioitiin puutteelliseksi ja työntekijöiden saama koulutus riittämättömäksi.

Rikemaksu määrättiin Salmiselle henkilökohtaisesti tämän toimitusjohtajan asemansa perusteella.

Määrätty seuraamus perustuu kokonaisarviointiin. Seuraamuksessa on huomioitu se, että kyseessä on ollut useampi laiminlyönti. Teko ei kuitenkaan ole ollut tahallinen. Asia ei kokonaisuutena arvioiden anna aihetta ankarampiin toimenpiteisiin.

Rikemaksu maksetaan valtiolle.

Aluehallintoviraston päätös ei ole lainvoimainen. Asianajaja Jari Salmisella on oikeus valittaa 29.5.2023 annetusta päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun hän on saanut päätöksestä tiedon.

Suomen Asianajajaliitto valvoo rahanpesulain säännösten ja määräysten noudattamista asianajajien osalta. Suomen Asianajajaliiton esityksestä Etelä-Suomen aluehallintovirasto voi määrätä rahanpesulain 8 luvussa tarkoitetun hallinnollisen seuraamuksen asianajajalle, joka laiminlyö tai rikkoo rahanpesulain velvoitteita. Rahanpesulain 8 luvun 8 §:n mukaan rikemaksun määräämistä koskeva päätös on julkistettava.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Raisa Badiali, p. 0295 016 624, raisa.badiali@avi.fi

Liite

Päätös

Avainsanat

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme