Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Kesä tuo muutoksia Pohteen aukioloaikoihin

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen aukioloajoissa ja palvelupaikoissa on muutoksia kesän aikana. Tarkemmat tiedot muutoksista on koottu paikkakunnittain Pohteen verkkosivuille osoitteeseen pohde.fi/palvelumme/muutoksia-kesaajan-palveluissa/.

Asiakkaita pyydetään olemaan ensisijaisesti yhteydessä omaan terveyskeskukseen hoidon saamiseksi. Jos oma terveyskeskus on kesällä suljettu, puhelu ohjautuu eteenpäin palvelevaan terveyskeskukseen.

Omaolo ja Digitaalinen sote-keskus palvelevat myös kesällä

Asiakkaiden käytössä on verkossa Omaolo-palvelun oirearvio, joka on avoinna ympäri vuorokauden osoitteessa omaolo.fi. Oirekyselyn avulla asiakas saa ohjeet itsehoitoon tai hänet ohjataan ottamaan yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Pohteen digitaalinen sote-keskus palvelee Ylivieskan, Alavieskan, Nivalan, Sievin, Haapajärven, Reisjärven ja Pyhäjärven asukkaita myös kesäaikaan. Palvelu on avoinna arkisin kello 7-21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhinä kello 8-18. Digitaalinen sote-keskus on sosiaali- ja terveyskeskus verkossa. Asiakas voi keskustella chatissa hoitajan kanssa hoidon tarpeesta tai osallistua etukäteen varatulle hoitajan tai lääkärin videovastaanotolle. Palvelu löytyy Pohteen verkkosivuilta osoitteesta pohde.fi/palvelumme/digitaalinen-sote-keskus/.

Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen

Maanantaista perjantaihin kello 8-16 kiireellistä hoitoa annetaan ensisijaisesti terveyskeskuksessa. Perjantaisin aukioloaika saattaa olla joissakin terveyskeskuksissa lyhyempi.

Päivystyksessä hoidetaan sairauksia ja vammoja, joiden hoitaminen ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Kun oma terveyskeskus on kiinni, asiakkaan kannattaa soittaa ennen päivystykseen lähtöä Päivystysapuun numeroon 116 117. Puhelu on maksuton. Päivystysapu arvioi, tarvitseeko asiakas kiireellistä hoitoa ja antaa toimintaohjeet. Päivystysavulla on käytössä myös chat-palvelu. Tarkemmat tiedot löytyvät Pohteen verkkosivuilta osoitteesta pohde.fi/palvelut/paivystys/.

Henkeä uhkaavassa tilanteessa tulee aina olla yhteydessä puhelimella numeroon 112.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

vs. toimialuejohtaja Päivi Harju, terveyden ja sairaanhoidon palvelut, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, puh. 044 703 6422, paivi.harju@pohde.fi

vs. toimialuejohtaja Mirva Salmela, perhe- ja sosiaalipalvelut, Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, puh. 050 592 4674, mirva.salvela@pohde.fi

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Tulevaisuuslautakunta päätti turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista21.9.2023 12:55:19 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta teki kokouksessaan 20.9. päätöksen turva-auttamispalvelun myöntämisen perusteista. Perusteet tulevat voimaan 1.11.2023 alkaen. Tuolloin myös jo palvelun piirissä oleville asiakkaille aletaan tehdä uudet palvelutarpeen arvioinnit uusien myöntämisen perusteiden mukaan. Näissä arvioinneissa huomioidaan, että Pohteelle on siirtynyt kunnilta ja kuntayhtymiltä vastaavia palveluita koskevia sopimuksia, jotka jatkuvat sellaisenaan sopimuksien päättymiseen saakka tai kunnes ne irtisanotaan.

Henkilöstöjaosto teki ratkaisun lääkäriryhmän palkka-asiassa: Pitkään jatkunut soveltamiskäytäntö on muodostunut vakiintuneeksi tulkinnaksi – työnantajalla ei ole oikeutta takaisinperintään21.9.2023 12:09:38 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöjaosto käsitteli yksittäisen lääkäriryhmän palkanmaksuasiaa kokouksessaan 21.9.2023. Kyseessä on viiden vuoden ajan sovellettu paikallinen sopimus ja mahdollinen palkkojen takaisinperintä. Ratkaisun mukaan takaisinperintää ei tehdä, koska paikallisen sopimuksen tulkinta on katsottava vakiintuneeksi ja sellaisena työnantajaa velvoittavaksi toteutuneen soveltamiskäytännön vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme