Työllisyysrahasto

Asiakkaan ääni – aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -seminaari 15.6.

Jaa
Aikuiskoulutustukea on tutkittu eri tavoin ja eri tahojen puolesta. Aiemmista tutkimuksista on kuitenkin puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun.
Aikuiskoulutustukea on tutkittu eri tavoin ja eri tahojen puolesta. Aiemmista tutkimuksista on kuitenkin puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun.

Tervetuloa Asiakkaan ääni – aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -seminaariin torstaina 15.6. klo 12 alkaen Pörssitaloon Helsinkiin. Seminaariin voi osallistua myös verkossa.

Ensimmäistä kertaa aikuiskoulutustuen historiassa selvitimme, miksi tuen saajat ovat päättäneet lähteä opiskelemaan. Tutkimme mikä on heidän kokemansa aikuiskoulutustuen vaikutus työuralle ja miten he kokivat tavoitteidensa toteutuneen. Saimme lähes 5 000 vastausta! Aiemmista tutkimuksista on puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun.

Aikuiskoulutustuen koettu vaikuttavuus -tutkimustuloksissa motivaatiosyinä korostuivat alanvaihtosuunnitelmat, nykytyön kuormittavuus sekä halu edetä uralla. Seminaarissa pureudumme näihin teemoihin asiantuntijoiden kanssa: mitä tutkimustulokset tarkoittavat yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Keskustelun eri näkökulmia avaavat aikuiskoulutustuen käyttäjät omilla kokemuksillaan tuen vaikutuksista elämäänsä.

Seminaarin jälkeen tilaisuus jatkuu vapaamuotoisella seurustelulla perinteisessä kesäjuhlassamme. Voit ilmoittautua seminaariin, kesäjuhliin tai molempiin tilaisuuksiin. Seminaariin voit osallistua myös verkossa.

Liveosallistuminen: lähetä sähköpostiviesti Työllisyysrahaston viestintätiimille (viestinta@tyollisyysrahasto.fi), niin lähetämme sinulle henkilökohtaisen ilmoittautumislinkin.

Ilmoittaudu verkkoseminaariin osoitteessa: Asiakkaan ääni - Aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -verkkoseminaarin ilmoittautuminen (lyyti.fi)

Ohjelma

Klo 12.00 Tervetulokahvit
Klo 12.45 Verkkoseminaarin linkki aukeaa

Klo 13.00 Seminaari alkaa

Tervetuloa
Tapahtuman juontaja Teemu Potapoff

Aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -tutkimuksen tulokset
Työllisyysrahaston asiakkuusjohtaja Tuulikki Saari

Tutkimustuloksien päähavainnoista keskustelevat
Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Irmeli Pehkonen
EK:n johtava asiantuntija Mirja Hannula
SAK:n ekonomi Tatu Knuutila
Arene ry:n toiminnanjohtaja Ida Mielityinen

Klo 14.35 Tauko
Klo 14.55 Ohjelma jatkuu

Keynote-puhujana tulevaisuustutkija Elina Hiltunen

Päätössanat
Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki

Klo 15.30–17.30 Työllisyysrahaston kesäjuhla sidosryhmille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Aikuiskoulutustukea on tutkittu eri tavoin ja eri tahojen puolesta. Aiemmista tutkimuksista on kuitenkin puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun.
Aikuiskoulutustukea on tutkittu eri tavoin ja eri tahojen puolesta. Aiemmista tutkimuksista on kuitenkin puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Työllisyysrahasto
Työllisyysrahasto
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

https://www.tyollisyysrahasto.fi/tyollisyysrahasto/

Työllisyysrahasto kerää työttömyysvakuutusmaksut, joilla rahoitetaan mm. työttömyysturvaa ja edistetään palkansaajien osaamisen kehittämistä aikuiskoulutusetuuksilla. Työllisyysrahasto on tärkeä osa suomalaista sosiaaliturvajärjestelmää. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työllisyysrahasto

Mediatilaisuus: työttömyysvakuutusmaksujen taso vuonna 202430.8.2023 09:22:38 EEST | Kutsu

Tervetuloa Työllisyysrahaston järjestämään mediatilaisuuteen torstaina 31.8. klo 13–14. Tilaisuudessa Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki sekä taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Karo Nukarinen kertovat Euroopan ja Suomen taloustilanteen sekä hallitusohjelman kirjausten vaikutuksista rahaston talouteen ja rahaston esityksestä vuoden 2024 työttömyysvakuutusmaksuiksi. Lisäksi asiakkuusjohtaja Tuulikki Saari kertoo aikuiskoulutustuesta ja sen ajankohtaisesta tilanteesta. Voit osallistua tilaisuuteen joko Työllisyysrahaston toimistolla (Itämerenkatu 11–13, Helsinki) tai etänä. Tilaisuuteen toimistollamme osallistuville tarjoamme iltapäiväkahvit. Mediatilaisuudesta voit tehdä vapaasti uutisia. Keskusteluun ja kysymyksiin on varattu aikaa tilaisuuden loppupuolelta. Lisäksi tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus kahdenkeskisiin haastatteluihin Metsämäen, Nukarisen ja Saaren kanssa. Karo Nukarinen aloitti Työllisyysrahaston talous- ja rahoitusjohtajana 18.7.2023. Jos tulet

Mediatilaisuus: työttömyysvakuutusmaksujen taso vuonna 202424.8.2023 14:05:43 EEST | Kutsu

Tervetuloa Työllisyysrahaston järjestämään mediatilaisuuteen torstaina 31.8. klo 13–14. Tilaisuudessa Työllisyysrahaston toimitusjohtaja Janne Metsämäki sekä taloudesta ja rahoituksesta vastaava johtaja Karo Nukarinen kertovat Euroopan ja Suomen taloustilanteen sekä hallitusohjelman kirjausten vaikutuksista rahaston talouteen ja rahaston esityksestä vuoden 2024 työttömyysvakuutusmaksuiksi. Lisäksi asiakkuusjohtaja Tuulikki Saari kertoo aikuiskoulutustuesta ja sen ajankohtaisesta tilanteesta. Voit osallistua tilaisuuteen joko Työllisyysrahaston toimistolla (Itämerenkatu 11–13, Helsinki) tai etänä. Tilaisuuteen toimistollamme osallistuville tarjoamme iltapäiväkahvit. Mediatilaisuudesta voit tehdä vapaasti uutisia. Keskusteluun ja kysymyksiin on varattu aikaa tilaisuuden loppupuolelta. Lisäksi tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus kahdenkeskisiin haastatteluihin Metsämäen, Nukarisen ja Saaren kanssa. Karo Nukarinen aloitti Työllisyysrahaston talous- ja rahoitusjohtajana 18.7.2023. Jos tulet

Aikuiskoulutustuella opiskelulla tavoitellaan alanvaihtoa, helpotusta työn kuormittavuuteen ja korkeampaa tutkintoa15.6.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Työllisyysrahasto on ensimmäistä kertaa aikuiskoulutustuen historiassa selvittänyt, miksi tuen saajat ovat päättäneet lähteä opiskelemaan. Tutkimuksessa kysyttiin mikä on tuen saajien kokema aikuiskoulutustuen vaikutus työuralle ja miten he kokivat tavoitteidensa toteutuneen. Tutkimukseen vastasi lähes 5 000 henkilöä. Aikuiskoulutustuen koettu vaikuttavuus -tutkimustuloksissa motivaatiosyinä työuran aikana opiskeluun korostuivat alanvaihtosuunnitelmat, nykytyön kuormittavuus sekä halu edetä uralla. Vastaajat saivat valita useista vaihtoehdoista itselleen kaikkein tärkeimmät motivaatiotekijät, lähes kaikki valitsivat vähintään kaksi motivaatiotekijää. Vastaajista 59 % kertoi, että alanvaihto oli yksi syy lähteä opiskelemaan aikuisiällä. Koulutukseltaan perusastetaustaisista vastaajista jopa 84 % kertoi alanvaihdon olevan syy opiskeluun. Alanvaihtosuunnitelmat toteutuivat vastaajista 68 % kohdalla niistä, jotka mainitsivat pohtineensa alan vaihtoa. Niistä, joiden koulutustausta oli perus

Asiakkaan ääni – aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -seminaari 15.6.12.6.2023 08:00:00 EEST | Kutsu

Tervetuloa Asiakkaan ääni – aikuiskoulutustuen koettu vaikutus -seminaariin torstaina 15.6. klo 12 alkaen Pörssitaloon Helsinkiin. Seminaariin voi osallistua myös verkossa. Ensimmäistä kertaa aikuiskoulutustuen historiassa selvitimme, miksi tuen saajat ovat päättäneet lähteä opiskelemaan. Tutkimme mikä on heidän kokemansa aikuiskoulutustuen vaikutus työuralle ja miten he kokivat tavoitteidensa toteutuneen. Saimme lähes 5 000 vastausta! Aiemmista tutkimuksista on puuttunut aikuiskoulutustuen asiakkaan ääni, nyt tarjoamme uuden näkökulman keskusteluun. Aikuiskoulutustuen koettu vaikuttavuus -tutkimustuloksissa motivaatiosyinä korostuivat alanvaihtosuunnitelmat, nykytyön kuormittavuus sekä halu edetä uralla. Seminaarissa pureudumme näihin teemoihin asiantuntijoiden kanssa: mitä tutkimustulokset tarkoittavat yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Keskustelun eri näkökulmia avaavat aikuiskoulutustuen käyttäjät omilla kokemuksillaan tuen vaikutuksista elämäänsä. Seminaarin jälkeen tilaisuus jatku

Ammattitutkintostipendi motivoi valmistumaan8.6.2023 13:44:55 EEST | Tiedote

Keväällä 2023 Työllisyysrahasto teki kyselyn, jossa tutkittiin, miten ammattitutkintostipendin saaneet kokivat stipendin vaikuttaneen opintojen loppuun saattamiseen sekä miten ja missä vaiheessa he saivat tiedon stipendistä. Ammattitutkintostipendin yksi tavoite on kannustaa ammatillisen tutkinnon suorittavia saattamaan opintonsa loppuun. Ammattitutkintostipendin vaikutus opintojen loppuunsaattamiseen jakoi kyselyyn vastanneiden mielipiteet. Noin neljännes arvioi, että vaikuttavuutta opintojen loppuun saattamiseen ei ollut. Toisaalta 34,8 % arvioi vaikuttavuuden suureksi tai erittäin suureksi. Kuitenkin 73,4 % piti ammattitutkintostipendiä hyvin tai erittäin merkittävänä taloudellisesti. - Avoimien kommenttien perusteella moni kyselyyn vastanneista koki, että ammattitutkintostipendi paikkasi opiskeluaikana menetettyjä tuloja. Useat myös kertoivat kustantaneensa stipendillä esimerkiksi virallisia pätevyystodistuksia, joita tarvitaan ammatinharjoittamista varten, kertoo Työllisyysrahasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme