Vihreät - De Gröna

Äänestysprosentti 58,6 % Vihreiden puheenjohtajavaalissa

Jaa
Vihreiden jäsenäänestys puolueen puheenjohtajasta on päättynyt. 58,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti määräaikaan mennessä. Äänioikeutettuja ovat sellaiset jäsenet, jotka ovat maksaneet jäsenmaksun vuonna 2022 tai vuoden 2023 jäsenmaksun 14.5. mennessä.

Ääniä annettiin yhteensä 4731 kappaletta, kun äänioikeutettuja oli yhteensä 8 079.

– Jäsenvaali sujui hyvässä järjestyksessä ja äänestysprosentti nousi hyvään lukemaan. Molemmat puheenjohtajaehdokkaat ovat tehneet upeat kampanjat ja onnistuneet käymään Vihreiden tulevaisuudesta keskustelua, joka on vedonnut jäseniin. Kumpi tahansa puheenjohtajaksi valitaan, tulee tällä olemaan vahva valtakirja jäsenistöltä. Vihreillä on jo pitkä perinne jäsenistön suorasta osallistumisesta puheenjohtajavalintaan, kommentoi puoluesihteeri Veli Liikanen.

Jäsenäänestys puheenjohtajasta on muodollisesti neuvoa-antava. Jäsenäänestyksen tulosta pidetään kuitenkin puoluekokousta poliittisesti sitovana. Edellytys tälle on, että yli puolet äänioikeutetuista on käyttänyt ääntään. Tämä kynnys ylittyi jo tiistaina 6.6. 

Jäsenäänestyksen tulos lasketaan puoluekokouksen alkamiseen mennessä. Tulos julkistetaan puoluekokouksessa Seinäjoella lauantaina 10.6. kello 12.40, jolloin puheenjohtaja virallisesti valitaan.

Yhteyshenkilöt

Veli LiikanenPuoluesihteeriVihreät De Gröna

Puh:041 549 3338

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Hallitus työntää ihmisiä pois työn syrjästä28.9.2023 14:31:32 EEST | Tiedote

Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra ja puoluevaltuuston puheenjohtaja Riina Lumme kritisoivat hallituksen työllistämispolitiikkaa. Hallitus sanoo haluavansa kannustaa työn vastaanottamiseen ja työllistää enemmän osa- ja täsmätyökykyisiä henkilöitä. Sen politiikkatoimet sen sijaan tekevät työllistymisestä vaikeampaa. Vihreiden puoluevaltuusto hyväksyi työvoimapoliittisen avauksen kokouksessaan 24.9.2023.

Vihreät julkaisi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman27.9.2023 18:19:36 EEST | Tiedote

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Inka Hopsu kertovat puolueen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelman korostavan kokonaisvaltaista turvallisuuskäsitystä, ilmastonmuutokseen varautumista, kestävää kehitystä ja vähemmistöjen oikeuksia. Vihreät hyväksyi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen ohjelmansa sunnuntaina 24.9. puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

Vihreiden Virta ja Hyrkkö esittävät opintorahan korottamista25.9.2023 10:08:39 EEST | Tiedote

Vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta ja valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö vaativat Orpon hallitusta vastaamaan opiskelijoiden hätään. Opiskelijat ovat vallanneet oppilaitoksia eri puolella Suomea ja kritisoineet voimakkaasti Orpon hallituksen kaavailuja jäädyttää opintotuen indeksikorotukset. Vihreät osoittaa tukensa mieltään osoittaville opiskelijoille ja aikoo esittää eduskunnassa indeksijäädytysten perumista sekä parannuksia opiskelijoiden toimeentuloon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme