Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Sopu syntyi yksityisellä sosiaalipalvelualalla

Jaa
Ammattiliitto JHL ja muut neuvotteluosapuolet saavuttivat neuvottelutuloksen yksityisellä sosiaalipalvelualalla torstaina 8. kesäkuuta.

Neuvottelutuloksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun kaikkien osapuolten hallinnot ovat hyväksyneet tuloksen. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n hallitus sekä edustajisto käsittelevät neuvottelutulosta maanantaina 12. kesäkuuta.

JHL:n julistama ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakusaarto päättyvät heti. Alalle 19. ja 20.6. alkaviksi ilmoitetuista lakoista lastensuojelussa, yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuksessa työskentelevillä henkilökohtaisilla avustajilla ja hoiva-alalla tiedotetaan, kun hallinnot ovat käsitelleet neuvottelutuloksen.  

Yksityinen sosiaalipalveluala on ollut sopimuksettomassa tilassa toukokuun alusta lähtien. Neuvottelujen vauhdittamiseksi JHL joutui julistamaan alalle paitsi ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, myös hakusaarron neljään hoitoalan konserniin. Lakkoase piti ottaa käyttöön useaan kertaan. Yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevia lakkoja oli Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme