Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Kutsu verkkotilaisuuteen 13.6. klo 10: Millaisia vaikutuksia rahapelijärjestelmän uudistamisella voi olla?

Jaa
Järjestämme tiistaina 13.6. klo 10–11 toimittajille verkkotilaisuuden Suomen mahdollisesta rahapelijärjestelmän uudistamisesta ja sen vaikutuksista.

Millaisia paineita Suomen rahapelijärjestelmään kohdistuu? Onko edessä siirtyminen lisenssijärjestelmään? Mitä riskejä tähän liittyy? Mitä tietoa järjestelmän vaikutuksesta on?

Järjestämme tiistaina 13.6. klo 10–11 toimittajille verkkotilaisuuden Suomen mahdollisesta rahapelijärjestelmän uudistamisesta ja sen vaikutuksista.

Tilaisuudessa THL:n erikoistutkija Jani Selin ja tutkimuspäällikkö Johanna Järvinen-Tassopoulos alustavat rahapelijärjestelmästä ja rahapelaamisen haitoista.

Lisäksi mukana on kokemusasiantuntija Marjo, joka kertoo, millaisia haittoja pelaaminen on tuonut ja millaista elämä on, kun rahapelit aiheuttavat vakavia haittoja.

Rahapelijärjestelmämme toimeenpanoa on kehitetty paljon viime vuosina. Yhtenä vaihtoehtona järjestelmän uudistamiseksi on ollut esillä siirtyminen lisenssijärjestelmään verkkopelaamisen osalta.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen

Toimittajat voivat ilmoittautua tilaisuuteen sähköpostilla osoitteeseen sanna.wuorio@thl.fi.

Tilaisuus järjestetään Teamsilla. Lähetämme Teams-linkin ilmoittautuneille.

Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä sekä asiantuntijoille että kokemusasiantuntijalle.

Tervetuloa!

Lisätiedot

Sanna Wuorio
viestinnän asiantuntija
THL
puh. 029 524 6673
sanna.wuorio@thl.fi

Tietoja julkaisijasta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Mannerheimintie 166
00270 Helsinki

029 524 6000https://thl.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL

Tutkimus: vangeilla on Suomessa useita samanaikaisia sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia, kuten päihdehäiriöitä, infektiotauteja ja yksinäisyyttä21.9.2023 10:00:00 EEST | Tiedote

Vangeille on Suomessa kasaantunut muuta väestöä enemmän monia samanaikaisia sosiaalisia ja terveydellisiä ongelmia. Heillä on pitkäaikaisia sairauksia enemmän kuin koko väestöllä, ja päihdeongelmat ovat vankien keskuudessa hyvin yleisiä. Päihteiden käytöstä on yhdeksälle vangille kymmenestä tullut jossain vaiheessa elämää ongelmallista ja monella edennyt riippuvuudeksi. Noin neljännes vangeista on sosiaali- ja terveyspalveluiden suurkäyttäjiä myös vankilan ulkopuolella.

Enkäten Hälsa i skolan 2023: Barn och unga belastas av många faktorer – viktigt med tydliga vardagsrutiner och att få hjälp i tid21.9.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

Enligt färska resultat från enkäten Hälsa i skolan uppger en stor del av barnen och de unga att de mår bra, är nöjda med sina liv och har en bra vardagsrytm. Men en del av välbefinnandet belastas av många olika faktorer, exempelvis sjukdom, ångest, mobbning eller social fobi, som kan ha många bakomliggande faktorer. För att förbättra situationen krävs åtgärder av både skolan och elevhälsotjänsterna.

Kouluterveyskysely 2023: lapsia ja nuoria kuormittavat monet tekijät – selkeät arkirutiinit ja ajoissa saatu apu on tärkeää21.9.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

Kouluterveyskyselyn tuoreiden tulosten mukaan suuri osa lapsista ja nuorista voi hyvin, on tyytyväinen elämäänsä ja arkirytmi on kunnossa. Mutta osan hyvinvointia kuormittavat monet erilaiset tekijät, kuten sairastelu, ahdistuneisuus, kiusaaminen tai sosiaalisten tilanteiden pelko, joiden taustalla voi olla monia erilaisia tekijöitä. Tilanteen korjaaminen vaatii toimia sekä kouluyhteisöltä että opiskeluhuoltopalveluilta.

THL: Koronarokotteen syystalven 2023 tehosteannokset uudella varianttivalmisteella – hauraimpien ryhmien rokotuksia voidaan aikaistaa19.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) iäkkäille ja tietyille riskiryhmille suosittelemat koronarokotteen syystalven 2023 tehosteannokset annetaan uudella varianttirokotteella. THL suosittelee, että syystalven tehosterokotteet annetaan pääasiassa samaan aikaan kuin influenssarokotteet. Hyvinvointialueet voivat oman harkintansa mukaan aikaistaa kaikkein hauraimpien riskiryhmiin kuuluvien rokotuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme