Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 13.6.2023

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 13. kesäkuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Esityslistalla on muun muassa useita tilahankkeita:

  • päätös osoitteeseen Rusettipolku toteutettavan päiväkodin ja leikkipuistotilojen korvaavan uudisrakennuksen tarveselvityksestä
  • päätös Puistolan peruskoulun, päiväkodin ja leikkipuistotilojen korvaavan uudisrakennuksen tarveselvityksestä
  • päätös Pihlajiston ala-asteen ja lasten päiväkodin perusparannuksen ja toiminnallisen muutoksen tarveselvityksestä
  • päätös uuden korvaavan päiväkodin peruskorjauksen ja toiminnallisen muutoksen tarveselvityksestä osoitteessa Ensi linja 1
  • osoitteeseen Töysänkatu 2 sijoittuvien Konepajan lukion ja aikuislukion tilojen tarveselvitys
  • päätös kasvatuksen ja koulutuksen toimialan hallinnon tilojen tarveselvityksestä ja lausunto osoitteessa Työpajankatu 8 sijaitsevien toimistotilojen toiminnallisten muutosten hankesuunnitelmasta

Lisäksi lautakunnan kokouksessa on päätettävänä muutamia leikkipuistojen lakkauttamisia.

Lautakunnalle esitetään läntisellä suurpiirillä sijaitsevan leikkipuisto Kaunokin toiminnan lakkauttamista 1.8.2023 alkaen. Leikkipuiston tilat siirtyvät päiväkoti Kaunokin käyttöön. Noin yhden kilometrin päässä sijaitseva leikkipuisto Piika vastaa Malminkartanon alueen leikkipuistopalveluiden kysyntään jatkossa.

Esityslistalla on myös keskisellä suurpiirillä sijaitsevan leikkipuisto Vallilan toiminnan lakkauttaminen 1.8.2023 alkaen. Samoissa tiloissa toimii myös Perhetalo Sahrami. Leikkipuisto Vallilan lakkautuksen jälkeen tiloissa jatkaa Sahramin perhetalotoiminta ja työväenopiston Kotivaopetus sekä kerhotoimintaa. Lähin leikkipuisto eli leikkipuisto Lehdokki sijaitsee Itä-Pasilassa noin 800 m päässä nykyisen leikkipuisto Vallilan tiloista.

Helsingin leikkipuistojen tilaverkkoa on tarkasteltu keväällä 2023 olemassa olevien tilojen kunnon, vuosittaisten käyttäjämäärien sekä alueiden kehittymisen näkökulmasta. Samalla tarkasteltiin alueiden varhaiskasvatuspalveluiden tarvetta erityisesti niillä alueilla, joilla leikkipuistotoiminnan kysyntä on ollut vähäisempää.

Lautakunnalle esitetään myös, että koillisella alueella sijaitsevan Leikkipuisto Unikon kunnallinen leikkipuistotoiminta päättyy Unikon tiloissa väliaikaisesti 1.8.2023-13.9.2025 ja leikkipuistotilat luovutetaan yksityisen palveluntuottajan käyttöön 13.9.2023-13.9.2025. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ry (MLL) on lähestynyt Helsingin kaupunkia toiveena käynnistää leikkipuiston tiloissa kokopäiväistä monitoimijaista perhetalotoimintaa syksystä 2023 lähtien kahden vuoden ajaksi syksylle 2025 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna-Kaisa Talvensaari
viestintä- ja markkinointipäällikkö
kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
hanna-kaisa.talvensaari@hel.fi
puh. 09 310 15964

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Työpajankatu 8
00580 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19.9.202315.9.2023 10:52:49 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 19. syyskuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa Helsingin kaupungin järjestämän koulutuksen opiskeluhuoltosuunnitelma ajalle 2023–2024 sekä oppilaan koulupaikan määräytyminen ja oppilaaksiottamisen perusteet suomenkielisessä perusopetuksessa 1.1.2024 alkaen. Jaoston kokouksen päätöstiedote julkaistaan kokouksen päätyttyä toimialan verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme