Basam Books

Uutuuskirja opastaa merkityksellisyyden polulle!

Jaa
Elisa Vepsäläisen Merkityksellisyyden taito on käytännönläheinen ja rohkaiseva teos kaikille, jotka haluavat tuntea elävänsä täydempää elämää, tehdä merkityksellisiä asioita ja saada aikaan muutosta ympärillään.
Merkityksellisyyden taito (Basam Books 2023)
Merkityksellisyyden taito (Basam Books 2023)

Merkityksellisyydestä on tullut aikamme megatrendi niin ihmisen oman elämän kuin yritysten, työelämän ja brändienkin kannalta. Elämämme on vauraampaa ja turvatumpaa kuin koskaan aiemmin, mutta moni kokee silti ahdistusta, masennusta ja tyhjyyden tunnetta.

Kaipaamme syvällisempää yhteyttä itsemme ja maailman välillä sekä merkityksellisempää polkua työuralle ja elämälle. Merkityksellisyyden kokemus onkin perustarve. Se on myös suuri, usein hyödyntämätön voimavara. Merkityksellisyyden taito syntyy kyvystä vastata maailman tarpeisiin oman osaamisen, kykyjen ja toiminnan avulla. 

Elisa Vepsäläisen Merkityksellisyyden taito antaa keinoja siihen, kuinka merkityksellisyyden kaipuun ja taidon voi valjastaa niin henkilökohtaiseksi kuin yhteisölliseksi voimavaraksi. Tutustumalla omiin vahvuuksiimme ja etsimällä tapoja hyödyntää niitä voimme elää merkityksellisempää elämää ja saada myös aikaan konkreettista muutosta ympärillämme.

Käytännönläheiseen kirjaan on haastateltu 20 ihmistä, jotka ovat uskaltaneet luottaa intuitioonsa ja seuranneet merkityksellisyyden polkuaan ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia. Heidän joukossaan ovat Supercellin vastuullisuustyöstä vastaava Maria Facal, Ruskeat tytöt -median perustaja ja kirjailija Koko Hubara, kuvajournalisti ja ihmisoikeusvaikuttaja Meeri Koutaniemi, Iceheartsin käynnistänyt Ville Turkka, Compensaten perustaja Antero Vartia ja pakolaisena Suomeen tullut IT-alan yrittäjä Mustafa Abdulameer.

Kirjan inspiroivat tarinat osoittavat, mitä kaikkea merkityksellisyyttä etsimällä voikaan saada aikaan!

Elisa Vepsäläinen on johtanut pakolaisten työllistymistä ja yrittäjyyttä edistävää Startup Refugeesia ja keskittynyt työurallaan yhteiskunnalliseen muutokseen ja sosiaalisiin innovaatioihin. Häntä ohjaa merkityksellisyyden kaipuu ja halu olla mukana ratkaisemassa yhteiskunnallisia ongelmia.

Avainsanat

Kuvat

Merkityksellisyyden taito (Basam Books 2023)
Merkityksellisyyden taito (Basam Books 2023)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Lucius Annaeus Seneca Herakles-sankarin vaikeimpien elämänvaiheiden tulkkina21.11.2023 09:20:00 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat jo ehtineet mieltyä Rooman ensimmäisten keisarien aikana vaikuttaneen Senecan kuolemattomiin ajatuksiin ja voimakkaaseen sanomaan. Kreikkalaiseen tarumaailmaan sijoittuvissa tragedioissaan hän tulkitsee ihmeellisen syvällisesti ihmismieltä, joka tuntuu pysyvän aikojen saatossa pohjimmiltaan muuttumattomana. Herakles-tradegiat vievät meidät Teeban kuninkaanlinnan myrskyisiin tunnelmiin ja tapahtumiin. Ne tutustuttavat lukijan myös Herakleen kahteen puolisoon, Megaraan ja Deianeiraan, joilla molemmilla on ongelmansa ja onneton kohtalonsa. Keskeisenä teemana ovat kuitenkin tarusankarin omat henkiset kamppailut.

Maailmankirjallisuuden helmi muuttaa käsityksen joogasta9.11.2023 09:20:00 EET | Tiedote

Bhagavad-gita — Johdatus joogan salaisuuteen "Jooga on noussut valtavirtaan välittömän hyvinvoinnin ja terveyden hoitamisen menetelmänä. Samalla sen historiallisesti laajempi ulottuvuus koko elämän kattavana ohjenuorana on saanut vähemmän huomiota." "Modernin joogan aatteelliset juuret löytyvät yksinäisten askeettien ajatelmista. Bhagavad-gita sen sijaan painottaa joogaa, jota harjoitetaan työn ja ihmissuhteiden maailmassa. Se joka pakenee elämän haasteita yksityiseen henkisyyteen, laiminlyö maailmaa ja huijaa myös itseään, kertoo Krishna Arjunalle. Tämä oli radikaali opetus ennen ajanlaskumme alkua, eikä se ole menettänyt lainkaan ajankohtaisuuttaan. Bhagavad-gita ei puhu erityisesti joogan harrastajille, vaan kaikille ihmisille."

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme