Vaasan kaupunki - Vasa stad

Det nya utegymmet vid Metviken ger fantastiska ramar för motionering

Dela
Vasaborna har fått ett utegym med hög kvalitet i Metviksparken, där finns redskap och ställningar för många olika smaker.
Bild: Kimmo Makkonen
Bild: Kimmo Makkonen

Gratis handledning i hur man använder redskapen ges tisdagar kl. 11.30–12.15 sommartid (veckorna 23–30). Då är idrottsservicens motionsrådgivare på plats för att ge handledning i användningen av redskapen.

Det nya utegymmet har inhemsk utegymsutrustning med hög kvalitet från David, hopphäckar, streetworkout -ställningar och tyngdlyftningsstång samt en 50 meter lång löpbana.

- Det är fråga om utegymsredskap med mycket hög kvalitet. Det är fint att vi till Vasa fick en lågtröskel motionsplats på den här nivån, säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Reglerbara vikter i redskapen

I redskapen finns reglerbara viktenheter, och de lämpar sig både för rehabiliterande träning och målinriktad och till och med hård träning. I Street workout -ställningen ingår monkey bars, hävstänger, ribbstolar och gymnastikringar, vilket gör att den lämpar sig för effektiv träning av hela kroppen.

På alla redskap i utegymmet finns bilder med instruktioner om hur man använder redskapet. Dessutom finns där en QR-kod med hjälp av vilken man kan hitta mera exakt information om vilka användningsmöjligheter redskapet har.

- Det är bra att observera att gymmet inte är en lekplats och att det inte lämpar sig för barn under 14 år. I en del av redskapen finns vikter som inte passar för barn och som, om de används fel, kan orsaka skador på små barn, säger Lehtonen som en påminnelse.

Energisparande led-armatur och miljövänlig konstgräsmatta

Utegymmets redskap har placerats på en miljövänlig konstgräsmatta. Konstgräsmattan som är fylld med sand och kan återvinnas är ett underlagsmaterial som väl tål slitage, kräver lite underhåll och enkelt kan repareras.

Utegymmets led-armatur har genomförts så att man har utnyttjat smart teknik. Belysningen fungerar med 10 procents effekt, och användaren kan aktivera lamporna till full effekt genom tryckknappar som finns på området. Lamporna kan också styras med rörelsedetektorer.

- Genom att styra belysningen kan vi uppnå synnerligen ansenligt energisparande på årsnivå, berättar Lehtonen.

Utegymmet har förverkligats av Puuha Group Oy.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Kimmo Makkonen
Bild: Kimmo Makkonen
Ladda ned bild
Bild: Kimmo Makkonen
Bild: Kimmo Makkonen
Ladda ned bild
Bild: Kimmo Makkonen
Bild: Kimmo Makkonen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjalaisia virtauksia -konsertit 5. - 6.10. Vaasassa ja Helsingissä. Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä.29.9.2023 16:22:35 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi Vaasassa ja Helsingissä 5. - 6.10. Konsertissa esitetään pietarsaarelaislähtöisen Heidi Sundblad-Halmeen ennen julkaisematonta musiikkia ja Vaasan kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjä Sebastian Fagerlundin uutta musiikkia. Beethovenin D-duuri Viulukonsertossa solistina esiintyy loistava hollantilainen huippuviulisti Liza Ferschtman.

Konserten Österbottniska strömningar den 5.10 i Vasa och den 6.10 i Helsingfors. Vasa stadsorkester gör sin debut i Helsingfors.29.9.2023 16:18:02 EEST | Tiedote

Vasa stadsorkester uppträder i Vasa den 5.10 och i Helsingfors 6.10. I konserten Österbottniska strömningar framförs musik av Heidi Sundblad-Halme, ursprungligen från Jakobstad och ny musik av tonsättaren Sebastian Fagerlund. Som solist i Beethovens violinkonsert i D-dur strålar den fantastiska violinisten Liza Ferschtman från Nederländerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum