Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistys ry

KIP:N ALUEEN YMPÄRISTÖASIOIDEN AJANKOHTAISSEMINAARI - KEHITTYVÄ & KASVAVA KIP

Jaa

Perjantaina 9.6.2023 järjestettiin Villa Elbassa perinteinen KIP Ympäristöpäivä, nyt jo 19. ker-taa. KIP Ympäristöpäivä on Kokkola Industrial Park -suurteollisuusalueen ympäristöasioiden ajankohtaisseminaari. Päivä kokoaa yhteen KIP:n alueen toimijoita kuin myös ympäristövi-ranomaisia ja muita sidosryhmiä. Vuosittaisen seminaarin järjestää Kokkolan Suurteolli-suusalueyhdistyksen KIP Ympäristötyöryhmä.

Ympäristöpäivässä läpikäytiin KIP:n alueen nykyisten toimijoiden ajankohtaisia hankkeita: jo käynnistyneitä investointeja sekä investointisuunnitelmia. Päivän aikana hankkeidensa tilan-netta esittelivät Umicore Finland, Kokkolan Satama, Keliber, Boliden Kokkola, Hycamite TCD Technologies, Innomost, KIP Service ja Kokkolan Teollisuusvesi. On päivänselvää, että vihre-än siirtymän edistämisessä Kokkola Industrial Park on suurteollisuusalueena edelläkävijä. 

Iltapäivällä paneuduttiin KIP:n alueen uusiin toimijoihin, kun Flexensin, OX2:n sekä Raahen Monivoiman edustajat kertoivat omien investointisuunnitelmiensa ajankohtaiset kuulumiset. Uudet toimijat korostivat, kuinka poikkeuksellisen hyvät puitteet KIP-alueen ekosysteemi tarjoaa myös uusille toimijoille. Uudet hankkeet edistävät kotimaisen teollisuuden vihreää siirtymää.

KIP Ympäristöpäivässä jaettiin jo neljäs KIP Ympäristöpalkinto. KIP Ympäristötyöryhmä päätti muutama vuosi sitten, että ryhmä haluaa nostaa esille KIP:n alueen toimijoille tärkeitä posi-tiivisia ympäristöön liittyviä tekoja, tahoja, henkilöitä, asioita tai ilmiöitä jakamalla KIP Ympä-ristöpalkinnon. Palkinto annettiin tänä vuonna ”lintumies” Matti Uutelalle, joka tunnetaan hyvin konkreettisista teoistansa ympäristön eteen kerätessään roskia luonnosta ja kaduilta useita säkkejä viikossa. Palkinnon saaja herättää toiminnallaan myös muita pohtimaan omaa käytöstään ja jokaisen vastuuta ympäristöä kohtaan. Hän myös osoittaa toiminnal-laan, että yksittäisenkin ihmisen teoilla on merkitystä. 

KIP Ympäristöpäivän 2023 oheistapahtumana järjestettiin KWH Logisticsin sähkökonversio-rekan ja -jakeluauton esittelytilaisuus Adolf Lahden varastohallin alueella. 

Kuva: Markus Pohjonen (Kokkolan Teollisuusvesi), Olli-Matti Airiola (KIP Service), Sami Selkälä (Innomost) sekä Niina Grönqvist (Hycamite) kertoivat vihreää siirtymää edistävistä hankkeistaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden ekosysteemi. Kokkolan suurteollisuusalueella sijaitsee 16 tuotannollista yritystä sekä reilu 60 palveluyritystä. Suurteollisuusalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös Kokkolan Satama, josta on ensiluokkaiset yhteydet maailmalle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan Suurteollisuusalueyhdistys ry

KIP:N ALUEEN YMPÄRISTÖASIOIDEN AJANKOHTAISSEMINAARI: KIP YMPÄRISTÖPÄIVÄ19.5.2022 14:37:16 EEST | Tiedote

KIP Ympäristöpäivä on perinteinen, nyt jo 18. kertaa järjestettävä, KIP:n alueen ympäristöasioiden ajankohtaisseminaari. KIP Ympäristöpäivän anti on hyvin monipuolinen. Seminaarissa käsitellään tänä vuonna luonnonmonimuotoisuutta sekä energiamurrosta ja sen tuomia haasteita ja mahdollisuuksia. Päivä kokoaa yhteen KIP:n alueen toimijoita kuin myös ympäristöviranomaisia ja muita sidosryhmiä.

Hiilineutraalin kiertotalousajattelun ja -osaamisen konkreettista lisäämistä: KIP:n uusi kiertotalousaika – Sanoista tekoihin! -kiertotalouskoulutuksen pilotointi alkaa13.1.2022 13:41:09 EET | Tiedote

Kokkola Industrial Park (KIP) on toiminut jo vuosikymmeniä teollisen kiertotalouden edelläkävijänä ja suunnannäyttäjänä Suomessa, sekä Euroopassa. Kiertotaloudella on KIP:n alueella aito taloudellinen merkitys yritysten talouteen ja toimintaan. Alueen kiertotalouden ja teollisen synergian kehittymispotentiaali on edelleen merkittävä, mutta kehittyminen edellyttää kokonaisvaltaisemman ja konkreettisemman hiilineutraalin kiertotalousajattelun ja -osaamisen lisäämistä alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme