Vihreät - De Gröna

Vihreiden puheenjohtajaksi valittu Sofia Virta

Jaa
Puoluekokous valitsi puheenjohtajan jäsenäänestyksen perusteella lauantaina. Jäsenäänestyksessä äänensä antoi 58,6 % äänioikeutetuista jäsenistä.

Uusi puheenjohtaja Sofia Virta on 32-vuotias toisen kauden kansanedustaja. Sofia on toiminut opettajana, terapeuttina ja yrittäjänä. Hän on myös Kaarinan kaupunginvaltuutettu ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuutettu. 

– Olen kiitollinen vihreiltä saamastani luottamuksesta. Tulen tekemään nöyrästi mutta lujaa töitä yhdessä tänään valittavan puolueen johtotiimin sekä koko kenttäväen kanssa, jotta yhä useampi suomalainen seisoo jatkossa meidän riveissämme rakentamassa kaikille turvallisempaa Suomea ja kestävämpää maailmaa, kommentoi Virta. 

Uuden puheenjohtajan linjapuhe kuullaan puoluekokouksessa sunnuntaiaamuna. 

Jäsenäänestyksessä ääniä annettiin yhteensä 4731 kappaletta, kun äänioikeutettuja oli yhteensä 8 079. Jäsenäänestys järjestettiin 29.5.-8.6. Äänioikeutettuja olivat kaikki, jotka ovat maksaneet puolueen jäsenmaksun vuonna 2022 tai vuonna 2023 14.5. mennessä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Virran ja Harjanteen terveiset budjettiriiheen: Hallitus voi vielä valita toisin15.9.2023 16:14:54 EEST | Tiedote

Virta ja Harjanne muistuttavat budjettiriihen kynnyksellä, että nykyisellään hallituksen suunnittelemat leikkaukset sosiaalitukiin osuvat kaikista heikoimmassa asemassa oleviin. Virta ja Harjanne toivovat, että hallitus päättää panostaa koulutukseen ja tutkimukseen, jotta osaajapulaan voitaisiin toden teolla puuttua. Lisäksi he ihmettelevät hallituksen haluttomuutta panostaa luonnonsuojeluun ja vaativat, että turkistarhaus ajettaisiin hallitusti alas.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme