Suomen Punainen Risti SPR

Elli Aaltonen valittu jatkamaan Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajana

Jaa
Punainen Risti on valinnut yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Elli Aaltosen jatkamaan puheenjohtajana seuraavan kolmivuotiskauden. Tänä viikonloppuna järjestetyssä yleiskokouksessa linjattiin, että tulevina vuosina järjestön toiminnassa korostuvat kokonaisvalmius ja sen kehittäminen.
Elli Aaltonen valittiin toistamiseen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi Joensuussa järjestetyssä yleiskokouksessa. Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Elli Aaltonen valittiin toistamiseen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi Joensuussa järjestetyssä yleiskokouksessa. Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti

Yhteiskuntatieteiden tohtori, dosentti Elli Aaltonen on valittu Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtajaksi. Aaltonen valittiin puheenjohtajaksi ensimmäisen kerran vuonna 2020.

– Suomen Punaisella Ristillä on ollut useaan otteeseen historian saatossa merkittävä rooli kansalaisten auttamisessa ja viranomaistoiminnan tukemisessa Suomessa. Olemme pystyneet toimimaan nopeasti ja kehittäneet aikaan sopivia auttamismuotoja. Näin olemme toimineet viimeisten vuosien aikana koronapandemiassa, Ukrainan konfliktissa ja maahan muuttaneiden kotoutumisessa sekä inflaatio- ja energiakriiseissä. Meillä on hyvät lähtökohdat vastata myös uusiin haasteisiin ja toimia kriisin sattuessa. Olemme vahva valmiuden ja varautumisen toimija Suomessa ja maailmalla, toteaa Aaltonen.

Aaltonen on toiminut aiemmin Kelan pääjohtajana, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana ja läänin sosiaali- ja terveysneuvoksena sekä Tampereen yliopiston työelämäprofessorina.

– Suomen Punaisen Ristin voima on sen vapaaehtoisissa, kannattajissa ja tukijoissa. Vapaaehtoisuutta tarvitaan kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseksi ja erityisesti nuoret on saatava mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan.

Tavoitteena vahvistaa luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa

Yleiskokouksessa hyväksyttiin Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus tulevalle kolmelle vuodelle. Yleiskokous päätti, että vuosina 2024–2026 järjestö keskittyy kokonaisvalmiuden kehittämiseen.

Erityisen tärkeää on varmistaa ihmisten mahdollisuus saada apua läheltä ja toimia itse vapaaehtoisina auttajina. Jokainen Punaisen Ristin vapaaehtoinen, työntekijä ja luottamushenkilö on osa järjestön valmiutta toimia onnettomuus- ja häiriötilanteessa.

– Toimintamme tavoitteena on tuoda iloa, antaa toivoa ja vahvistaa ihmisten luottamusta toisiinsa ja Punaisen Ristin apuun. Nämä tavoitteet yhteiskunnassa korostuvat näinä poikkeuksellisen haastavina aikoina. On tärkeää, että toimintamme tukee turvallisen yhteiskunnan rakentumista, jossa ihmiset voivat luottaa siihen, että he saavat äkillisissä tilanteissa tarvitsemaansa apua ja suojelua riippumatta siitä, keitä he ovat, sanoo Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Punainen Risti haluaa edistää sitä, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä, osallistua yhteisön ja yhteiskunnan toimintaan sekä auttaa muita, myös kriisien keskellä.

– Haluamme vahvistaa luottamukseen perustuvaa yhteiskuntaa, joka puolustaa ihmisarvoa, toimii inhimillisyyden puolesta ja kannustaa vapaaehtoisuuteen ja kansalaistoimintaan. Meistä jokainen voi sekä antaa että saada apua.

Yleiskokouksessa valittiin luottamushenkilöt

Joka kolmas vuosi järjestettävä Suomen Punaisen Ristin yleiskokous järjestettiin tällä kertaa Joensuussa.

Kokouksessa valittiin järjestön korkeimmat luottamushenkilöt. Hallituksen uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Riitta Nieminen Kangasalta, Max Lindholm Helsingistä ja Dan Sundqvist Maarianhaminasta. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Otto Kari Helsingistä.

Hallituksen jäseninä paikkansa lunastivat Osmo Tolonen Keiteleeltä, Maiju Jolma-Taylor Rovaniemeltä, Ruut Rissanen Tampereelta, Pekka Piri Espoosta, Harri Jokiranta Seinäjoelta ja Marju Sjösten Porista. Lisäksi kokouksessa valittiin valtuuston puheenjohtajan lisäksi muut valtuuston jäsenet ja heidän varajäsenensä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Suomen Punaisen Ristin viestinnän asiantuntija Ada Bergroth, p. 040 610 9447

Kuvat

Elli Aaltonen valittiin toistamiseen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi Joensuussa järjestetyssä yleiskokouksessa. Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Elli Aaltonen valittiin toistamiseen Suomen Punaisen Ristin puheenjohtajaksi Joensuussa järjestetyssä yleiskokouksessa. Kuva: Benjamin Suomela / Suomen Punainen Risti
Lataa
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets hjälpverksamhet vid östgränsen avslutas – organisationen är beredd att erbjuda stöd även i fortsättningen30.11.2023 11:15:05 EET | Tiedote

Finlands Röda Kors hjälpverksamhet vid gränsstationen Raja-Jooseppi avslutas 30.11.2023. Röda Korset är även i fortsättningen redo att hjälpa vid östgränsen med att tillgodose basbehov för människor som anländer till Finland. Att bereda sig för olika exceptionella situationer är en del av Röda Korsets grundläggande beredskap.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme