Smartvatten

Kiinteistöala kuluttaa merkittävästi vettä – mutta voi myös auttaa ratkaisemaan vesipulan

Jaa
Vesitehokkuusyhtiö Smartvatten auttaa lisäämään ymmärrystä vedenkulutuksesta ja säästämään satoja miljoonia litroja vettä kiinteistöalalla, jonka osuus maailman vedenkulutuksesta on merkittävä. Yritysostoilla kasvanut Smartvatten pystyy tarjoamaan entistä laajemman työkaluvalikoiman maailmanlaajuisiin vesitalkoisiin ja koko vesisyklin tarpeisiin.
Smartvatten pyrkii ratkaisemaan globaalit ja paikalliset vedenkäytön haasteet kattavien vesitehokkuuspalveluiden avulla.
Smartvatten pyrkii ratkaisemaan globaalit ja paikalliset vedenkäytön haasteet kattavien vesitehokkuuspalveluiden avulla.

Vesi on elinehto, mutta vuoteen 2030 mennessä vesipula on totta jo lähes puolelle maailman väestöstä.

Kiinteistöalalla on kansainvälisesti merkittävät mahdollisuudet vaikuttaa vedensäästöön. Siksi suomalaislähtöinen ja Euroopan laajuiseksi kasvanut vesitehokkuusyhtiö Smartvatten keskittyy ratkaisemaan vesipulaa läpi koko vesisyklin yhteistyössä kiinteistöalan kanssa – vesilaitoksen puhtaasta vedestä aina rakennuksiin ja jätevetenä takaisin vesilaitokselle asti.

Monille veden saatavuus on itsestäänselvyys, mutta miljoonat ihmiset kärsivät veden puutteesta päivittäin. Liiallinen ja turha vedenkulutus taas on keskeinen ongelma useimmille kiinteistöjen omistajille.

Smartvattenin palvelujen avulla vedenkulutusta pystytään seuraamaan ja analysoimaan päävesimittareista ja huoneistokohtaisista mittareista monenlaisissa kiinteistöissä, kuten toimistorakennuksissa, asuinhuoneistoissa ja hotelleissa. Osa Smartvattenin strategiaa on auttaa asiakkaitaan ymmärtämään vesidataansa ja näin optimoimaan toimintaansa, helpottamaan arkeaan, tekemään säästöjä ja suojelemaan sinistä planeettaamme.

Vedenkulutuksen vähentäminen säästää muutakin kuin vettä

ESG-raportointi, eli ympäristövastuullisuuteen sekä sosiaaliseen ja hallinnolliseen vastuullisuuteen liittyvät tavoitteet, ovat nousseet viime aikoina keskeiseen rooliin. Keskustelu kestävästä kehityksestä keskittyy kuitenkin usein energian säästämiseen käyttämällä uusiutuvia materiaaleja, kierrättämällä ja vähentämälläjätettä. Veden mittavat säästömahdollisuudet taas unohtuvat herkästi.

”Haluamme tehdä kestävästä vedenkulutuksesta tärkeän osan jokaista kestävän kehityksen tavoitetta. Kun vedenkulutusta hallitaan ja vähennetään, säästyy veden lisäksi myös energiaa, aikaa ja rahaa, joita tarvitaan suihkun lämmittämiseen ja veden käsittelyyn sen jälkeen, kun vesi on valunut viemäriin”, sanoo Smartvattenin toimitusjohtaja Henrik Kølle Petersen.

Kiinteistöille tämä tarkoittaa, että kestävän kehityksen ratkaisuilla säästetään sekä kustannuksia että ympäristöä. Selkeä vesitehokkuuden strategia ohjaa käyttämään vettä vastuullisesti ja rajoittaa luonnonvarojen liikakäyttöä.

Suomesta maailmalle

Smartvatten on kymmenen vuoden aikana kasvanut pienestä suomalaisesta energiasertifikaattien tuottajasta yli 100 henkeä työllistäväksi vesitehokkuuden edelläkävijäksi.

Viime vuonna Smartvatten osti sekä suomalaisen vedenmittausjärjestelmiä valmistavan VertoNordicin että vesilaitosten jätevesiverkostojen hallintaan erikoistuneen ohjelmistoyhtiö Neurofluxin. Toimipisteitä on jo ympäri Euroopan, ja yritys tarjoaa palveluja maailmanlaajuisesti.

Yhdistynyt Smartvatten on uudistanut myös brändinsä kuvastamaan yrityksen yhteisiä arvoja ja strategiaa, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön keskitytään jatkuvasti ja kaikkialla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Smartvatten pyrkii ratkaisemaan globaalit ja paikalliset vedenkäytön haasteet kattavien vesitehokkuuspalveluiden avulla.
Smartvatten pyrkii ratkaisemaan globaalit ja paikalliset vedenkäytön haasteet kattavien vesitehokkuuspalveluiden avulla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Smartvatten
Smartvatten
Lars Sonckin kaari 10
02600 Espoo

Smartvatten on kasvava vuonna 2013 perustettu Pohjois-Euroopan johtava vesitehokkuusteknologian toimittaja. Kehitämme, valmistamme ja myymme kiinteistöalalle ja vesilaitossektorille tuotteita ja palveluita, jotka kattavat veden koko kiertokulun. Luomme vesitehokkaan tulevaisuuden, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Meillä on yli 110 työntekijää kahdeksassa eri maassa ja toimitilat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa ja Saksassa. Olemme yritys, jossa niin työntekijät kuin sidosryhmämme ovat sitoutuneita auttamaan globaalin vesikriisin ratkaisemisessa yhdessä innostuen, asiantuntevasti, yhteistyöllä ja vastuullisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Smartvatten

Smartvatten ja Leakomatic yhteistyöhön – Vuotojen havaitsemisesta vuotojen pysäyttämiseen18.4.2023 05:00:00 EEST | Tiedote

Kasvava vesitehokkuusteknologian toimittaja Smartvatten etsii ja kehittää jatkuvasti uusia keinoja veden säästämiseksi ja ympäristön suojelemiseksi. Yhdessä sidosryhmiensä kanssa yritys rakentaa kulttuuria, jossa puhdasta vettä arvostetaan ja sen vastuulliseen käyttöön pyritään jatkuvasti ja kaikkialla maailmassa. Vuotojen havaitseminen putkistossa on yksi Smartvattenin kivijaloista, ja nyt yhteistyössä Leakomaticin kanssa se tuo myös havaittujen vuotojen pysäyttämisen osaksi arvoketjuaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye