Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Johanna Laisaari Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi 14. kesäkuuta varatuomari Johanna Laisaaren (sd.) Helsingin uudeksi kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestariksi valtuuston keväällä 2025 päättyväksi toimikaudeksi. Laisaari valittiin apulaispormestariksi eduskuntaan kansanedustajaksi siirtyvän Nasima Razmyarin tilalle.
Johanna Laisaari aloittaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina 20. kesäkuuta. Kuvaaja: Sakari Röyskö.
Johanna Laisaari aloittaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina 20. kesäkuuta. Kuvaaja: Sakari Röyskö.

Johanna Laisaari on itähelsinkiläinen lapsioikeusjuristi, varatuomari ja kaupunginvaltuuston varavaltuutettu. Laisaari siirtyy apulaispormestarin tehtävään kansallisen lapsistrategian johtavan asiantuntijan virasta.

”Politiikassa haluan nostaa esiin lapsen oikeudet sekä lasten ja nuorten osallisuuden. Lapsimyönteinen kunta on minulle paitsi sydämen asia myös ammattitaitoni ytimessä. Haluan olla kehittämässä kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa niin, että yhdenvertaisuus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi Helsingissä lisääntyvät”, Laisaari toteaa.

Laisaari aloittaa apulaispormestarin tehtävässä 20. kesäkuuta 2023.

Helsingin kaupungin hallintosäännön mukaan kaupungissa on neljä apulaispormestaria, jotka toimivat toimialalautakuntien puheenjohtajina sekä kaupunginhallituksen jäseninä.

Apulaispormestari on päätoiminen luottamushenkilö. Kaupunginvaltuusto valitsee apulaispormestarin valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta toimikaudekseen.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala vastaa Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on yli 14 500 työntekijää, mikä on lähes 40 prosenttia kaupungin henkilöstöstä.

Tiedote julkaistaan ruotsiksi ja englanniksi hel.fi-sivustolla.

Lisätiedot:

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Johanna Laisaari aloittaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina 20. kesäkuuta. Kuvaaja: Sakari Röyskö.
Johanna Laisaari aloittaa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarina 20. kesäkuuta. Kuvaaja: Sakari Röyskö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

C21-kaupungit vaativat tuloksia normien purkamisen ohjelmasta22.2.2024 09:30:00 EET | Tiedote

Valtionvarainministeriön normien purkamisen ja keventämisen ohjelman puitteissa on viime syksystä lähtien kerätty ehdotuksia siitä, missä tehtävissä ja palveluissa kunnille voitaisiin antaa enemmän vapautta ja harkintavaltaa keventämällä yksityiskohtaista sääntelyä tai uudistamalla muuten kuntia koskevaa sääntelyä. Suomen 21 suurinta kaupunkia odottavat ohjelmalta konkreettisia tuloksia ja aitoa sääntelyn kevenemistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye