Suomen paras hampurilaisravintola on kotkalainen The Van

Jaa

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi on äänestetty Kotkan torilla toimiva The Van. Toiseksi sijoittui Grill Room Hankasalmelta ja kolmanneksi tuli viime vuoden äänestyksen voittanut salolainen JJ’S BBQ. Äänestyksen järjestivät Suomen suurin yhden ruokalajin harrastajaryhmä Burger Lovers Finland ja Foodora. Avoimessa yleisöäänestyksessä annettiin 22 300 hyväksyttyä ääntä.

The Van on Suomen paras hampurilaisravintola. ”Kiitos Burger Lovers Finland ja kaikki burgerinystävät! Juhlistamme voittoamme luonnollisesti torilla, sillä värikärrimme on mukana Kotkaan avautuneella suurella yhteisterassilla. Siksi emme valitettavasti pääse tänä vuonna Helsingin Burger Lovers -festareille, jossa on perinteisesti ollut mahtava tunnelma ja mahdollisuus tavata kollegoita ja burgerifaneja ympäri Suomen”, kertoo The Vanin Juuso Olli (keskellä), ympärillään vasemmalta Tuomo Koskinen, Vesa Sjöblom, Eemil Luostarinen, Vili Mäenpää ja Janne Lehikoinen. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
The Van on Suomen paras hampurilaisravintola. ”Kiitos Burger Lovers Finland ja kaikki burgerinystävät! Juhlistamme voittoamme luonnollisesti torilla, sillä värikärrimme on mukana Kotkaan avautuneella suurella yhteisterassilla. Siksi emme valitettavasti pääse tänä vuonna Helsingin Burger Lovers -festareille, jossa on perinteisesti ollut mahtava tunnelma ja mahdollisuus tavata kollegoita ja burgerifaneja ympäri Suomen”, kertoo The Vanin Juuso Olli (keskellä), ympärillään vasemmalta Tuomo Koskinen, Vesa Sjöblom, Eemil Luostarinen, Vili Mäenpää ja Janne Lehikoinen. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi valittu The Van sai alkunsa koronapandemiasta vuonna 2020. Neljä kotkalaista ravintola-alan ammattilaista joutui ravintolasulun myötä työttömiksi ja päättivät hetken mielijohteesta osallistua ruokarekan huutokauppaan. Vaunukaupan voitettuaan Juuso Ollin, Vili Mäenpään, Vesa Sjöblomin ja Tuomo Koskisen piti nopeasti päättää, mitä vastahankitulla kärryllä voisi maailman pysäyttäneen koronan keskellä tehdä. Huippuravintoloista kannuksensa ansainneet ystävykset päättivät keskittää osaamisensa ja taitonsa hampurilaisiin, joiden avulla elävöitettäisiin kotkalaista kaupunki- ja ravintolakulttuuria. The Van aloitti nimensä mukaisesti ruokavaununa Kotkan torilla. Suosion kasvaessa kotkalaisnelikko perusti ruokarekan rinnalle Kotkaan myös Street Food Factory -ravintolan.

”Olen ylpeä siitä, että onnistuimme haastavassa tilanteessa löytämään keinon paitsi selviytyä itse, myös tarjoamaan yhteisöllemme Kotkassa iloa ja makua. Värikärrimme otettiin hienosti vastaan ja saimme nopeasti uuden, koulutuksiamme vastaavan päivätyön. Olemme erikoistuneet prässättyyn smash burgeriin ja pidämme täytteet hyvin yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Parhaiten meidät tunnetaan tuplajuustoburgerista, jossa on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään ylimääräistä, mutta jokaisen komponentin pitää olla laadukas”, kertoo Street Food Factoryn ja The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli ja jatkaa:

”Olemme kaikki työskennelleet niin kutsutuissa hienoissa ravintoloissa, joten arvostus ruokaan ja raaka-aineisiin on hallussa. Burgeriin pätee samat säännöt kuin mihin tahansa hyvään annokseen, eli happojen, suolan ja sokerin tulee olla tasapainossa ja annosten komponenttien tukea toisiaan. Burgerin pitää myös aina olla käsin syötävissä. Koska puolet burgerista on sämpylää, myös sen on pakko olla laadukas. Kun nämä säännöt muistaa, onnistuu hyvä burger helposti myös kotikeittiössä.”

Systemaattista menestystä

Vuonna 2021 The Vanin Tuomo Koskinen voitti keittiöalan huippuammattilaisten välisen Burger Battle -kilpailun jokaisen kategorian ja hänet kruunattiin ennätyspistein burgerimestariksi. Myös The Vanin omalla reseptillä päivittäin leivottu sämpylä voitti kisan parhaan sämpylän palkinnon. Viime vuonna The Van nousi Suomen paras burgeriravintola -äänestyksessä sijalle 7. ja tänä keväänä ravintola palkittiin kotkalaisen ruoka- ja juomakulttuurin kestävästä kehittämisestä Viihtyisä Kotka -kunniakirjalla. The Van ja Street food Factory työllistävät 15 ihmistä.

Keittiömestari Juuso Olli on aiemmin työskennellyt helsinkiläisessä ravintola Passiossa, Tuomo Koskinen Porvoon Meat District -ravintolassa ja Vesa Sjöblom Kotkan ravintola Vaustissa. The Vanin ja Street Food Factoryn juoma- ja tarjoilupuolesta vastaava coctailmestari Vili Mäenpää on tuttu useista Kotkan ravintoloista, baareista ja yökerhoista.

Kymmenestä parhaasta seitsemän pääkaupunkiseudun ulkopuolelta

Suomalainen Burger Lovers Finland -yhteisö kiinnittää erityisesti huomiota ravintoloissa nautittujen hampurilaisten laatuun ja makuun. Ryhmän avulla on laadittu lista 120:stä laadukkaimmasta burgereita tarjoavasta suomalaisravintolasta. Yksi ääni per rekisteröity äänestäjä -periaatteella toimineessa avoimessa yleisöäänestyksessä annettiin 22 300 ääntä. Koko lista löytyy osoitteesta burgerlovers.fi, jossa on myös matkailijoita palveleva Suomen burgerikartta.

”Kuten The Vanissa, myös muissa äänestyksen kärkisijoille nousseissa ravintoloissa korostuvat tekijöiden intohimo ja persoonallisuus. Voittaakseen fanien sydämet tulee ravintoloitsijan löytää oma juttunsa ja keskittyä siihen, minkä parhaiten osaavat. Yksi hyvin tehty annos voi kantaa pitkälle. Suomessa onkin jo useita paikkakuntia, joista löytää pidemmänkin matkan arvoisia burgereita. Kotka, Hankasalmi ja Salo ovat tästä hyviä esimerkkejä”, kertoo Burger Lovers Finland -yhteisön perustajiin ja festivaalijärjestäjiin kuuluva Antti Suikkari ja jatkaa:

”The Vanin ja koko listakärkemme kaltaiset intohimoiset yrittäjät ovat vieneet suomalaista burgerikulttuuria isolla harppauksella eteenpäin. Burgeriin suhtaudutaan kunnioituksella ja sillä mitataan helposti koko ravintolan laatu ja intohimo tekemiseensä. Myös teolliset valmistajat ovat tehneet hienoa työtä tuottaakseen kotikeittiöihin yhä laadukkaampia lihoja, sämpylöitä ja kastikkeita, joten mestariluokan laadukas burger on ravintolan lisäksi mahdollista myös kotona.”

Äänestyksen kymmenen kärki ja äänien prosenttiosuus

 1. The Van, Kotka (7,1 %)
 2. Grill Room, Hankasalmi (6,8 %)
 3. JJ’S BBQ, Salo (5,3 %)
 4. Boneless, useita ravintoloita, Helsinki (4,7 %)
 5. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (4,1 %)
 6. Naughty BRGR, useita paikkakuntia (3,2 %)
 7. Kauppuri 5, Oulu (3,0 %)
 8. Burger5, Kuopio (2,7 %)
 9. Bursalad, Hyvinkää (2,6 %)
 10. Box Cafe & Grill, Sipoo (2,4 %)

Menestyjät mukana festivaaleilla

Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna kymmenen korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa sekä festivaalin ulkomaanvieras, VLND Virosta. Tarjolla on perinteisesti useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia, myös savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.

”Puolet äänestyksen kärkikymmeniköstä on sunnuntaihin saakka maistettavissa Burger Lovers -festivaaleilla”, vinkkaa Suikkari.

Kesän 2023 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat Box Cafe & Grill(Sipoo), Bang Bang BBQ (Helsinki), Burger5 (Kuopio), Shoku Burger(Vantaa), Grill Room (Hankasalmi), The Bro’s Burger (Helsinki), Linna Burgers & Coffee (Turku), Treffi Pub&Bistro (Helsinki), Friends & BRGRS, Boneless ja VLND (Tallinna).

Burgerifestivaalin pääyhteistyökumppanit ovat Pepsi Max, Vaasan ja Foodora.

Burger Lovers -festivaali pähkinänkuoressa

Burger Lovers -festivaali järjestetään Helsingin Rautatietorilla 14.-17. kesäkuuta 2023 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen (klo 11:00-22:00). Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle on vapaa pääsy.

Suomen paras hampurilaisravintola, äänestystuloksia kategorioittain

Sijat 11-50, kaikki burgeriravintolat

11

Social Burgerjoint, ketju

12

Iloisen Pojan Street Food Bar, Ylöjärvi

13

Hamptown Burger (ent. Linnan Burger), Hämeenlinna

14

Pancho Villa, ketju

15

Barots, ketju

16

Gastropub Betony, Kouvola

17

Puisto Brgr, Hämeenlinna

18

Morton konttiravintolat, ketju

19

Bastard Burgers, Helsinki

20

Hiidenveden Grilli, Lohja

21

Mike’s Diner, Vantaa

22

Kauppayhtiö, Rovaniemi

23

Bites Burger, ketju

24

Linna Burgers & Coffee, Turku

25

Bistro Liekki, Vantaa

26

Iloisen Pässin maalaispuoti, Parikkala

27

Katu Burger & More, Joensuu

28

KotKot, ketju

29

Zarillo, Tampere

30

Harri’s Food Factory, Varkaus

31

We Got Burgers, Seinäjoki

32

Burger Company, ketju

33

Blind Burger, Pori

34

Sauhu Bistro, ketju

35

Ohana Lei’Pomo & Grille, Tampere

36

Café Rooster, Oulu

37

Fifth Avenue, Hämeenlinna

38

Clubhouse Grill, Lohja

39

Gastrobar B/O, Kuopio

40

Smoked Burgers & BBQ, Tyrnävä

41

Ramin Konditoria, Mikkeli

42

Shoku Burger, Vantaa

43

Holy Smoke, Seinäjoki

44

Kabacka, Seinäjoku

45

Buli Foodtruck, Vantaa

46

RUOK Burger, Kuusamo

47

Lonestar, Turku

48

Treffipub, Helsinki

49

Burgers & Wine, Helsinki

50

2 Kundia & Fries, Rauma

Yrittäjävetoisten burgeriravintoloiden TOP10

 1. The Van, Kotka
 2. Grill Room, Hankasalmi
 3. JJ's BBQ, Salo
 4. Kauppuri 5, Oulu
 5. Burger5, Kuopio
 6. Bursalad, Hyvinkää
 7. Box Cafe & Grill, Sipoo
 8. Iloisen Pojan Street Food Bar, Ylöjärvi
 9. Hamptown Burger, Hämeenlinna
 10. Gastropub Betony, Kouvola

Suomen burgeriravintolaketjut TOP10

 1. Boneless
 2. Friends & Brgrs
 3. Naughty BRGR
 4. Social Burgerjoint
 5. Pancho Villa
 6. Barots
 7. Morton konttiravintolat
 8. Bastard Burgers
 9. Bites Burger
 10. KotKot

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Suikkari, Burger Lovers Finland, +358 50 347 5015, antti@burgerlovers.fi
Juuso Olli, The Van Street Food Factory +358 50 386 8588, streetfoodfactoryoy@gmail.com
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

The Van on erikoistunut prässättyyn smash burgeriin. ”Pidämme täytteet yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Tuplajuustoburgerissamme on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään turhaa, ei mitään liikaa, mutta kaikki osat soivat täydellisesti yhteen”, kertoo Street Food Factoryn ja The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli. Kuva: Ella Mikkonen
The Van on erikoistunut prässättyyn smash burgeriin. ”Pidämme täytteet yksinkertaisena ilman pankkiholvissa säilytettäviä kastikereseptejä. Tuplajuustoburgerissamme on dijonnaise-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia. Ei mitään turhaa, ei mitään liikaa, mutta kaikki osat soivat täydellisesti yhteen”, kertoo Street Food Factoryn ja The Vanin keittiömestari-yrittäjä Juuso Olli. Kuva: Ella Mikkonen
Lataa
The Vanin perustajanelikko Juuso Olli, Tuomo Koskinen, Vili Mäenpää ja Vesa Sjöblom. Keittiövuorossa kokki Eemil Luostarinen, takana. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.
The Vanin perustajanelikko Juuso Olli, Tuomo Koskinen, Vili Mäenpää ja Vesa Sjöblom. Keittiövuorossa kokki Eemil Luostarinen, takana. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland.
Lataa
Kotkalaista juoma- ja ruokakulttuuria rikastava värikäs, Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi vuonna 2023 valittu The Van toimii Kotkan torilla. Kuva: Ella Mikkonen
Kotkalaista juoma- ja ruokakulttuuria rikastava värikäs, Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi vuonna 2023 valittu The Van toimii Kotkan torilla. Kuva: Ella Mikkonen
Lataa
The Van värittää Kotkan toria. Kuva: Ella Mikkonen
The Van värittää Kotkan toria. Kuva: Ella Mikkonen
Lataa
Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna kymmenen korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa sekä festivaalin ulkomaanvieras, VLND Virosta. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Pohjoismaiden suurimmaksi kasvaneen hampurilaisfestivaalin ruokatarjonnasta vastaa tänä vuonna kymmenen korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa sekä festivaalin ulkomaanvieras, VLND Virosta. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit Antti Suikkari ja Mikko Väisänen tuovat burgerifestivaalin taas kesäkuussa Helsingin Rautatientorille. Suomen paras hampurilaisravintola ja TOP50 -lista julkistettiin tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona 14.6. Kuva: Samuel Sorainen, Wolfcom Finland
Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit Antti Suikkari ja Mikko Väisänen tuovat burgerifestivaalin taas kesäkuussa Helsingin Rautatientorille. Suomen paras hampurilaisravintola ja TOP50 -lista julkistettiin tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona 14.6. Kuva: Samuel Sorainen, Wolfcom Finland
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Parhaat ostokset ja tunnelmallisimmat joulutorit Virossa1.12.2023 10:28:42 EET | Tiedote

Mikä nostattaisi joulumieltä paremmin kuin kuljeskelu joulumarkkinoilla kauniiden koristeiden ja käsitöiden, glögin ja paahdettujen manteleiden tuoksun keskellä? Ei juuri mikään, jos on uskomista uutismedia CNN:n listausta, jolle tänään aukeava Tallinnan joulutori on jälleen nostettu yhdeksi maailman parhaimmista joulutoreista¹. Joulunalus on myös hyvä hetki ottaa varaslähtö vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartton tarjontaan: joulun alla sadat kansantanssijat valtaavat joulukaupungin ja kansallismuseo ERMissä järjestetään myös joulumessut.

KUTSU medialle: Freestyle rapin parhaat battlaavat Red Bull Sana Sanasta -mestaruudesta 2.12.30.11.2023 11:56:40 EET | Kutsu

15 luovinta ja teknisesti taitavinta MC:tä on valittu Suomen ensimmäiseen Red Bull Sana Sanasta freestyle rap -kilpailuun. Lauantaina 2. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä live-tapahtumassa kisaavat räppärit valittiin yli sadan Gettomasan esittämään haasteeseen vastanneen joukosta. Mukana finaalissa on sekä rapin Suomen mestareita ja jo levyttäneitä artisteja että freestylingiä vain kaveriporukassa kokeilleita sanaseppiä.

Kutsu medialle: Savusaunasisaruus ja löylyt Helsingissä 4.12.28.11.2023 11:06:37 EET | Tiedote

Suomalaisia ja virolaisia yhdistää kielen ja lähinaapuruuden lisäksi kuuma rakkaus saunomiseen. Viron suurlähetystö Helsingissä, Visit Estonia ja Elävän kuvan keskus ELKE kutsuvat median edustajia maanantaina 4. joulukuuta kello 14.00 alkavaan elämykselliseen lehdistötilaisuuteen, jonka aikana nähdään ja koetaan virolaista saunakulttuuria niin elokuvan, kuin konkreettisen saunomisen muodossa. Median ennakkonäytöksenä ensin kansainvälisesti kuumaa suosiota nauttiva Viron Oscar-ehdokas, dokumenttielokuva Savusaunasisaruus, jonka jälkeen virolainen saunalegenda esittelee löylyn taikaa lauteilla.

Euroopan vuoden 2024 kulttuuripääkaupungin teemana eloonjäämisen taiteet - tartu Tarttoon myös Helsingissä3.11.2023 09:08:42 EET | Tiedote

Baltian vanhin ja Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto aloittaa vuodenvaihteessa Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Kulttuurivuosi tuo Etelä-Viroon yli tuhat tapahtumaa ja se on Viron matkailuvuoden kohokohta. Tarton kulttuuripääkaupunkivuoden kantavana teemana ovat eloonjäämisen taiteet, eli tiedot, taidot ja arvot, jotka auttavat ihmiskuntaa elämään tulevaisuudessa hyvää elämää. Helsingissä Tartto2024 esittäytyy 16.11., jolloin Oodi-kirjastossa järjestetään kaikille avoin Tartto-tapahtuma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme