LOGOMO

Logomon Terassikesästä urbaani, koko kesän kulttuurifestivaali – luvassa runsaasti myös maksutonta ohjelmaa

Jaa
Logomon Terassikesä on tänä vuonna yli seitsemän viikon pituinen taide- ja kulttuurifestivaali. About Art 2023 -nykytaidenäyttelyn lisäksi Logomossa nähdään kaiken kaikkiaan yli 60 esiintyjää. Uutuutena Terassikesässä on myös paljon ilmaistapahtumia.
Logomon edusta muuttuu kaikille avoimeksi, urbaaniksi kaupunkipuistoksi seitsemän viikon ajaksi, jonne voi tulla niin syömään, keikalle kuin istumaan iltaa. Kuva viime vuoden Terassikesästä. Kuva: Jan Trygg
Logomon edusta muuttuu kaikille avoimeksi, urbaaniksi kaupunkipuistoksi seitsemän viikon ajaksi, jonne voi tulla niin syömään, keikalle kuin istumaan iltaa. Kuva viime vuoden Terassikesästä. Kuva: Jan Trygg

Paikkansa Turun suosituimpien kesätapahtumien joukossa vakiinnuttanut Logomon Terassikesä järjestetään jo neljättä kertaa Teatron laajennetulla terassialueella 29.6.–19.8.2023. Jo aikaisemmin monipuolisista keikkailloistaan tunnettu Terassikesä laajenee nyt koko kuumimman kesäkauden mittaiseksi kulttuurifestariksi.

– Ajatuksena on, että Logomon edusta muuttuu kaikille avoimeksi, urbaaniksi kaupunkipuistoksi seitsemän viikon ajaksi, jonne kuka tahansa voi tulla niin syömään, keikalle kuin istumaan iltaa ja nauttimaan kesästä, kuvailee Logomon toimitusjohtaja Katja Leppäkoski.

Samaan aikaan Terassikesän kanssa Logomossa on esillä 30.6.–20.8. Suomen suurin nykytaiteen ryhmänäyttely About Art 2023.

Laajat aukioloajat ja paljon maksutonta ohjelmaa

Logomon Teatron urbaanilla tapahtuma-alueella on luvassa Suomen kärkiartistien ulkoilmakeikkojen lisäksi ennätysmäärä täysin maksutonta ohjelmaa, kuten graffiti- ja DJ-työpajat, salsailta, koko perheen katusirkustapahtumia sekä kulttuurikirppis. Sunnuntaisin järjestetään maksuttomia sunnuntaiklubeja, joissa vierailevat Turun yöelämästä tutut DJ:t.  Kesän aikana Terassikesässä nähdään myös kokonaan punkille omistettu ilta sekä Logomon ensimmäiset, täysin alkoholittomat bileet.

– Terassialueelle vaikutteita on haettu etenkin Berliinin ja Tallinnan Telliskiven rouheista kaupunkiympyröistä. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy aina, kun alueella ei ole käynnissä maksullista ohjelmaa, kertoo yhtenä tapahtuman tuottajista toimiva Kati Savaloja

Ruokatarjonnassa napolilaista pizzaa ja poke bowleja

Logomon Teatro kokee alkukesän aikana isoja uudistuksia, sillä se muuttuu päivittäin avoinna olevaksi kortteliravintolaksi, jossa tarjotaan napolilaistyyppistä pizzaa. Pizzat paistetaan Teatron uudessa, aidossa italialaisessa kiviarinauunissa. 

– Koko Terassikesä-alueen viihtyvyyteen ja ruokatarjontaan on nyt panostettu, jotta alueella olisi mukava viettää aikaa muutenkin kuin keikoilla. Alueelle on myös vapaa pääsy joka päivä. Tapahtumailtoina alue muuttuu maksulliseksi ja ikärajalliseksi klo 18 alkaen. Keikkojen päätyttyä noin klo 21 Teatroon pääsee taas ilmaiseksi kuuntelemaan dj-musiikkia tai trubaduureja, Logomon ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta kuvailee.

Keikkailtoina Terassikesän piha-alueella toimii myös ravintola Ahi-Ahi, joka tarjoilee raikkaita poke bowleja havaijilaisella vivahteella. Suosittu pop-up-ravintola on aikaisempina kesinä sijainnut Naantalissa sekä Turussa Vanhan Suurtorin läheisyydessä.

­– Ahi Ahin paluuta tiedustellaan säännöllisesti, ja nyt se palaa ilahduttamaan meitä Terassikesän ajaksi, Kiviranta kertoo.

Freshcode ry tuottaa graffititaidekokonaisuuden tapahtuma-alueelle

Terassikesä-alueelle haetaan inspiraatiota Berliinin Friedrichshainin ja Kreuzbergin sekä Tallinnan Telliskiven trendikkäistä kaupunginosista. Terassikesän piha-alueen ja sen 120 metriä pitkän aidan graffititaiteen tuottaa urbaanin taiteen ja kulttuurin tukiyhdistys Freshcode ry. Kokonaisuus toteutetaan Freshcoden kuratoimien taiteilijoiden kanssa ja mukana on useita pitkän linjan kotimaisia graffititaiteilijoita. Graffititaidekokonaisuus on yleisön nähtävillä koko tapahtuman ajan.

Graffittitaidekokonaisuuden lisäksi Freshcode toteuttaa torstaina 20.7. Logomon Terassikesään tapahtumaillan, joka alkaa maksuttomilla ja ikärajattomilla graffiti- ja DJ-työpajoilla. Ilta huipentuu turkulaisen hiphopin ja räpin legendaarisimman kokoonpanon, erittäin harvoin keikkoja tekevän Ritarikunnan keikkaan.

Logomon Terassikesän avaa torstaina 29. kesäkuuta Saimaa-yhtye. Terassikesä päättyy lauantaina 19. elokuuta Popedan viimeisen Turun keikan merkeissä.  About Art 2023 -nykytaidenäyttely Logomon aulassa 30.6.–20.8.2023.

Uudet lisäykset ohjelmistoon:

la 1.7. n. klo 21 Trubaduuri: Pickless 2000, vapaa pääsy
su 2.7. klo 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: DJ Jori Hulkkonen, vapaa pääsy
ke 5.7. klo 12–18 Kulttuurikirppis, DJ Nikotoi, myyntipaikka 10 €, vapaa pääsy
su 9.7. 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: DJ Esko Routamaa, vapaa pääsy
la 12.7. n. klo 21 Trubaduuri: Annika Nord, vapaa pääsy
la 15.7. n. klo 21 DJ Donva, vapaa pääsy
su 16.7. klo 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: DJ Felix, vapaa pääsy
to 20.7. klo 16–22 Freshcode x Logomon Terassikesä: Ritarikunta, Beisikki & D.Coopa, graffiti- ja DJ-työpajat, Freshcode DJs, vapaa pääsy.
su 23.7. klo 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: Cool Cappuccino DJ's, vapaa pääsy
ke 26.7. n. klo 21 DJ Chuck Main (So Damn Tuff), vapaa pääsy
to 27.7. klo 18–22 Punkkia ja paheksuntaa: Suudelmat, Musta Hanhi, Väistä!, Negatiiviset Nuoret, liput 9,50 €
pe 28.7. n. klo 21 DJ Konsta Eeva, vapaa pääsy
la 29.7. klo 19–22 Salsa Party with Brian Ramos, vapaa pääsy
su 30.7. klo 14 Katusirkus Duo Color, vapaa pääsy
su 30.7. klo 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: DJ Maria Soini (X-Rust), vapaa pääsy
ke 2.8. n. klo 21 Trubaduuri: Tuomas Salminen, vapaa pääsy 
to 3.8. n. klo 21 Trubaduurit Roosa ja Waltteri, vapaa pääsy
la 5.8 klo 14 Katusirkus Duo Color, vapaa pääsy
la 5.8. klo 18–22 Turku Rock Academy: Toivo-Olavi, The Grammers, Destiny Inveiled, Harmi, vapaa pääsy
su 6.8.klo 15–20 Asio Otus x Logomo Terrace: TYEMYY DJ's, vapaa pääsy
ke 9.8. klo 19–01 Sober Furious goes Logomon Terassikesä, liput 12,50 €
to 10.8. n. klo 21 DJ G.P.Y.R.O., vapaa pääsy
pe 11.8. n. klo 21 Trubaduuri: Leeni, vapaa pääsy
la 19.6. n. klo 21 Bertenyi & Riihimäki Duo, vapaa pääsy

Katso Logomon Terassikesän koko ohjelma 

Lisätietoja About Art 2023 -näyttelystä


Lisätietoja:


Kati Savaloja
tuottaja
Logomon Terassikesä
p. 045 108 7001
kati@kesarauha.fi

Sanna Kiviranta
ravintolapäällikkö
Logomo
p. 040 503 8724
sanna.kiviranta@logomo.fi

Avainsanat

Kuvat

Logomon edusta muuttuu kaikille avoimeksi, urbaaniksi kaupunkipuistoksi seitsemän viikon ajaksi, jonne voi tulla niin syömään, keikalle kuin istumaan iltaa. Kuva viime vuoden Terassikesästä. Kuva: Jan Trygg
Logomon edusta muuttuu kaikille avoimeksi, urbaaniksi kaupunkipuistoksi seitsemän viikon ajaksi, jonne voi tulla niin syömään, keikalle kuin istumaan iltaa. Kuva viime vuoden Terassikesästä. Kuva: Jan Trygg
Lataa

Tietoja julkaisijasta

LOGOMO
LOGOMO
Junakatu 9
20100 TURKU

029 123 4800http://www.logomo.fi

Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Konserttien lisäksi Logomossa järjestetään kokouksia, seminaareja, kongresseja, teatterinäytöksiä, messuja, näyttelyjä, elokuvaesityksiä sekä erilaisia yksityistilaisuuksia. Logomon toimitiloissa, Byråssa ja Konttorissa, työskentelee päivittäin yli 400 ihmistä noin 90 yrityksessä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta LOGOMO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme