Kempower ja LUT-yliopisto avaavat sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen Lahteen

Jaa

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistava Kempower avaa sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen LUT-yliopiston Lahden kampukselle. Uusi Kempower Electric Mobility Research Center (EMRC) avataan vuoden 2023 aikana.

Uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.
Uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita.
  • Kempower ja LUT-yliopisto avaavat uuden sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen LUT-yliopiston Lahden kampukselle.  

  • Uuden tutkimuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa monialaisesti sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta ja kehittää koulutusta vastaamaan toimialan tulevaisuuden tarpeita. 

  • Tutkimuskeskus vahvistaa myös Kempowerin sitoutumista olla lähellä opiskelijayhteisöä ja yhteistyötä oppilaitosten kanssa.  

  • Tutkimuskeskus aloittaa toimintansa vuoden 2023 aikana. 

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja valmistava Kempower avaa sähköisen liikenteen tutkimuskeskuksen LUT-yliopiston Lahden kampukselle. Uusi Kempower Electric Mobility Research Center (EMRC) avataan vuoden 2023 aikana.   

EMRC tulee olemaan olennaisessa roolissa sähköiseen liikenteeseen liittyvän tutkimuksen edistämisessä. Uusi tutkimuskeskus tukee Kempowerin tuotekehitystä ja tutkimusta, joka on ollut yhtiön toiminnan ytimessä sen perustamisesta lähtien. Tutkimuskeskus läpi leikkaa lähes koko LUT-yliopiston tarjonnan, keskittyen niin tehoelektroniikkaan, mekaniikkaan, dataan kuin tuotesuunnitteluun. Yliopistoyhteistyö on merkittävässä roolissa, kun Kempower tutkii ja kehittää latausratkaisujaan sekä arvioi sähköisen liikenteen tulevaisuutta. 

“Tiivis yhteistyö teknologiayliopistojen kanssa tarjoaa meille tarvittavat resurssit pysyäksemme tuotekehityksen ja tutkimuksen kärjessä. Lisäksi LUT-yliopiston opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua nopeasti kasvavaan sähköisen liikenteen alaan sekä alalla tarvittavaan osaamiseen. Kempowerin ainutlaatuisen datan ja LUT-yliopiston resurssien avulla voimme arvioida sähköisen liikenteen tulevaisuuden tarpeita, kehittää latausratkaisujemme käyttäjäystävällisyyttä ja luotettavuutta entisestään sekä vahvistaa Lahden kaupungin asemaa sähköisen liikenteen mallikaupunkina”, sanoo Kempowerin teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen

”Kaksi erittäin kovaa pelaajaa lyö voimansa nyt yhteen. LUT tekee kovaa tiedettä, jolla on sekä strategista että käytännön tason vaikutusta, ja Kempower valmistaa tuotteita, joilla on vauhdilla kasvavaa kysyntää niin Suomessa kuin maailmallakin”, kertoo LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa

”Tutkimuskeskus edustaa uudenlaista, entistä monipuolisempaa yhteistyötä yliopiston ja elinkeinoelämän välillä. Tällä avauksella vahvistamme suomalaisen tieteen ja koulutuksen kehitystä alalla, jolla on aivan älytön kasvuvauhti ja -potentiaali. Myös LAB-ammattikorkeakoulu on yhteistyössä vahvasti mukana, mikä laajentaa keskuksen kapasiteettia ja vaikuttavuutta entisestään”, sanoo LUT-yliopiston kasvujohtaja Petri Ajo

”Lahti on nopeasti kehittynyt sähköisen liikenteen kärkikaupungiksi Suomessa. Tutkimuskeskus mahdollistaa osaltaan kasvun jatkumisen. Sähköistymiseen liittyy paljon uutta liiketoimintaa ja innovaatioita, ja Lahti haluaa toimia edelläkävijänä”, toteaa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen

“Sähköisen liikenteen kehittäminen istuu loistavasti myös Lahden toimintaan ympäristö- ja yliopistokaupunkina. Olemme vahvasti läsnä vihreän siirtymän tutkimuksessa ja liiketoiminnassa kiinnostavimmilla kasvualoilla”, hän jatkaa. 

EMRC tukee Kempowerin kasvustrategiaa ja suunniteltua kapasiteetin kasvattamista vastatakseen luotettavien latausratkaisujen kasvavaan kysyntään. Yhtiö avaa uuden latausratkaisujen tuotantolaitoksen Durhamiin, Pohjois-Carolinaan, vuoden 2023 aikana. Kempower toivoo tekevänsä tulevaisuudessa yhteistyötä myös kansainvälisten yliopistojen kanssa.  

 

Lisätietoja:  

Petra Toivanen, viestintäpäällikkö, Kempower, +358 29 0021900, petra.toivanen@kempower.com,

Petri Ajo, kasvujohtaja, LUT-yliopisto, +358 50 473 6668, petri.ajo@lut.fi,

Juha-Matti Saksa, rehtori, LUT-yliopisto, +358 40 016 6659, juha-matti.saksa@lut.fi.

 

Kempower lyhyesti: 

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempower on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland – markkinapaikalla. www.kempower.com  

LUT-yliopisto lyhyesti:

Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin me LUT-yliopistossa etsimme ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. Autamme yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössämme on lähes 8 000 jäsentä. Kampuksemme sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Olemme ilmastoteoissa yksi maailman parhaista yliopistoista. lut.fi  

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempower ja Virta toimittavat megawattilatausjärjestelmän Hedin Superchargen uudelle sähköautojen ja -rekkojen julkiselle latausasemalle Linköpingiin27.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Johtava sähköajoneuvojen pikalatausratkaisujen tarjoaja Kempower toimittaa megawattilatausratkaisun Hedin Superchargen uusimmalle, Virran latausalustalla operoitavalle pikalatausasemalle. Hedin Supercharge on rakentanut julkisia sähköajoneuvojen pikalatausasemia eri puolille Ruotsia vuodesta 2023 lähtien. Hedin Superchargen visio on tulla yhdeksi Ruotsin johtavista sähköajoneuvojen latausoperaattoreista – sekä henkilöautoille että raskaalle liikenteelle.

Kempower and Virta to deliver megawatt charging system for electric cars and trucks to Hedin Supercharge’s public charging hub in Linköping, Sweden27.5.2024 10:30:00 EEST | Press release

Leading DC fast-charging solutions provider Kempower delivers its megawatt charging solutions to Hedin Supercharge’s newest public charging station, operated in the Virta platform. Hedin Supercharge has been building public fast charging stations in various locations across Sweden since 2023, and the company’s vision is to become one of Sweden's leading charging operators for electric vehicles – both passenger cars and trucks.

K-Lataus ja Kempower yhteistyöhön jättipanostuksella – K-Latauksen verkosto kasvaa yli sadalla uuden teknologian suurteholatauspisteellä29.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

K-Latauksen verkostoon rakennetaan kuluvana vuonna uudenlaisia aiempaa suurempia latausasemia yhteistyössä Kempowerin kanssa. Näiden avausten myötä K-Latauksen verkosto laajenee jopa yli sadalla suurteholatauspisteellä ympäri maata Keskolle tärkeiden kauppapaikkojen yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen reittien varrella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye