Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Aluehallituksen kokous: edistysaskelia Tikkurilan terveyskeskushankkeelle

Jaa

Aluehallitus päätti esittää Vantaan kaupungille, että Vantaan kaupunki käynnistäisi Kielotiellä sijaitsevan kiinteistön asemakaavan muutosprosessin yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa Tikkurilan terveys- ja perhekeskuksen rakentamista varten.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui Neilikkatiellä Tikkurilassa tiistaina 13. kesäkuuta. Kokous oli viimeinen ennen kesätaukoa.

Aluehallitus päätti asettaa talousarvio- ja suunnitelmaneuvottelukunnan jäljellä olevalle valtuustokaudelle 2023–2025. Neuvottelukunnan kokoonpano on luettavissa asiakohtana § 170 hyvinvointialueen päätössivustolta https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.

Tikkurilan terveyskeskushanke otti odotettuja edistysaskelia kokouksessa. Aluehallitus päätti jättää Kielotiellä Tikkurilassa sijaitsevaa kiinteistöä koskevan suunnitteluvaraushakemuksen Vantaan kaupungille. Aluehallitus päätti myös esittää Vantaan kaupungille, että Vantaan kaupunki käynnistäisi kiinteistön asemakaavan muutosprosessin yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kanssa Tikkurilan terveys- ja perhekeskuksen rakentamista varten.

Myös toisesta taloudellisesti merkittävästä investoinnista päätettiin. Aluehallitus päätti, että tiedolla johtamisen hanke ja siihen liittyvä tietojohtamisen tietojärjestelmäkokonaisuus toteutetaan hyvinvointialueen lainanottovaltuuden puitteissa hyvinvointialueen investointina. Lisätietoja tiedolla johtamisen hankkeesta löytyy asiakohtana § 173 hyvinvointialueen päätössivustolta https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI.

HUS-yhtymän yhtymäkokous 15.6.

Aluehallitus päätti antaa omistajaohjauksena toimiohjeita yhtymäkokousedustajalle HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen 15. kesäkuuta. Yhtymäkokousedustajaksi valittiin hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, ja hänen varalleen konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen.

Linkki yhtymäkokouksen esityslistaan: https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/epj_tek_tweb.htm.

Aluehallitus päätti antaa yhtymäkokousedustajalle toimiohjeeksi HUS-​yhtymän yhtymäkokoukseen 15.6.2023, että HUS-​yhtymän talousarvioraami vuodelle 2024 on 2 200 967 427 euroa ja että yhtymäkokous päättää seuraavista valmistelua ohjaavista periaatteista:

  • HUSin kehyslaskennassa nyt määritelty pohja muodostaa kulujen kasvun maksimin. Hyvinvointialueuudistuksen periaatteiden ja rahoituksen määräytymisen periaatteet huomioiden on taloudenpidossa varmistuttava siitä,​ että HUS-​yhtymän todelliset kustannukset eivät kasva nopeammin kuin hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin sotekustannukset.
  • HUS-​yhtymän tulee kattaa vuonna 2023 mahdollisesti syntyvät alijäämät hyvinvointialuelain edellyttämässä määräajassa taloussuunnitelmassaan 2024–2026.
  • HUS:n talouden tasapainottamiseen liittyvät esitykset välttämättömistä palveluverkko-​ tai -​tasomuutoksista tulee valmistella yhteistyössä hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kanssa.
  • Hyvinvointialueella panostetaan hyvän yhteistyön tekemiseen HUS-​yhtymän kanssa ja varmistetaan yhteistyössä hyvinvointialueen asukkaiden palveluiden saatavuus

Tiedot HUS-yhtymäkokouksen evästyksestä löytyvät päätössivustolta asiakohtana § 175.

Aluehallituksen tarkastettu kokouspöytäkirja liitteineen on luettavissa hyvinvointialueen päätössivustolla https://vakehyva.cloudnc.fi/fi-FI  20.6. klo 12 alkaen.

Aluehallitus kokoustaa kesätauon jälkeen seuraavan kerran elokuun 22. päivä.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Budgetförslaget offentliggjorts: tjänsterna tryggas trots den utmanande ekonomiska situationen24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vanda och Kervo välfärdsområde går in i sitt andra verksamhetsår 2024 i ett utmanande läge. Invånarnas servicebehov ökar, och samtidigt har välfärdsområdets ekonomiska situation blivit svårare än förväntat. Vi svarar på utmaningarna genom att djärvt effektivisera och förnya serviceproduktionen. Välfärdsområdet avväger att ansöka om tilläggsfinansiering som en del av den ekonomiska styrningen.

Talousarvioesitys julki: Palvelut turvataan haastavasta taloustilanteesta huolimatta24.10.2023 15:00:00 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toinen toimintavuosi 2024 alkaa haastavassa tilanteessa. Alueen asukkaiden palvelutarve kasvaa, ja samaan aikaan hyvinvointialueen taloudellinen tilanne on muuttunut ennakoitua vaikeammaksi. Haasteisiin vastataan tehostamalla ja uudistamalla rohkeasti palvelutuotantoa. Hyvinvointialue harkitsee lisärahoituksen hakemista valtiolta osana taloutensa hallintaa.

Aluevaltuuston kokous järjestetään 23.10.202320.10.2023 09:24:18 EEST | Tiedote

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuuston kokous pidetään Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa maanantaina 23.10.2023 klo 18.00 alkaen. Kokouksen kuulutus on julkaistu 18.10.2023. Yleisön on mahdollista seurata aluevaltuuston kokousta kaupungintalon tiloissa (os. Asematie 7, Vantaa) sekä sähköisesti striimattuna Youtubessa. Kokouksen esityslista julkaistaan viimeistään neljä päivää ennen kokousta hyvinvointialueen verkkosivustolla. Kokouksessa käsiteltäviä asioita ovat muun muassa: hyvinvointialueen hallintosäännön päivittäminen 23.10.2023 lukien toimenpideselvitys hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan vuoden 2022 arviointikertomuksessa esitettyjen havaintojen ja huomioiden pohjalta. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävänä yleisessä tietoverkossa hyvinvointialueen verkkosivustolla maanantaista 30.10.2023 klo 12.00 lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme