Upseeriliitto ry

Hallitus lupaa varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön työssäjaksamisen

Jaa

Upseeriliitto on tyytyväinen tänään julkistetun hallitusohjelman kirjaukseen, että ”Hallitus varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön riittävyyden ja jaksamisen. Tarvittavaa henkilöstöä lisätään suunnitelmallisesti.” Työssäjaksamisen ja työaikasuojelun varmistaminen on erityisen tärkeää muuttuneessa toimintaympäristössä, jossa sotilaiden työkuorma on kasvanut merkittävästi muun muassa sotaharjoitusten määrän lisäännyttyä.

Upseeriliitto on hallitusohjelmatavoitteissaan muistuttanut, että henkilöstö on Suomen sotilaallisen puolustuksen kivijalka. Henkilöstön suorituskyky takaa Suomen puolustusvalmiuden ja suomalaisten turvallisuuden.

-Tarjoamme hallitukselle asiantuntemuksemme, että kirjaus henkilöstön jaksamisesta voidaan toteuttaa. Olemme tehneet useita jäsenkyselyjä upseerien työssäjaksamisesta ja palautumisesta sekä seuranneet tarkasti esimerkiksi työaikakokeilua Merivoimien valmiusaluksilla. Meillä on antaa konkreettisia ratkaisuehdotuksia, vakuuttaa Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Parhaiten työssäjaksaminen ja työaikasuojelu toteutetaan uudistamalla Puolustusvoimien henkilöstöä koskeva työaikalaki. Sotilaita ei koske yleinen työaikalaki, vaan heihin sovelletaan vuonna 1970 säädettyä lakia Laki puolustuslaitoksen virkamiesten työajasta. Se ei vastaa nykypäivän työelämän vaatimuksiin eikä merkittävästi muuttuneeseen turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen.  

-Uskomme, että nimitettävä puolustusministeri ottaa aloitteen ja ryhtyy toimeen hallitusohjelmaan kirjauksen mukaisesti. Koska lain uudistaminen on ehdoton edellytys työaikasuojelun ja sotilaallisen puolustamisen varmistamiseksi, on tärkeää, että pääsemme uudistamistyöhön yhdessä lainsäätäjien ja uuden puolustusministerin kanssa.

Nato-Suomen puolustus edellyttää ennustettavuutta ja laajaa ymmärrystä

Suomen maanpuolustuksen uskottavuuden lunastaminen ja aktiivisen roolin omaksumisen Natossa ei ole vain hallituspuolueiden velvollisuus. Nato-Suomessa tarvitaan ennustettavuutta sekä puoluerajojen ja vaalikausien ylittävää ymmärrystä.

- Hallitusohjelman kirjaus mahdollisuudesta perustaa parlamentaarinen työryhmä selvittämään maanpuolustuksen kehittämistarpeita on tervetullut. Lisäksi seuraavassa puolustusselonteossa voidaan määritellä pidemmän aikavälin tavoitteet Suomen puolustukselle Natossa, toteaa upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Lisätietoja:

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin kysymyksiin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye