Suomen Punainen Risti SPR

Eero Rämö valittu Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriksi

Jaa
Suomen Punaisen Ristin hallitus on valinnut oikeustieteen ja teologian maisteri Eero Rämön Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriksi. Rämö aloittaa tehtävässään syksyllä, kun nykyinen pääsihteeri Kristiina Kumpula siirtyy eläkkeelle.

Eero Rämö toimii tällä hetkellä viestintätoimisto Tekirin varatoimitusjohtajana.

– Punaisen Ristin tehtävä on kaikissa olosuhteissa lievittää kärsimystä ja suojella elämää ja ihmisarvoa. Tässä ajassa en voi kuvitella tärkeämpää tehtävää kuin tehdä töitä näiden tavoitteiden eteen osana maailman suurinta humanitaarista liikettä. Minuun ovat aina tehneet vaikutuksen Punaisen Ristin vapaaehtoiset ja työntekijät, jotka joka päivä puolustavat inhimillisyyttä ja auttavat ihmisiä, Eero Rämö kertoo.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeriä etsittiin avoimella haulla. Suomen Punainen Risti vastaanotti tehtävään 72 hakemusta.

– Eero Rämön valinnassa pääsihteeriksi korostuivat uudistamiskyky, muutosjohtamistaidot, kaksikielisen järjestömme toimintaperiaatteisiin perustuva johtamisote, valmiuden ja varautumisen vahva tuntemus sekä kansainvälinen osaaminen, toteaa Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtaja Elli Aaltonen.

Suomen Punainen Risti valitsee pääsihteerin seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Eero Rämö aloittaa pääsihteerin tehtävässä 1.10.2023

Lisätiedot:

Elli Aaltonen, Suomen Punaisen Ristin hallituksen puheenjohtaja, p. 050 4350374 elli.aaltonen@punainenristi.fi

Eero Rämö, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri 1.10. lähtien, p. 040 539 2737

Avainsanat

Kuvat

Eero Rämö, kuva Eija Palosuo / Suomen Punainen Risti
Eero Rämö, kuva Eija Palosuo / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Suomen Punaisessa Ristissä työskentelee yli 1 500 eri toimialojen asiantuntijaa ja ammattilaista. Vapaaehtoistoimintaa toteuttavia piirejä on 12 ja paikallisosastoja satoja ympäri maata. Toiminnassamme on Suomessa mukana 25 000 vapaaehtoista ja 70 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye