Business Tampere

Tampereen seutu vahvistaa panostusta siruteollisuuteen

Jaa
Petri Räsänen aloittaa 14. elokuuta siruteknologian ohjelmajohtajana Business Tampereessa. Räsäsen ensimmäisenä tehtävänä on laatia ohjelma, joka vahvistaa Tampereen seudun asemaa siruteknologiassa.
Kuva: Pirkanmaan liitto, kuvaaja: Rami Marjamäki
Kuva: Pirkanmaan liitto, kuvaaja: Rami Marjamäki

– Tavoitteena on, että tämän vuosikymmenen loppuun mennessä meillä on Tampereen seudulla merkittävä eurooppalainen siruosaamiskeskus, joka sisältää suunnittelua, valmistusta ja vahvaa tutkimus- ja kehitystoimintaa, kertoo Petri Räsänen.

Tällä hetkellä sirut suunnitellaan pitkälti Yhdysvalloissa ja valmistetaan Taiwanissa. Euroopan unioni haluaa vahvistaa maanosan siruomavaraisuutta. Suomi tähtää eurooppalaiseksi siruosaamisen kärkimaaksi.

– Haluamme olla vahva tekijä tässä arvoketjussa, Räsänen summaa. 

Petri Räsänen on työskennellyt Pirkanmaan liitossa Innovaatio- ja tulevaisuustyön johtajana sekä Työ- ja elinkeinoministeriössä digipolitiikkatiimin johdossa. Sirut ovat olleet selkeä osa myös nykyistä työnkuvaa.

Onhan tämä työ minulle once in a lifetime -mahdollisuus. Tässä yhdistyy teknologinen, liiketoiminnallinen, yhteiskunnallinen ja maailmanpoliittinen tekeminen.

– Petri on erinomainen valinta vaativaan ohjelmajohtajan tehtävään. Hänellä on monipuolinen teknologiaosaaminen, hyvät yrityskontaktit ja eri kehitys- ja rahoitusinstrumenttien tuntemus niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Petrin yhteiskuntasuhteista ja ohjelmaosaamisesta on varsinaisen siruohjelman ohella hyötyä yhtiölle monessa muussakin kehityskokonaisuudessa nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Mikrosiruja käytetään arkielämässä ja useilla teollisuuden aloilla. Siruja hyödynnetään esimerkiksi kännyköissä, matkapuhelinverkoissa ja autoissa, mutta myös korkean teknologian turvallisuuslaitteissa.

Katso Petri Räsäsen haastatteluvideo.

Lisätiedot:

Business Tampere Oy
Harri Airaksinen, toimitusjohtaja
+358 40 504 1215, harri.airaksinen@business.tampere.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Pirkanmaan liitto, kuvaaja: Rami Marjamäki
Kuva: Pirkanmaan liitto, kuvaaja: Rami Marjamäki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme