Rakennusliike Lapti Oy

Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan sisätilat muotoutumassa lopulliseen muotoonsa – massiiviset alapohja- ja betonirunkotyöt valmistuneet

Jaa

Puolustusvoimien entinen luolasto Kuopion Savilahdessa alkaa sisäosiltaan muovautua lopulliseen muotoonsa liikunta- ja tapahtumakeskus Luolaksi. Luolan työmaalla on saatu pääosin valmiiksi sisäosien ja tunneleiden massiiviset alapohja- ja betonirunkotyöt sekä näihin liittyvät tekniikka-asennukset. Työmaalla on käynnistynyt sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle. Luolan 2. vaiheen eli sisäosien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy.

Luolan pääsali on mahdollista jakaa jopa viiteen pelikenttään. Salin maanvaraiset betonilattiat ovat pääosin valmiit.
Luolan pääsali on mahdollista jakaa jopa viiteen pelikenttään. Salin maanvaraiset betonilattiat ovat pääosin valmiit.

Luola on jättimäinen: 150 metriä pitkä, 50 metriä leveä ja parhaimmillaan jopa 18 metriä korkea. Käytännössä työmaa on jaettu 11 lohkoon, jotta suunnittelua ja toteutusta saadaan edistettyä jouhevasti. Töitä työmaalla tekee päivittäin noin 60 henkeä. Liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan sisäosien rakentaminen alkoi syyskuussa 2022, ja nyt valmiiksi on saatu pääosin Luolan alapohjatyöt sekä poikkeuksellisen massiiviset ja vaativat betonirunkotyöt.

”Työmaalla on tehty poikkeuksellisen massiivisia betonivaluja, joista esimerkkinä 80 cm paksut seinät kallioväestösuojan tunneleiden suuaukoilla. Käytännössä Luolan kaikki kantavat betonirakenteet on valettu paikallavaluna. Kaikkiaan betonia on valettu noin 4 000 kuutiota eli noin 600 betoniautollista”, kertoo vastaava työnjohtaja Petteri Ovaska Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Työmaalla on myös saatu valmiiksi liikunta- ja tapahtumakeskuksen tuleva maalämpöjärjestelmä, johon kuuluu 23 maalämpökaivoa. Maalämpöä hyödynnetään jo työmaa-aikana, ja Luola onkin Suomen ensimmäisiä rakennustyömaita, jossa on maalämpö työnaikaisessa käytössä.

Luolan 2. vaihe etenee aikataulun mukaisesti

Luolan 2. vaiheen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan. Työmaalla on alkanut sisävalmistusvaihe ja pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen Luolan ulkopuolelle.

Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa vaativat ja laajat tekniikka-asennukset. Esimerkiksi kansainvälisten urheilutapahtumien järjestämiseen vaadittavat standardit edellyttävät paljon erityistä tekniikkaa. Sisävalmistusvaiheen tasoite- ja maalaustöitä on jo aloitettu osassa liikunta- ja pukuhuonetiloja.

”Olemme tehneet koko hankkeen ajan tiivistä yhteistyötä kaikkien hankkeen osapuolten kanssa, mikä on avaintekijä näin suuren ja vaativan hankkeen onnistumisessa. Olemme saaneet tilaajalta ja käyttäjältä kiitosta erityisesti yhteistyöstä ja työmme laadusta, kun olemme kartoittaneet yhteistyömme sujuvuutta käyttäjälle ja tilaajalle suunnatulla sidosryhmäkyselyllä. Meillä on hankkeessa mukana ammattitaitoinen hankehenkilöstö, mikä on selkeästi välittynyt käyttäjälle ja tilaajallekin”, kertoo projektipäällikkö Kimmo Kuronen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Luola – Savilahden liikunta- ja tapahtumakeskus tulee olemaan paikka yhteisöllisyydelle. Tulevissa liikuntatiloissa voi harrastaa esimerkiksi salibandyä, futsalia ja lentopalloa. Lisäksi keskukseen tulee kuntosali, ryhmäliikuntatiloja ja harjoituspaikka kamppailulajeille. Katsomotilaa tapahtumakäyttöön tulee 2 500 henkilölle. Samat tilat toimivat poikkeusoloissa noin 7 000 henkilön väestönsuojatilana. Tavoitteena on, että 300 000–350 000 kävijää pääsee nauttimaan Luolan palveluista vuosittain. Liikunta- ja tapahtumakeskus avataan yleisölle ja liikkujille loppukesästä 2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Luolan rakennushankkeesta:
Rakennusliike Lapti Oy / vastaava työnjohtaja Petteri Ovaska, p. 040 356 7075, petteri.ovaska(at)lapti.fi
Rakennusliike Lapti Oy / projektipäällikkö Kimmo Kuronen, p. 050 421 9977, kimmo.kuronen(at)lapti.fi
Kuopion kaupunki / Kuopion Tilapalvelut, Marko Väätäinen, p. 044 718 5686, marko.vaatainen(at)kuopio.fi
Luolan liikunta- ja tapahtumakäytöstä:
Kuopion kaupunki / Liikuntapaikkapalvelut, Ilja Venäläinen, p. 044 718 2500, ilja.venalainen(at)kuopio.fi

Kuvat

Pienemmissä liikuntatiloissa, kuten tanssi-, kamppailu- ja kuntosalissa, on alkanut sisävalmistusvaiheen työt ja tekniikka-asennukset.
Pienemmissä liikuntatiloissa, kuten tanssi-, kamppailu- ja kuntosalissa, on alkanut sisävalmistusvaiheen työt ja tekniikka-asennukset.
Lataa
Työmaalla on tehty poikkeuksellisen massiivisia betonivaluja, joista esimerkkinä kallioväestösuojan tunneleiden suuaukkojen seinät: etummaisen oviaukon seinät ovat 40 cm paksut ja taaemman oviaukon seinät 80 cm.
Työmaalla on tehty poikkeuksellisen massiivisia betonivaluja, joista esimerkkinä kallioväestösuojan tunneleiden suuaukkojen seinät: etummaisen oviaukon seinät ovat 40 cm paksut ja taaemman oviaukon seinät 80 cm.
Lataa
Luolan pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen on alkanut.
Luolan pääsisäänkäyntirakennuksen rakentaminen on alkanut.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on vakavarainen rakentaja, joka keskittyy toiminnassaan kohtuuhintaisten asuntojen uudisrakentamiseen Suomen suurimmissa kasvukeskuksissa. Laptin palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi laadukkaiden liike- ja toimitilojen, koulujen ja terveydenhuoltokiinteistöjen sekä päivähoito- ja hoivakiinteistöjen rakentaminen maanlaajuisesti. Rakennusliike Lapti -konsernin palveluksessa oli tilikauden päättyessä noin 570 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uuden ympärivuorokautista hoivaa tarjoavan palvelutalon rakentaminen alkoi Seinäjoella14.11.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Seinäjoelle nousee uusi ikäihmisten 46-paikkainen palvelutalo korvaamaan alueen nykyisiä elinkaarensa loppupäähän tulevia hoivatiloja. Kiinteistö Oy Seinäjoen Kniipin omistukseen tulevan palvelutalon valvonnasta ja rakennuttajatehtävistä vastaa SARA Oy. Palvelutalon suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Palveluntuottajana ja vuokralaisena tulee toimimaan Attendo Oy. Palvelutalon rakentaminen on alkanut marraskuussa 2023 tontin raivaustöillä, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024.

Asumispalveluyksikkö Honkahovi valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena Liperiin3.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Ylämyllyn taajamaan Honkalammen alueelle valmistui uusi ikäihmisten 30-paikkainen asumispalveluyksikkö Honkahovi. Asumisyksikkö valmistui etuajassa ja nollavirheluovutuksena vajaan vuoden kestäneiden rakennustöiden jälkeen. Pohjois-Karjalan hyvinvointialue aloittaa toiminnan asumispalveluyksikössä lokakuussa ja ensimmäiset asukkaat muuttavat lokakuun puolivälin jälkeen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistaman asumisyksikön suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.

Opiskelijatornitalo UNO saavutti harjakorkeuden – opiskelijat pääsevät muuttamaan keväällä 20248.9.2023 14:30:00 EEST | Tiedote

Oulun 3. korkein asuinkerrostalo ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön historian korkein uudiskohde, 16-kerroksinen UNO on saavuttanut harjakorkeuden. Opiskelijoiden arjen kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen on panostettu tornitalossa tavalla, joka tuo tasapainoa yksinasumiseen ja etäopiskeluun. Yhteistoiminta on korostunut myös hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa. Opiskelijat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin keväällä 2024.

Savitaipaleelle uusi hoivakoti ympärivuorokautisen hoivan asiakkaille4.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Hoivakodin rakentaminen alkaa syksyllä 2023, ja talo valmistuu loppuvuodesta 2024. Uudessa hoivakodissa on tilat 60 asukkaalle. Osa tiloista soveltuu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikääntyneille ja osa yhteisölliseen asumiseen. Suomen Hoiva ja Asunto Oy:n omistukseen tulevan hoivakodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Tiloissa tuottavat palveluja Attendo Oy ja Etelä-Karjalan hyvinvointialue.

Ähtärin kampus yhdistää ammatillisen koulutuksen ja lukion saman katon alle – Lapti aloittaa rakentamisen elokuussa22.8.2023 09:30:00 EEST | Tiedote

Ähtäriin nousee uusi kampus, joka yhdistää Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ammatillisen koulutuksen ja Ähtärin lukion saman katon alle Tuomarniemen alueelle. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2023. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025, ja opetustoiminta kampuksella alkaa vuoden 2025 loppupuolella. Kokonaisuuden pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimii Mikko Pohjaranta UKI Arkkitehdit Oy:stä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme