HELSINKI LITERARY AGENCY VAHVISTAA ASEMIAAN KIRJALLISUUSVIENNISSÄ

Jaa

Vuonna 2017 toimintansa aloittanut Helsinki Literary Agency (HLA) saa uuden toimitusjohtajan 1. syyskuuta 2023, kun HLA:ssa vuodesta 2020 kirjallisuusagenttina työskennellyt Viivi Arela aloittaa tehtävässä.

Viivi Arela (kuva Juho Sallinen)
Viivi Arela (kuva Juho Sallinen) Juho Sallinen

Kuudessa vuodessa kansainvälistä kärkeä olevan laatukirjallisuuden listan rakentaneen kirjallisuusagentuurin toimitusjohtajana aloittaa syyskuussa Viivi Arela; Urpu Strellmanista agent at large.

Agentuuria sen perustamisesta alkaen vetänyt Urpu Strellman keskittyy jatkossa vahvemmin kirjailijasuhteisiin, listan kehittämiseen ja uusien kansainvälisten yhteyksien luomiseen.

”Reilun kuuden vuoden toimintansa aikana Helsinki Literary Agency on noussut agentuuriksi, joka houkuttelee maailmanmarkkinoille tahtovia suomalaisia kirjailijoita ja jonka puoleen ulkomaiset kustantajat kääntyvät silloin, kun suomalainen kirjallisuus kiinnostaa”, Strellman sanoo. ”Tässä vaiheessa on tärkeää panostaa siihen, että jokaisen työntekijän osaaminen tulee parhaaseen mahdolliseen käyttöön.” 

”Agentuuri on kiinnostavassa kasvun vaiheessa, sillä on loistava lista ja hyvät verkostot. Olen innostunut päästessäni kehittämään sen toimintaa edelleen ja jatkamaan työtä suomalaisen kirjallisuuden viennin edistämiseksi”, Arela sanoo.

HLA:n hallituksen puheenjohtaja, Gummeruksen toimitusjohtaja Anna Baijars toteaa, että ”HLA:n toiminta on laajentunut niin mittavaksi, että toimenkuvien uudelleenjärjestely on tarpeen uusien tavoitteiden saavuttamiseksi. Viivi Arelan kunnianhimoinen ja yrittäjähenkinen ote on omiaan viemään agentuurin seuraavaan vaiheeseen.”

Arela on toiminut aikaisemmin markkinoinnin ja myynnin tehtävissä kulttuurialalla sekä yrittäjänä. 

Agentuuri on loppukeväästä vahvistunut kahdella uudella tekijällä, kun työnsä ovat aloittaneet kirjallisuusagentti Chiara Stanziani ja assistentti Anastasia Basova

***

Helsinki Literary Agency on Gummeruksen, Schildts & Söderströmsin, Siltalan ja Teoksen yhdessä omistama agentuuri, joka edustaa muiden muassa yhtätoista Finlandia-voittajaa ja viittä Finlandia Junior -voittajaa. 

***

Lisätietoja:

Urpu Strellman, toimitusjohtaja | urpu@helsinkiagency.fi | 040 737 5535

Viivi Arela, kirjallisuusagentti | viivi@helsinkiagency.fi | 040 838 5376

Anna Baijars, HLA:n hallituksen puheenjohtaja | anna.baijars@gummerus.fi | 040 584 0061

www.helsinkiagency.fi

null
Sanna Mander

Agentuurissa vuodesta 2019 alkaen työskennellyt Urtė Liepuoniūtė lopettaa kirjallisuusagenttina 30.6. ja siirtyy vastaamaan ainoastaan HLA:n englanninkielisestä kirjallisuuspodcastista Literature from Finland, jota hän on tuottanut ja juontanut vuodesta 2020 asti. Suosiotaan myös kansainvälisesti kasvattaneen podcastin ympärille on suunnitteilla audiovisuaalisia sisältöjä.

Yhteyshenkilöt

Kustannusosakeyhtiö Siltala on Aleksi ja Touko Siltalan vuonna 2008 perustama riippumaton kustantamo, joka julkaisee laadukasta kauno- ja tietokirjallisuutta.

www.siltalapublishing.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Siltala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye