Destia Oy

Destia voitti Espoonlahden-Finnoon alueen kunnossapitourakan

Jaa

Destia on voittanut Espoon kaupungilta kunnossapidon alueurakan, joka sisältää katu- ja viheralueiden talvi- ja kesäkunnossapidon Espoonlahden ja Finnoon alueilla. Urakkaan kuuluu myös Länsimetron asemien ulkoalueiden kunnossapito kyseisellä alueella. Viisivuotisen sopimuksen kustannusarvio on 9,5 miljoonaa euroa ja siihen kuuluu kahden vuoden jatko-optio.

Ulappatorin kausikasveja
Ulappatorin kausikasveja Destia Destia

”Alue kehittyy ja rakentuu vahvasti tulevina vuosina. Käynnissä on useita infra- ja täydennysrakentamishankkeita. Meille on tärkeää varmistaa katu- ja viheralueiden turvallisuus ja viihtyisyys ympäri vuoden. Tällaisessa haastavassa ja muuttuvassa ympäristössä laadukkaalla ja ympäristöystävällisellä kunnossapidolla on erityisen suuri merkitys alueen asukkaiden ja käyttäjien kannalta”, sanoo kunnossapitoasiantuntija Helena Tschokkinen Espoon kaupungilta.

Destia vastaa kokonaisvaltaisesti alueen talvihoidosta, puhtaanapidosta, rakenteiden, varusteiden ja leikkipuistojen hoidosta sekä istutuksien ja puistoalueiden hoidosta. Katualueiden laajuus noin 1 100 000 m2 ja viheralueiden laajuus noin 800 000 m2.

”Aloitimme urakan kesäkuun alussa ja näin alkukesästä pääsemme tekemään töitä esimerkiksi viheralueiden kunnossapidon parissa. Alueella on Länsimetron takia runsaasti asunto- ja liiketilarakentamista, joten tällaisessa haastavassa ympäristössä laadukkaalla kunnossapidolla on erityisen suuri merkitys. Huomioimme myös ympäristönäkökulmat mahdollisimman tehokkaasti. Käytämme esimerkiksi uusiutuvaa polttoainetta työkoneissa ja kuorma-autoissa, ja meillä on käytössä vähäpäästöistä pienkalustoa”, sanoo työpäällikkö Eero Mikkola, Destian Kunnossapitopalvelut-liiketoimintaryhmästä.

Kunnossapitourakoiden vaatimustason osalta Espoon kaupunki on valtakunnallinen edelläkävijä ja toteuttaa näin sitoutumistaan Green Dealiin ja tavoitettaan olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Destia
Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Espoon kaupunki
Juha Pelkonen, Infrapalvelupäällikkö, Espoon kaupunki, puh. 050 051 4856

Avainsanat

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Luomme hyvän yhteiskunnan perustaa suunnittelemalla, rakentamalla ja ylläpitämällä huomisen liikenne- ja energiainfraa. Teemme sen noin 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli noin 600 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia voitti Espoon kaupunkiradan alueurakka 3:n22.1.2024 11:30:28 EET | Tiedote

Destia on voittanut Väylävirastolta Espoon kaupunkiradan alueurakan 3, joka sijoittuu hankkeessa välille Koivuhovi – Espoon keskus. Nelivuotisessa, noin 80 miljoonan arvoisessa urakassa Destia rakentaa 4,5 kilometriä uutta kaksoisraidetta sekä korjaa ja rakentaa yhteensä yhdeksän siltaa. Urakkaan sisältyy myös louhinta- ja pohjanvahvistustöitä, valaistusteknisiä töitä sekä jalankulun ja pyöräilyn väylien sekä melusuojausten rakentamista. Destia toteuttaa myös Koivuhovin ja Tuomarilan asema-alueiden parannustöitä sekä urakka-alueeseen liittyviä katu-, vesihuolto- ja vihertöitä.

Raitioteiden merkitys kaupunkikehitykseen on suurempi kuin pelkkä kiskopari kertoo Destian tuore katsaus10.10.2023 10:41:40 EEST | Tiedote

Raitiotiet ovat paljon enemmän kuin vain liikennemuoto muiden joukossa. Niiden rakentamisella kyetään vaikuttamaan liikennejärjestelmään, yhdyskuntarakenteeseen ja kaupunkikehitykseen. Raidehankkeet tuovat kaupunkeihin merkittäviä määriä investointeja, mikä on havaittu esimerkiksi Tampereella ja Norjan Bergenissä. Destian tuore green paper -julkaisu käy läpi raidehankkeiden trendejä Euroopassa ja tarjoaa ajateltavaa kotimaan kaupunkipäättäjille.

Destia rakentaa Fingridille uutta Järvilinja-voimajohtoa Pohjois-Savossa2.10.2023 11:19:05 EEST | Tiedote

Destia on solminut Fingridin kanssa sopimuksen uuden voimajohtoyhteyden rakentamisesta osana Järvilinja-urakkaa, joka kasvattaa Suomen sähkönsiirtokapasiteettia pohjoisestä etelään ja mahdollistaa tärkeiden tuuli- ja aurinkovoimahankkeiden sekä teollisuusinvestointien liittämisen kantaverkkoon. Destia tulee toteuttamaan noin 82 kilometriä pitkän 400/110 kV:n voimajohdon, joka sijoittuu Lapinlahden, Siilinjärven ja Kuopion alueelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye